Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata

Post »

Zbyszku!...witam serdecznie...niemal wiosennie ;:108 Dzisiaj u mnie było dużo ;:3 ;:3 ;:3 temp +8C...a w ogrodzie wiosenne kwiatki ...wychylają "noski'. Letnie laki...jak zwykle cieszą swoją urodą. ;:108 Jutro je zaprezentuję...Pozdrawiam ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogusiu, pięknie i kolorowo ;:215 powiedz proszę, czy ta ślazówka to jednoroczna?
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Pięknie tutaj, pozdrawiam i ślad zostawiam, bo lubię takie ogrody, korzenie , kamienie, łany kwiatów cudne, wygrały tym razem lilie wodne, pięknie na wodzie wyglądają :wit
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Witaj Bogusiu. :wit
Czytam, że ugościłaś księdza po królewsku. ;:108
U nas latem tylko czasami na grilla zapraszamy na działkę, a jeśli chodzi o wizytę duszpasterską, to córka obiadem podejmuje, gdyż w jednej szkole pracują, więc nie ma wyjścia. :D
Pelargonie cudowne, ;:138 nie wyobrażam sobie, że można takie z nasion wyhodować.
Pozdrawiam Cię serdecznie. ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko!0042... :wit ;:168
Tak...to jest jednoroczna, ale myślę,że wysieje się sama

Ślęzawa (Malope L.) ? rodzaj roślin z rodziny ślazowatych. Gatunkiem typowym jest Malope malacoides
Iwona44...witam serdecznie nowego gościa... :tan
Miło mi bardzo,że zamierzasz zostać stałą bywalczynią mojego ogrodu. Zapraszam w każdej wolnej chwili ;:168
Tereniu! ;:168 ...kochana :wit...po królewsku?...staram się aby spotkanie przy stole dało wiele satysfakcji i zadowolenia obu stronom . Uwielbiam gotować, eksperymentować, wymyślać coś pysznego, efektownego:;230 W swojej pracy zawodowej miałam okazję uczestniczyć / teraz na emeryturze też/we wspaniałych przyjęciach , przygotowywanych przez fachowców z dziedziny gastronomii, organizacji usług , nakrywania stołu , serwowania potraw...a więc szkołę mam dobrą :;230
...a elegancko nakryty stół ...cenię sobie bardzo i przywiązuję do tego dużą wagę. Z racji tej ,że już od 8 lat proboszcz jest naszym stałym gościem, poznał moją kuchnię, polubił...a my poznaliśmy jego kulinarne upodobania :;230
Menu staram się przygotowywać zgodnie z jego upodobaniami ;:108
Pelargonie po niedzieli wysiewam. Mam nadzieję,ze efekt będzie taki jak w ubiegłym roku.Pozdrawiam cieplutko!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Bogusiu, a te zeszłoroczne pelargonie z siewu? Nie przechowujesz ich przez zimę? Były piękne.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Bogusiu pelargonie przepiękne, ile razy je uszczykujesz. Kupiłam nasionka stokrotek, wiesz jak Twoje mnie zauroczyły.
Na mojej wsi jak chodzi ksiądz po kolędzie też są gospodynie, które goszczą obiadem.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu! :wit ...w związku z tym ,ze nie mam gdzie przechowywać, wędrują na kompostownik. Chociaż w tym roku dwie skrzynki na próbę wyniosłam do piwnicy. Jutro muszę sprawdzić ich stan i ewentualnie pobrać szczepki do ukorzenienia.
Dorotko!...na pewno będziesz zadowolona ze stokrotek ...raz posiejesz a później same się wysiewają.
Zamówiłam tez jeszcze nasionka i co się okazuje ..są dwuletnie odmiany i wieloletnie. Nie napiszę teraz ich nazw, ale jak tylko otrzymam ...podam Ci. Dzisiaj sprawdziłam kondycję wysianych jesienią...mają po dwa listeczki. Zamówiłam tez przed chwilą 3 paczuszki po 10 nasionek na ALL pelargonii rabatowych ,czerwonych . Buszowałam po różnych sklepach internetowych i wyobraź sobie ,że nie mają.Jak dobrze pójdzie to powinno być 30 sadzonek. W ubiegłym roku wszystkie nasionka solidnie wzeszly i wyrosły w dorodne roślinki ;:108
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu- pięknie planujesz nowe rośliny .Aż mi żal,że ja nie mam gdzie wysiewać ,więc kupuje raczej to co już ma korzenie ,albo prosto do gruntu sieje .Miłej niedzieli :wit
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Bogusiu ,pelargonie , wyższa szkoła jazdy ;:224 Trzeba mieć cierpliwość do tej rośliny. Długo trwa i warunki trzeba mieć dobre. Choć jak się uda rośliny lepiej rosną. Z ''matecznika'' też można szczepić , ale jak jest zdrowy. Choroba osłabia sadzonki i lepiej wyrzucić od razu.
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit ;:196
Bogusiu z tym nieodwiedzaniem to nie tak.
Często się zagląda zobaczyć co słychać, ale nie zawsze się pisze: brak czasu, brak weny i ogarnia człowieka jakaś niemoc.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

ewunia7 pisze::wit ;:196
Bogusiu z tym nieodwiedzaniem to nie tak.
Często się zagląda zobaczyć co słychać, ale nie zawsze się pisze: brak czasu, brak weny i ogarnia człowieka jakaś niemoc.

Bogusiu podpisuję się pod tym co napisała Ewunia ;:108 ;:108 ;:108
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu!...u mnie też kurczy się już miejsce na przechowywanie skrzynek z wysiewami. Jeszcze ubieglej zimy miałam multum miejsca w mieszkaniu po moich rodzicach...teraz tam kapitalny remont, szykujemy gniazdko naszym ubiegłorocznym nowożeńcom.
Totalna przebudowa... wow...ile tam pracy... ;:108
Dobrze mam z tunelem foliowym ..już wczesną wiosną mogę tam wysiewać/ astry, aksamitki, cynie, lobelie/...a szałwie, petunie,surfinie,żeniszek, pelargonie bluszczolistne kupuję u miejscowego ogrodnika.
Pozdrawiam ;:168
Tadziu! :wit
W ubiegłym roku zdecydowanie przesadziłam z wysiewem różnorodnych , wyszukanych ...i nici z tego. Teraz ograniczam się do sprawdzonych ..a pelargonie w tym toku tez wysieję,do nich mam cierpliwość. ;:108
Te , które kończyły swojego "zywota" na kompostowniku...były dorodne, okazałe, ale przez zimę zmarniałyby.
Trochę serducho "cierpiało" ;:306
Posyłam serdeczności ;:180
Ewuniu! ;:196 ...wiem ,wiem kochana...ja tez ciągle w biegu...zdecydowane za mało czasu./ na emeryturze/
Gdy pracowałam ..miałam go więcej :;230
Posyłam ;:168 ;:196
Alu! ;:196 ...teraz nie mamy czasu , a co będzie wiosną?
Miłego wieczoru! ;:168
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Bogusiu ;:196 ja też zadaje sobie to pytanie :?:
Nie wiem jak wszystko pogodzę ;:185 ,ale może nie będzie tak źle :D
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Bogusiu ja jutro mam w planie wysiać pelargonie, mam nasiona z akcji. Nasionka stokrotek potrzymam wysieję dopiero pod koniec lata.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”