Pod Jesionem cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem cz.2

Post »

Martuniu! Idziemy łeb w łeb, choć ja miałam ponad 600 ;:224 Nie robiłam zdjęć całości bo wstydziłam się pokazać mojego szaleństwa ;:306 Rodzina twierdzi, że to już ostatnie stadium choroby. :twisted:
Tosiu! W tym roku mam jeszcze większe plany, tyle że nie wiem co wyrośnie, bo nie mam do dyspozycji parapetów w firmowych ;:306 Muszę szybko zdrowieć ;:224
Beatko! Należy rodzinkę lepiej odżywiać ;:333 Jak teraz zaczniesz, to do wiosennej rozsady będzie sporo ;:306 Mam sporo pomysłów co można wykorzystać - podszkolę Cię! Tylko T zabroni Ci kontaktów ze mną ;:306 (i Martą).
Pozostaje nam opcja:... Nie wszystko jest moje, wiesz Ona nie ma gdzie trzymać! ;:170 ;:209
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Renatka :D
Teraz z ręką na sercu powiedz ile sadzonek pomidorów zmieścić możesz w tunelu?
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pomidorków mieszczę 104 szt (teraz mam już mniejszy tunel). Rośnie tam jeszcze winogron, 2-3 ogórki i ,,cóś" znaczy jedna roślinka - w każdym roku inna - ostatnio była pachnotka. Tylko jak liczę sadzonki pomidorów, których robię co roku 250-300 to jakoś mi nie pasuje (104 dla mnie + 50 dla teścia..., a gdzie reszta ;:306 )
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

No racja.To jeszcze nam Wielkiej Kulki do kompletu brakuję :lol:
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ania ma teraz sesję, więc tym bardziej trzeba dla niej wysiać!
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

;:oj Dziewczyny a co robicie z taką ilością warzyw? Ja miałam 3 krzaczki pomidorków koktajlowych i tak większość poszła na kompostnik bo nie było komu jeść. Cukinią, ogórkami kury mamusine spasłam bo owszem dobra ale raz na miesiąc. Duże pomidorki szlak trafił jak zaczęły owoce wiązać. Kupowałam u sąsiada 2 kg na tydzień. I tak czasami za dużo było. Mam 3 krzaczki borówki to i tak połowa owoców spadła z braku popytu. O czereśniach (1 drzewo) nie wspomnę :roll:
Pozdrawiam. Beata.
Marginetka
500p
500p

Post »

Beatka, my z Mamą praktycznie latem nie jemy mięsa to i warzyw idzie bardzo dużo. Pomidory uwielbiamy wszyscy. Miałam na zimę kilkadziesiąt słoików przecieru pomidorowego. Zużyłam na zupę lub sos bolognese. Własne warzywa to przecież i barszcz czerwony, buraczki na ciepło, marchewka na słodko, sałatka warzywna, surówki, do rosołu itd. :wink: Ja nie kupuję warzyw przez cały rok. Głównie ze wzg. na chemię chciałam mieć własne. Miałam piękne melony, fasolkę szparagową, własne truskawki. Pomidorów aby zaspokoić potrzeby własne, rodziny i przyjaciół powinnam sadzić dwa razy tyle :;230
Obrazek

Po drugie kury również muszą coś jeść :wink:
Po trzecie ja muszę się ruszać bo pracę jaką mam sama wiesz. Siedzę cały dzień przy komp. i tylko tyję :wink:
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

No tak. I masz to później gdzie trzymać. Jemy na bierząco a i tak więcej zostaje.
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Łał ;:oj jak ja bym teraz zjadła takie pomidorki prosto z krzaka. Mniam ;:92
Reniu ja też już myślę o wysiewach.
I co czytam, też tak mam jak większość - stół w pokoju idzie pod okno.
I ile tylko się zmieści. ;:306
Mam nasionka parzydła, spróbuję, może się uda.
A że pierwszy raz do Ciebie zaglądam w tym roku to życzę Ci pomyślności.
Dużo zdrówka! ;:196
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko! ,,Wychowasz się" przy nas i miejsca brak Ci będzie na warzywka! A na 100% szykuj miejsce na białe poziomki dla synków! ;:224
Martuniu! Z pomidorami też tak mam! I trzech takich tuneli by brakło, gdybym dała wszystkim chętnym! Moje pomidory traktowane są przez znajomych jako prezent z górnej półki! ;:306 Wyjątkowo licho wyszły mi warzywa korzenne (tylko selery ok), ale to już splot wydarzeń i pogody. Nasionka do wysiewów warzywek już kupione!
Marylko! A właśnie już miałam myśl, coby rozpocząć akcję poszukiwawczą! Ja nadal nie mam ziemi do wysiewu, bo już bym działała!
Jakbyś spotkała to daj znać!

A tak ogólnie, to obiecywałam sobie, ze już nasionek nie kupię... ale w tym miesiącu byłam wyjątkowo już dwa razy w Auch... dziś też... ;:170 i no co tu będę ... znów poszalałam. To dla mnie najlepsza terapia. ;:209
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Reniu Ja nie zginęłam, tylko się zapracowałam. ;:306
Jeśli będziesz wyjeżdżać z Płocka ul. Dobrzyńską - kier na Białą , to kupisz ziemię.
M już kupił w Mrówce. ;:196 :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Marginetka
500p
500p

Post »

W ubiegłym roku kupowałam w Jaworze http://www.hollas.pl/produkty-2/product/view/4/9.html Bardzo dobra ziemia.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marylko! Boję się po zeszłorocznych doświadczeniach z ziemiórkami, ale jak piszesz, że Wy nabyliście, to też się w przyszłym tygodniu wybiorę!
Martuniu! Ja tą kupiłam w Auch i faktycznie była super. A w J dokupiłam inną z ziemiórkami ;:223, ale to w całej Polsce taka seria poszła.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Samych cynii zakupiłam:
Obrazek
To ulubione kwiaty mojej Mamy, więc i forma przypodobania się córeczki. A tak serio, to od jakiegoś czasu przekonuję się do wielu nielubianych wcześniej kwiatów! ;:306
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Dobrze ze ja siezę w domu i nic nie kupuję ;:173 ;:170 a poszalałabym sobie , poszalała :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”