Działeczka- marzenia się spełniają !
Re: Działeczka- marzenia się spełniają !
Tak, na zdjęciach wygląda zjawiskowo , jest gęsty i kolory są nasycone.
W świecie cebul jakby co zamówienie otwarte, można dokładać.
W świecie cebul jakby co zamówienie otwarte, można dokładać.
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Ja kupiłam nowe autko w grudniu. Bagażnik już zaliczył dwa kursy z ziemią do kopcowania róż ...nyna76 pisze:Właśnie w środę zmieniliśmy auto na większe i jak M otworzył wrota bagażnika, aż jęknęłam z zachwytu, że taki świeżutki i czysty... byście widziały tą minę i tekst - Ziemi tutaj wozić nie będziesz...

Najwyżej jakoś przemycę, czas już na niektóre zasiewy....
Ania
Mój mąz też cieszył,że przez zimę nie będzie wymiatał torfu, piasku czy kory z bagażnika. Zebyście widziały jego minę jak dwa dni temu pod Obi przywiozłam mu na wózeczku 80 litrowy worek torfu. Oczywiście układając go w bagażniku zrobił dziurę i troszeczkę się wysypało
. Po raz drugi zrzedła mu mina jak kazałam to zatargać do domu w dodatku po schodach. Był prawie przerażony.

Aniu, daj mężowi jeszcze rok, a przestanie się dziwić czemukolwiek, zwłaszcza widząc, że jego poświęcenie przynosi efekty w postaci pięknych kwiatów no i zadowolonej szczęśliwej żony... 

Ania
Aniu!
Mój M do dziś mi wypomina to ,że jego bóle w krzyżu to przez moje liliowce. Wiosną targał z samochodu na działkę worek z dość ciężką kepą liliowców i przepłacił to wypadnięciem dysku. Skończyło się unieruchomieniem w łózku , serią zastrzyków, które osobiście mu robiłam i długą rehabilatacją. Później przez całe lato próbował mi udowdnić wyższość lilii nad liliowcami używając argumentu,że cebulki na pewno by go tak nie załatwiły bo są malutkie i lżejsze a kwiaty mają większe i w dodatku dłużej kwitną. Ucichł dopiero pod koniec lipca jak zobaczył kwitnące liliowce. Jak zobaczyłam go biegajacego z aparatem wśród liliowców to wiedziałam ,że to już koniec przekomarzań. Zawarliśmy pokój. Tak samo kochamy lilie i liliowce.
Mój M do dziś mi wypomina to ,że jego bóle w krzyżu to przez moje liliowce. Wiosną targał z samochodu na działkę worek z dość ciężką kepą liliowców i przepłacił to wypadnięciem dysku. Skończyło się unieruchomieniem w łózku , serią zastrzyków, które osobiście mu robiłam i długą rehabilatacją. Później przez całe lato próbował mi udowdnić wyższość lilii nad liliowcami używając argumentu,że cebulki na pewno by go tak nie załatwiły bo są malutkie i lżejsze a kwiaty mają większe i w dodatku dłużej kwitną. Ucichł dopiero pod koniec lipca jak zobaczył kwitnące liliowce. Jak zobaczyłam go biegajacego z aparatem wśród liliowców to wiedziałam ,że to już koniec przekomarzań. Zawarliśmy pokój. Tak samo kochamy lilie i liliowce.
Cudnie mi tu piszesz Aniu, bo to znaczy, że i dla mojego M jest jeszcze szansa.... 
A tych przygód z plecami nie zazdroszczę, bo jak mój synuś skończył roczek, to mi z wszelkiego wysiłku spuchł rdzeń, uciskał na korzonki i na płuca. Nie mogłam chodzić, M mnie nosił i kąpał. a ja tak marzyłam o drugim dziecku, że nie mogłam uwierzyć, że coś może mi się stać. a tu proszę, jest i córunia, która właśnie słodko mi tu sapie i jest działeczka.

A tych przygód z plecami nie zazdroszczę, bo jak mój synuś skończył roczek, to mi z wszelkiego wysiłku spuchł rdzeń, uciskał na korzonki i na płuca. Nie mogłam chodzić, M mnie nosił i kąpał. a ja tak marzyłam o drugim dziecku, że nie mogłam uwierzyć, że coś może mi się stać. a tu proszę, jest i córunia, która właśnie słodko mi tu sapie i jest działeczka.
Ania
Aniu!
To są takie chwile w życiu , w których zmienia się nasza hierachia wartości. Dzięki temu stajemy się lepsi i inaczej patrzymy na to co posiadamy. Czy jest coś pięniejszego niż doznanie jakie daje uczucie trzymania w swojej dłoni takiej malutkiej cieplutkiej rączki?
To są takie chwile w życiu , w których zmienia się nasza hierachia wartości. Dzięki temu stajemy się lepsi i inaczej patrzymy na to co posiadamy. Czy jest coś pięniejszego niż doznanie jakie daje uczucie trzymania w swojej dłoni takiej malutkiej cieplutkiej rączki?
Zdecydowanie nie ma....tymbardziej, że Olcia jest z tych wiecznych przytulasów, więc słodkości mam w nadmiarze. Próbujemy ją nauczyć mówić Aleksandra, a jej wciąż wychodzi ..masakra. Ubaw po pachy. nie ma jeszcze 2 lat.
Ania
Ten wiek to najcudowniejszy okres u maluchów. Za rok , dwa zacznie już mieć własne zdanie i zacznie zdawać trudne pytania 

Tak, w trudnych pytaniach specjalizuje się syn 6,5 roku np. co będzie jak mu odpadnie głowa?
Świętego by gadaniem wyprowadził z równowagi. Ale to mój mały facet. Dzisiaj opanował umiejętność smarowania kanapek. Więc smarował wszystkim, a potem zapytał kiedy zachoruję, bo jakby co to on mi zrobi drugie śniadanie...
Szczęściara ze mnie..

Ania
Znam to z "autopsji". Nasz Misiek skończył 7 i doprowadza mnie do sytuacji że muszę na szybko wygooglować znaczenie słowa behawiorysta.Właśnie dziś oglądał Discovery. Sto światów. 

- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
He, he, jak mu odpadnie głowa? Dobre
A co Mu odpowiedziałaś?

Oj, szczerze mówiąc już nie pamiętam, on tak szybko mówi, że moje odpowiedzi też wyrzucam z siebie jak z procy.
Ania
- zuzola11
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 sty 2013, o 10:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu czy posadziłaś juz swoje liatrie?
zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;