Nasze marzenie cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze marzenie cz.3

Post »

MADZIU....wpisuję się i idę na spacer po Twoim ogrodzie ....już wiem że nie taki mały więc na komentarz troszkę sobie czasu dam....... :wit
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Sylwuś mamy miech. Także jak woda się podnosi to przelewa się dalej. Tu na zdjęciu nie jest maximum jej możliwości przez to że mój tata zdjął kilka desek żeby się woda lała do stawu mojego brata. U niego wysychało a u mnie z wodą, odpukać nie było problemu. Poza tym, chcę posadzić liliowce na takiej wysokości aby kwiaty miały główki ponad burtą. A same jak będą miały ochotę to będą rozsiewać się niżej.
Krysiu witam nowego gościa :wit . Bardzo dziękuję za wizytę. Rozgość się :) Zapraszam na spacer po moim marzeniu :)
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W taki razie już jestem spokojniejsza. Nie myślałaś o trawch? Liliowce nad burtą ciekawy i przemyślany plan. ;:180
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Owszem, myślałam. Z drugiej strony burtę obsadzę wysoką trawą. Mam taką niedaleko koło siebie tutaj i muszę sobie zapożyczyć wiosną. Staw jest wielki także część którą zaznaczyłam prawdopodobnie obsadzę liliowcami i ten kawałek tym bluszczem. Jedną stronę na pewno tą wysoką trawą. Natomiast zostanie mi jeszcze jedna caaaała długa strona. Tam może będą też trawy albo inne chciejstwa. Planuję też zakup kilku traw do mojego kącika za garażem. Tam jest pampasowa i nn od mamy.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Madziu podpórki bardzo fajne ja tez bardzo lubię proste rzeczy przekombinowane są również nie w moim guście i co najważniejsze bardzo drogie.Fajnie zrobiony plan z różami dobry pomysł a może gdzieś byłoby miejsce na powojniki.Roślinki posadziłabym najwyżej jak to możliwe nad nabrzeżem.Czy masz wybrane juz różyczki?Polecam New Dawn,Uetersener Klosterrose.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Powojniki będą rosły po drugiej stronie róż wzdłuż siatki od bramy aż do tuj. Już chyba ze trzy posadziliśmy w sierpniu. Musimy ich kupić jeszcze baaaaaardzo dużo. A po tej stronie właśnie chcielibyśmy róże. Potrzebuję takich co wytrwają 5dniową suszę i pełnię słonka. Żeby obsadzić to wszystko od początku do końca ( mowa tylko o tym kawałku) to potrzebuję około 1000 zł. Na raz raczej nie uda mi się tak zrobić. No ale powoli, powoli i do celu :)
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Madziu ciągle w nowym roku coś dokupujeny i realizujemy swoje plany i marzenia. I mi się marzy rabatka trawiasta ale to już zostawiam na kolejne lata.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może uda mi się zakupić po jednej sztuce traw i dosadzić do kącika. Już o kilku myślałam. Większej ilości nie planuję bo muszę zobaczyć jak im się będzie rosło. Ten teren za garażem specjalnie nie obsadzaliśmy do końca tujami żeby mogły się wykazać trawy. A z głównej drogi przez bramę będzie ten zakątek widać. Gdyby trawy się przyjęły i ładnie rosły to pięknie by to wyglądało. No ale wiesz jak to z przyrodą jest.. nigdy nic nie wiadomo :)
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Wiem Madziu, nie mamy na to wpływu. Chcemy dobrze a wychodzi to różnie. Oj jestem bardzo ciekawa Twojej działeczki za kilka lat, ale wtedy będzie prześlicznie raj na ziemi ;:108
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Czytam o tych zimowych ogrodowych zakupach i od razu mi lżej, że nie tylko ja taka głupia i 15 stycznia już 20 róż mam zamówionych i 2 razy tyle bylin ;:219 . Tylko jeszcze nie wiem, co z tym zrobię, pomyślę jak przyślą ;:306
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Ivona44 pisze:Czytam o tych zimowych ogrodowych zakupach i od razu mi lżej, że nie tylko ja taka głupia i 15 stycznia już 20 róż mam zamówionych i 2 razy tyle bylin ;:219 . Tylko jeszcze nie wiem, co z tym zrobię, pomyślę jak przyślą ;:306
Iwonko nie Ty jedna wpadłaś w szał zakupowy. Gdy nie mam koncepcji gdzie posadze to powiem że mi jest zawsze ciężko znaleść odpowiednie miejsce. Miałam tak w tamtym roku a w tym zakupy kontrolowane i przemyślane ( tak prawie :wink: )
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko u mnie zakupy póki co skromne. Za to plany baaardzo obszerne :) 20 róż to dopiero sumka :D No i dwa razy tyle bylin.. hoho :D Może Ty Iwonko wiesz jakie róże sprawdzą się w tym moim powyższym planie?
Sylwuś mówisz że wszystko pod kontrolą? Ciekawe jak to będzie w praktyce przy sadzeniu :lol:
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Madziu drobne odstęstwa wskazane ;:306
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No ja ostatnio staram się myśleć rozsądnie. Chciałabym spróbować z rhododendronem. Ale miejsce które mu szykowałam nie pasuje. Póki co nic innego nie wymyśliłam więc go jeszcze w ciemno nie zakupiłam.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Madziu ja mam tylko jednego Rh z 3 zakupionych. Zawsze po zimie mi wypadały wiec dokupowałam kolejnego ale postanowiłam przestać i teraz skupiłam się na azaliach japońskich i o dziwo z nimi sie udaje. W tym roku nie wiem czy sie nie skuszę na kilka krzaczków by posadzić je bliżej domy żeby móc je widzieć z okna.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”