Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)

Post »

:wit
Ilonka widzę, że nie tylko ja mam różany dylemat.
Sporo róż mi się podoba, a wybrać kilka spośród nich to straszny dylemat :roll:
Tak więc po kilkudniowym sortowaniu na tak i na nie w końcu zamówiłam:
Gentle Hermione
Geoff Hamilton
Queen of sweden
Chandos Beauty

Podobają mi się też: Genevieve Orsi, Monique Bouygues, Palais Royal
Ale te to już są z wysokiej półki cenowej ;:174
Ilonka też bym poprosiła o namiary na te cudeńka co wyhaczyłas na all..
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ilonko zaszalałam a co ;:113 a gdzie to upchnę to już problem wraz z wizyta kuriera
3 szt Lions Rose
3 szt Pomponella
okrywowa Red Fair
Artemis, Ascot, Mariatheresia, Piano, Wiliam Sh.2000, Avalon, w sumie 18 szt :heja
muszę sie jeszcze zaopatrzyć tak profilaktycznie w opryski na grzyba, plamistość itd
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Ilonka?. ładne róże wymieniłaś?. ale kierując się wytycznymi to ja bym postawiła na Charles Darwin, mam widziałam i to, test to.
Tylko nieliczne zdjęcia oddaja jej kolor. Łanie ją widać na tle zieleni i chyba każdy kolor do niej pasuje. Austin ma niezwykły dar tworzenia nowych kolorów, które trudno jest określić.
Teraz zapominając o wytycznych postawiłabym na Munstead Wood oj piękna ona jest, tylko troszkę tyje?. Poczytałam sporo o niej i też ją mam mieć.
Podoba mi się Clair Austin świetnie by wyglądała w towarzystwie tych dwóch.
Z wymienionych różyczek do 5 dobiłby Amandine Chanel i Cream Abundance.
Ilonko pytasz, to sobie pomarzyłam?. ;:170 jestem ciekawa co zamówisz. :;230
3 KOTY
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2010, o 11:08

Post »

Trafiłam na wątek i bardzo mnie zauroczył! Witaj Ilonko :wit
Marta
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Ewka, ja też w końcu zamówiłam, chociaż już zamawiać nie miałam w ogóle, teraz spoglądam przez okno i się zastanawiam, gdzie ja je posadzę, coś czuję, że powstanie jeszcze jedna różanka

Ulka, 18 sztuk ;:oj , to rzeczywiście zaszalałaś, w sumie jak policzę te u Ewki i te co właśnie kupiłam, to chyba też tyle wyjdzie ;:306

Majka, dzięki ;:196, wybrałam w końcu 5 sztuk, ale coś się boję, że na tym jeszcze się nie skończy, bo jak pojadę do Ewki po odbiór tych już zadołowanych, to pewnie i tak mi w łapki jeszcze coś wpadnie albo i prędzej :;230 poza tym moja synowa też wzięła 4 sztuki i chociaż będą w Jej "Zielonym Zakątku", to będę przecież je widziała ;:108. Chyba muszę zrobić spis wszystkich róż, bo pomału zaczynam się gubić ile ich już jest, ale setki chyba jeszcze nie przekroczyłam ;:131

a więc zamówiłam
1) Charles Darwin
2) Clair Austin
3) Cream Abundance
4) Jude the Obscure
5) Queen of Sweden

a Małgosia, moja synowa
1) Ambassador
2) Evelyne Dheliat
8) Grand Mogul
9) Rosa Belmonte

poza tym zamówiłyśmy jeszcze wczoraj lilie, tak nas wzięło ;:306

Orienpet BIG BROTHER
Orienpet DOLCE & GABBANA
Orienpet GARDEN PLEASURE
Orienpet SHOCKING
te są pakowane po 2 sztuki, więc się podzielimy

poza tym wpadła mi jeszcze do koszyka
lilia Orienpet PURPLE LADY
TYGRYSÓWKA MIX
Dalia dekoracyjna COLORADO CLASSIC
Dalia kaktusowa KLONDIKE
Dalia kaktusowa MINGUS JOSHUA
Mieczyk ALBUS

a Małgosi
lilia Orientalna ENJOY
lilia L.O TRIUMPHATOR
TYGRYSÓWKA MIX

Marta, dziękuje za odwiedziny i zapraszam częściej
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ILONKA....już tam dotarłam i teraz tuptam i notuję....chyba pójdę Twoim tropem......
a Twoje zamówienie tez prześledziłam, widzę że ostro się nastawiasz na nową różankę......wnuki rosną, ani się obejrzysz jak już ogród z trawą nie będzie im potrzebny....zaczną chodzić swoimi ścieżkami ze za nimi nie zdążycie.....więc o różance myśl coraz częściej..... ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, chciałam je posadzić na istniejących już rabatach, ale coś mi się wydaje, że ciężko będzie je upchać i siłą rzeczy pewnie ta nowa różanka powstanie, fakt wnuki rosną, ale ja mam jeszcze jednego syna, który póki co jest kawalerem :roll: W każdym bądź razie będę intensywnie myśleć już myślę ;:108

widzieliście już taką przyjaźń, ta papuga w ogóle się psów nie boi, jeździ na obu psach
Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

...ojeje....u Ciebie to mały zwierzyniec......to chyba ARA.....nie zwieje z domku jak tak na wolności bywa.....
też zaczynam pomaleńku marzyć o jakimś zwierzaku, najchętniej byłby to pies ale mój eM nie toleruje psa w domu.....kanarek mi chodzi po głowie....
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, to papuga młodszego syna aleksandretta obrożna, z domku nie zwieje, bo na to uważamy, aby okna i drzwi były zamknięte jak przychodzi z nią z góry, ona była oswajana już przez hodowcę, teraz uczy ją syn, ponoć może powtarzać słowa, ale to pewnie kwestia czasu, u nas jest dopiero od miesiąca, ma ponoć cztery miesiące, a żyją do 20 lat

te dwie nimfy, też są u nas ;:306
to papugi moich wnuków, dostały je od dziadków (od nas) na gwiazdkę, oczywiście w porozumieniu z synową, te nie były oswajane, więc pracy jeszcze więcej, ale ponoć bardzo szybko się uczą, to zdjęcie jest zrobione przez synową, ściągnęłam z Jej wątku, mam nadzieję, że mnie nie ukatrupi ;:306
Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ILONKA....ja chciałam swojemu wnusiowi też pod choinkę papugę ale rodziciele nie chętni.......a te nimfy to śmieciuchy :?: :?:
...oj mam chrapkę zrobić jemu niespodziankę........
podaj na pw. namiar i cenę.....
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Ilonko też mam zamiar zaszaleć liliowo ale czekam na Ewcie
Wybór róż bardzo trafiony
Na Queen of Sweden też mam chrapkę ale pozostała na rabatkę z souvenirami jeśli dam radę to jeszcze w tym roku
najlepiej to jak by mi się udało kupić w donicach i wszystkie kwitnąc, muszę poszukać gdzieś koło mnie dobre centrum ogrodnicze

Dobrej nocki ;:100
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ilonko,masz niesamowity zwierzyniec, z czego wnioskuję,ze jesteś bardzo dobrym ''ludziem''.Podziwiam twój szał zamawiania,czy masz w planie zakup jakieś sąsiedniej działki? ;:306
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ilonko najpiękniejsze zdjęcia pokazałaś, jak ja kocham te nasze zwierzaki ;:167
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ilonko, najpierw pochwalę papużki. Bardzo są oryginalne, bo takie pastelowe. Najczęściej spotykałam te ptaszki w jaskrawych kolorach, ale pewnie to były z innego gatunku.
Czytam o twoich zakupach różanych. Ja już osiągnęłam pułap, więc nie zamawiam więcej. No właściwie to dla porządku zamówiłam dwie sztuki jednej: Old Port. Szkoda, że już nie mam miejsca, bo sam fakt oglądania i wybierania jest ogromnie przyjemny. Natomiast zamówiłam kilka bylinek dla towarzystwa różom i też się cieszę :)
Podziwiałam tę twoją białą metalowa klatkę. Miałam niedawno podobną w ręku na targu w Nałęczowie, ale pożałowałam kasy. Może gdybym była sama, a nie z M, to bym kupiła, a tak to sama wiesz...
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, czy śmieciuchy, trudno mi powiedzieć, pewnie tak jak wszystkie papugi, ale idzie przeżyć, najlepiej jak klatka stoi na jakimś stoliku, wówczas wystarczy zmieść szczotką wokół i jest okey.

Ulka, tych róż, to by się jeszcze chciało i chciało gorzej z miejscem, ale coś wymyślę, w centrach ogrodniczych mają dużo drożej (przynajmniej u mnie) niż bezpośrednio ze szkółki i wybór też ma dużo do życzenia

Małgosiu, dziękuję, nie, nie planuję zakupu sąsiedniej działki, bo ona na sprzedaż niestety nie jest, a szkoda, bo chętnie bym przygarnęła, gdybym miała oczywiście kasę ;:306, a tak na poważnie to chciałabym, aby ktoś inny ją nabył i zagospodarował, póki co mam przyzwolenie od sąsiada, że jak chcę to mogę sobie tam sadzić, więc jak nie znajdę miejsca na dalie, to kto wie

Iwonko, ja też je kocham, każdy nasz zwierzak to także członek rodziny

Wandziu, ja jeszcze nie dawno też mówiłam i pisałam, że więcej już nic nie kupuję, bo nie mam miejsca, ale jak tu im się oprzeć :?: , czasami chciejstwo bierze górę nad rozsądkiem, z nastaniem wiosny będę miała nie lada dylemat. Moją klatkę kupiłam dość tanio, gdyż wygrałam na licytacji na all, można czasami w ten sposób zaopatrzyć się w ciekawe gadżety.

dzisiaj zdjęcia (niestety trochę gorszej jakości, bo zapomniałam naładować baterie i padł mi aparat, więc robiłam telefonem) moich kochanych urwisów Alusi i Kubusia, z wczorajszego przedstawienia na którym byliśmy z M z okazji dnia babci i dziadka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i szara rzeczywistość, a ja już się łudziłam, że wiosna tuż tuż
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”