Niedziela zupełnie marcowa - na zewnątrz 18.5 stopnia, wewnątrz tylko stopień więcej

Z laptopem na kolanach, przy uchylonym oknie. Trudno uwierzyć w to, że mamy styczeń

Skoro zatem mamy raczej wiosnę, na powitanie -tulipan. Co prawda w doniczce i w domu, ale oczy cieszy
A w ogrodzie przedwiośnie
A w domu od kilku miesięcy, nieprzerwanie kwitnie ceropegii sandersonii
A w ramach podziękowań za wizyty dziś będzie świat w kroplach deszczu
Ewo (ewamaj66)! U nas nie dość, że ciepło, to i całkiem pogodnie. Zimy na razie nie widać, ale trochę się obawiam. W razie czego porobię cebulowym kolce, bo już na dobre wychodzą. Może się uda? Oby...
Cubana
Igo (iga23)! Czekałam na śnieg i ja bym się z niego cieszyłam. Ale już tym czekaniem jestem zmęczona. Niech się dzieję, co ma się dziać! Co do irysa, to mój liście ma dokładnie takie same. Jeśli kwiaty będzie miał tez takie, to wcale się nie obrażę.
Pomponella w liściach hosty
Aguniu (Agness)! U mnie pąki coraz odważniejsze, ale cóż się dziwić... Przy takiej temperaturze
Rosarium Uetersen
Marto (koziorożec)! U mnie dokładnie tak samo. Teraz wzmaga się wiatr. Może przyniesie zmianę pogody?
Lilia NN
Asiu (asia2)! BDW

Jakie młodzieżowe określenie

Nie komentuje nadinterpretacji

Co do kwitnącego zimą ogrodu, zdecydowanie się zgadzam. I życzę Ci domu z ogrodem
Może
Ingrid Bergman Cię przekona?
Majeczko (edulkot)! Trochę zła jestem na ta pogodę, bo co prawda kwitnące rośliny mi nie przeszkadzają, ale stresuje mnie fakt, że może przyjść mróz i ... Wole nie kończyć. Irysy wymagają pracy, bo przy takiej ilości czyszczenie liści z tych zasuszonych jest męczące, ale ja je kocham. I koniec.
Clematis Westerplatte
Moniko (Monika-Sz)! Ciesz się swoją zimą i śniegiem, bo tak właśnie powinno to wyglądać w styczniu w naszej strefie klimatycznej. Codziennie stresuje się, że sieknie mrozem i

I co wolisz? A wiosnę podeślę Ci w rozsądnym czasie, bo jeszcze na nią nie pora.
Dziurawiec barwierski
Lidziu (slila1)! U mnie tylko jeden z tych, które kupiłam u Stasi ma paczki. A biały, kupiony w zeszłym roku z B. też ledwo w pąkach. Więc to normalne. Zdążą zakwitnąć...
Ostróżka na tle z wiesiołkiem
Anulko (dosia)!
Świat jest piękny. Mimo wszystko
No i myślałam, że irysy rosną wszędzie. Może wybierz te stare, 'pancerne' odmiany?
Pashmina
[url=http://www.fotosik.pl]
Iwonko (iwona0042)! Mam dokładnie to samo zdanie
Pastella
Małgosiu (Pepsi)! Zawsze powtarzałam, że jeśli miałabym gdzieś mieszkać poza górami - to tylko nad morzem. Innej opcji nie dopuszczam. Ale to chyba się nie spełni... Iryski polecam. Ale ja nie jestem obiektywna
Perukowiec podolski Royal Purple
Teresko (tesia39)! Co się dziwić, jak u mnie tak ciepło? I tak wolałabym porządek w porach roku. Ale jaki ja mam na to wpływ? Żaden
My sweet
Avalon
Loki! Poza tym zwykłym mam jeszcze dwie odmiany barwinka - kwitnący na fioletowo i o liściach variegata. Ale kwitnie tylko ten zwykły... Ale mają jeszcze czas. A Ty gdzie się podziewałeś. Czyżby Institut Pasteur Cię bez reszty pochłonął?
Niby zwykłe
liście liliowca, ale w kroplach deszczu wyglądają niesamowicie
Asiu (iwwa)! Z gumy nie jest, ale po budowie to była kamienista pustynia, stąd wiele się zmieściło. A że ja wielu roślinom nie umiem się oprzeć... Świat, jaki widzę przez obiektyw aparatu fotograficznego kryje wiele niespodzianek. Niekiedy dobrze jest rozejrzeć się dokładnie wokół
Munstead Wood
Miłej niedzieli