Ogród Georginii ( Alicji) cz.3
- Georginia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Georginii ( Alicji) cz.3
Tak,od północnej strony ogrodu .Jest spory tak jak widzisz.
- rozmalinka
- Od: 7 sty 2013, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To zdjęcia z ubiegłego roku jak mniemam...
Bo niemożliwe by były tegoroczne.
Bo niemożliwe by były tegoroczne.

- Georginia
Dzikie kaczki są od kilku lat.Wylęgają się dwa razy,bo zwykle są starsze kaczątka i młodsze.Były też kurki wodne ale w ubiegłym sezonie nie widziałam.
Mariolko ,to zdjęcia wczorajsze ,dzisiaj niestety padał deszcz i część śniegu zginęła.Szkoda.
Mariolko ,to zdjęcia wczorajsze ,dzisiaj niestety padał deszcz i część śniegu zginęła.Szkoda.
- rozmalinka
- Georginia
Aniu,jesteśmy trzecim pokoleniem ze strony męża.Ale dopiero my rozbudowaliśmy dom i zrobiliśmy ogród.Dziadkowie męża mieszkali w dużym domu ,który został zniszczony w czasie walk nad Bzurą.Po wojnie rodzina podzieliła ziemię i każdy postawił mały domek dla swojej rodziny.My dostaliśmy to po teściu.Postanowiliśmy zaopiekować się tym dobrem i zrobić co możliwe.W tej chwili wszystko jest porośnięte drzewami,las ,zagajnik olchowy,jakieś niużytki.ok. 5 ha.W tym również staw.Wszystko tak sobie ładnie zarasta.I super bo mamy drzewo do kominka.Idealne miejsce na emeryturę. 

- misia53
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
Alu w ogrodzie piękny zimowy nastrój ,nasze roślinki przykryte zimową pierzynką,u mnie też ładnie posypało jeszcze nocą
padało
a dziś... od południa deszczyk
śniegu ubyło
pgodynka przewiduje nadejście zimy od przyszłego tygodnia.
Zdjęcia z Anglii bardzo ładne
padało

Zdjęcia z Anglii bardzo ładne

Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
- rozmalinka
No tak...super miejsce... A jakie to kaczki? krzyżówki?
Pozdrawiam. Ania
- Georginia
Wiesiu szkoda że śnieg zaczął się rozpuszczać bo to okrycie dla bylin i róż.Podobno w przyszłym tygodniu ma wrócić zima.Żeby tylko znowu posypało.Nie wiem jak tą nerwówkę wytrzymamy do wiosny.
Aniu tak to krzyżówka,przynajmniej tak mi się wydaje.
Aniu tak to krzyżówka,przynajmniej tak mi się wydaje.

- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
Alu, jeśli masz dużo olszyny, to możesz na wzór angielskich ogrodów, robić z jej patyków różności, np. płotki, podpory dla roślin, małe pergolki itp. Napatrzyłam się na takie rzeczy tu: http://katarzynabellingham.blogspot.com ... bfite.html .
I natchnęło mnie to do wprowadzenia do swojego ogrodu większej przestrzeni, gdzie będzie naturalność i po prostu luz. Fajna sprawa
.
Polecam do poczytania
.
I natchnęło mnie to do wprowadzenia do swojego ogrodu większej przestrzeni, gdzie będzie naturalność i po prostu luz. Fajna sprawa

Polecam do poczytania

- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Piękne zimowe widoki masz Alu. Twój staw o każdej porze roku zachwyca a zimowa sceneria jeszcze dodaje mu urody.
Ile śniegu! Oby jak najdłużej ta puchowa kołderka pozostała na roślinach,bo gdyby jednak miały sprawdzić się prognozy nadejścia mrozu,to taka dodatkowa ochrona naszym roślinkom bardzo by się przydała.
Dobrze,że teraz zapodałaś nam porcję wspomnień z Wysp- można chwilkę pomarzyć,ogrzać się ciepłem płynącym z ciekawych fotek , pozbyć się zimowego (a właściwie takiego nijakiego) znużenia i nabrać energii do przyszłego działania.Już cieszę się na nowe fotki ze szkółki i ogrodu Austina.W którym miesiącu planujesz tam pojechać?
Ile śniegu! Oby jak najdłużej ta puchowa kołderka pozostała na roślinach,bo gdyby jednak miały sprawdzić się prognozy nadejścia mrozu,to taka dodatkowa ochrona naszym roślinkom bardzo by się przydała.
Dobrze,że teraz zapodałaś nam porcję wspomnień z Wysp- można chwilkę pomarzyć,ogrzać się ciepłem płynącym z ciekawych fotek , pozbyć się zimowego (a właściwie takiego nijakiego) znużenia i nabrać energii do przyszłego działania.Już cieszę się na nowe fotki ze szkółki i ogrodu Austina.W którym miesiącu planujesz tam pojechać?
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18

Super ogród

Widać fachową rękę i zamiłowanie,aż miło popatrzeć.Pozdrawiam

- Georginia
Rozetko moje olchy to duże, stare drzewa i gałęzi raczej nie da się uciąć.Ale w tym roku będę ciąć wierzbę i zaplanowałam płotek z wierzbowych gałęzi.Mam takie miejsce przy warzywniku gdzie będzie dobrze wyglądał.
Danusiu Chciałabym teraz pojechać gdy róże będą w pełni kwitnienia.Będzie to prawdopodobnie czerwiec.Ale dokładnie nie wiem kiedy tam jest pierwsze kwitnienie róż .Podejrzewam że trochę wcześniej niż u nas.
Zima nas rozpieszcza i oby tak już zostało bo teraz to trochę za późno na wielkie mrozy.Dzisiaj patrzyłam na 16-dniową.Nie będzie źle do 4 lutego a potem zobaczymy.Chociaż dzisiaj z tym zimnym wiatrem było nie ciekawie.Mam jeszcze zdjęcia ze zwiedzania statku w Bristolu ale to może trochę później.
Beatko witaj
,dziękuję że mnie odwiedziłaś,zapraszam.
Danusiu Chciałabym teraz pojechać gdy róże będą w pełni kwitnienia.Będzie to prawdopodobnie czerwiec.Ale dokładnie nie wiem kiedy tam jest pierwsze kwitnienie róż .Podejrzewam że trochę wcześniej niż u nas.
Zima nas rozpieszcza i oby tak już zostało bo teraz to trochę za późno na wielkie mrozy.Dzisiaj patrzyłam na 16-dniową.Nie będzie źle do 4 lutego a potem zobaczymy.Chociaż dzisiaj z tym zimnym wiatrem było nie ciekawie.Mam jeszcze zdjęcia ze zwiedzania statku w Bristolu ale to może trochę później.
Beatko witaj

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A u mnie jest strasznie zmarznięty ten śnieg. Taka lodowa skorupa. Nie wiem, czy roslinkom to służy, bo to nie puchowa pierzynka, tak jak zazwyczaj. Cały czas wierzę w prognozę, ze w tym roku ma być łagodna zima. Jak na razie się sprawdza
- rozmalinka
U nas też w końcu popadało i mrozik całkiem całkiem
Troszkę zimy musi być!!! 

Pozdrawiam. Ania