Ogród Biedronki 641 2013r.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 2013r.
Jest na minusie i drogi są bardzo śliskie, bo drogowcy nadal śpią. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
- nifredil
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Biedronko, swojego wątku nie mam jeszcze, ale kusi mnie żeby zacząć coś od wiosny. Tak patrząc obiektywnie- u mnie póki co niewiele jest do oglądania. Wprowadziłam się do mojego M i postanowiłam ogarnąć stary zapuszczony ogród, ba, właściwie łąkę za domem, której nawet nikt nie kosił przez lata..od dwóch lat tonę w tej syzyfowej pracy i powoli zmieniam nastawienie nowej rodzinki do roślinek
Bardzo się cieszę, że znalazłam kogoś z okolic, bo łatwiej mi będzie ocenić, które rośliny wytrzymają w "naszym" klimacie
pracy mam jeszcze masę, ale jak popatrzę na takie dojrzałe, bujne ogrody jak twój, to widzę że warto 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Alu,uwielbiam floksy,z babcinych ogródków ich zapach mnie zniewala,bo to zapach dzieciństwa i wakacji u babci,u mnie dzisiaj było lato,tak było ciepło i piękne słońce
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
A u mnie prawdziwa zima.

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Alu
łączka z kuklika cudowna, już sobie obiecałam, że będę sadzić rośliny w grupach, bo ładnie wyglądają takie duże plamy w ogrodzie.Floksy też lubię, kupiłam w zeszłym roku różowe i fiolet. Powiedz proszę jak długo będę musiała czekać na tak duże,floksowe łany jak u Ciebie?
Pozdrawiam cieplutko, u mnie dziś dosypało, zima pełną gębą

Pozdrawiam cieplutko, u mnie dziś dosypało, zima pełną gębą
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17

Aniu jak zwykle drogowców zima zaskoczyła. Przecież Jeszcze nie wydali w tym roku dużo kasy na sól to powinni doprowadzić je do stanu, aby kierowcy mogli się czuć bezpiecznie na drogach.

Sabinko Nie masz wątku,to go załóż. Jest to obowiązek,ale też i przyjemność. Super masz, bo masz możliwość tworzyć swój ,piękny ogród od podstaw. Wszystko sobie dobrze zaplanuj, co, gdzie chcesz mieć. Dla mnie jest lepiej coś wsadzić niż pożniej przesadzać. Już nie te siły. Forum też Ci pomoże . Dużo też czytaj o danej roślinie zanim ją posadzisz.

Martuniu u mnie też dziś była piękna i słoneczna pogoda.Może to nie lato, ale wiosna to na pewno.
Aniu u Ciebie zima ,a u mnie wiosna .Swieciło

Aniu - anym u Ciebie dosypało śniegu to masz roślinki pod pierzynką. Nie wiem jak będzie u mnie,bo miłki są już na wierzchu i inne roślinki też. Oby nie powtórzyła się historia.
Floks biały rośnie sobie w tym miejscu naście lat. Z fioletowym latałam po rabatach i już go nie mam,a biały sobie rośnie samopas i jest jaki taki. Nie masz białego to służę.

Dziś kupiłam troszkę nasion i wysiałam lewkonie, gazanię, kobeę białą i fioletową.. Ponadto wysiałam pory i selery.
Witaj Alu czytam że szalejesz już z zakupami nasion. Ja tez wybiorę się tylko muszę spisać warzywa i kwiaty. A na obecną chwilę jeżeli zechcesz to mogę Ci wysłać mały katalog 'LILYPOL' ?????
nawet do przeglądnięcia.
nawet do przeglądnięcia.

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Alu Twój miłek już na wierzchu
a jakiego masz amurskiego czy wiosennego? Mój wiosenny jeszcze siedzi pod ziemią.

- byna
- 500p
- Od: 18 maja 2009, o 19:18
Alu, już wysiewasz roślinki? Na parapetach siejesz pory i selery, czy masz szklarnię, a może na grządce ? Szpaler kuklików wspaniały.
Szczerze zazdraszczam i podziwiam. 

- Biedronka641
Marysiu dziękuję za katalog ,bo już go mam.Nawet wybrałam parę lilii.
Jeszcze w ogrodniczych nie ma wszystkich nasion. Stale coś przywożą. Z jednorocznych to wysiewam mało. Lubię mieć cynie, astry, lewkonie. Dawniej siałam więcej,ale teraz wolę bylinki.
W tym roku ograniczam wysiew warzyw do minimum.
Lidziu tak miłek amurski jest na wierzchu .
Wiosenny jeszcze się nie pokazuje,ale to normalne, bo kwitnie póżniej niż amurski.
Grażynko niestety wszystkie nasionka wysiewam i trzymam w domu na parapetach. Mała szklarnia już od dawna mi się marzy. Mam też poparcie ze strony męża, bo już ma dosyć tego,że okna są na każdą wiosnę załadowane na ful.
Grażynko pomidory i papryczka będzie wysiana,ale znacznie pózniej.
Jeszcze w ogrodniczych nie ma wszystkich nasion. Stale coś przywożą. Z jednorocznych to wysiewam mało. Lubię mieć cynie, astry, lewkonie. Dawniej siałam więcej,ale teraz wolę bylinki.
W tym roku ograniczam wysiew warzyw do minimum.

Lidziu tak miłek amurski jest na wierzchu .
Wiosenny jeszcze się nie pokazuje,ale to normalne, bo kwitnie póżniej niż amurski.

Grażynko niestety wszystkie nasionka wysiewam i trzymam w domu na parapetach. Mała szklarnia już od dawna mi się marzy. Mam też poparcie ze strony męża, bo już ma dosyć tego,że okna są na każdą wiosnę załadowane na ful.
Grażynko pomidory i papryczka będzie wysiana,ale znacznie pózniej.

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Czy miłek amurski dobrze u Ciebie rośnie, bo przymierzam się do zakupu w tym roku i mam pewne obawy, bo podobno jest bardzo wymagający.
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
No proszę,Ala-wiosnę czujesz ? za sianie się wzięłaś ? siej-będziemy podziwiać 

- Biedronka641
Lidziu już Ci odpowiadam. Miłki amurskie mam w kilku odmianach i nie mam z nimi żadnych problemów. Rosną w różnych miejscach i jak dla mnie są bezproblemowe. Chciałam wstawić ich pączusie, ale dziś mi się nie udało. Szczerze polecam. Ja jestem w nich zakochana. Kwitną bardzo wcześnie, kiedy jeszcze nic w ogrodzie nie kwitnie.
Grażynko fajnie ,że do mnie zaglądnęłaś, Co porabiasz. A Ty wiosenkę już czujesz? Ja tak i to bardzo. Jeśli ma przyjść do nas zima to zapraszam ją ,ale z śniegiem.

Grażynko fajnie ,że do mnie zaglądnęłaś, Co porabiasz. A Ty wiosenkę już czujesz? Ja tak i to bardzo. Jeśli ma przyjść do nas zima to zapraszam ją ,ale z śniegiem.

- Biedronka641