Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata

Post »

Bogusiu jakoś tak żeśmy się umówiły, ja dzisiaj też miałam księdza po kolędzie ale do południa ;:7 Zawsze teraz tak się umawiam jak już dzieci w domu nie ma ;:108 Ja poproszę te mięska bo ciastem mnie nie ugościsz ;:306
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogusiu Zazdroszczę takiego księdza, ja należę do parafii klasztornej i zawsze inni chodzą, jednak jak się dowiedziałem, który chodzi to go nie wpuściłem, nie było sensu. Niestety na 9 księży porozmawiać można z 2 :( W Twojej Sulechowskiej Hiszpanii spadł śnieg a u mnie nie ;:215 może do grudnia nie spadnie albo i dłużej :?: A te Twoje ciasta...idę do lodówki po wafelki bo mi smaka narobiłaś ;:306 Miłego wieczoru :wit
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Co to za pomysły o obrażaniu się? :D
Wszyscy jesteśmy, zapewne też jako podglądacze. :D U mnie dziś koło 21 sypnęło trochę ale teraz niestety nie ma już śladu. :| Kupiłem sobie dziś parę nasionek , przecież nie mogłem obok nich przejść obojętnie. ;:306
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Eluniu!...no widzisz zapomniałam ... a przecież wiem,ze z ciast najbardziej lubisz... "schaboszczaki" ;:306
...schabowych wprawdzie nie było, ale za to ..karkówka ...ze smakowitą kapustą kiszoną , duszoną w ziołach ze śmietaną z przyrumienionymi ósemkami jabłuszek na maśle. Pychota!, pieczona szynka , białe kiełbaski pieczone...Wszystko z własnego swinobicia/ świnka kupowana od lat z jednego źródła....typowo mięsna, karmiona naturalnymi paszami. Oczywiście były też najróżniejsze sałatki i surówki. Szacowny proboszcz przybył o 20:30 ...wizytę zakończył o 22:20. Bardzo było sympatycznie...cieszę się ponieważ cała rodzinka była w komplecie...7 + proboszcz ;:108
Michałku!...przykro mi,ze musisz się posiłkować wafelkami...u mnie ciasta jeszcze sporo, nawet ksiądz dostał na 'wynos'. ;:306
Nasz proboszcz to fantastyczny człowiek, spotkasz się po raz pierwszy a masz wrażenie,ze znasz się od dawna. Bez względu na wiek , każdy uwielbia jego towarzystwo. Potrafi stworzyć wspaniałą atmosferę... na luzie.
...no niestety wiem o czym mówisz,nie wszyscy tacy są.
Wyobraź sobie....do mojej małej, ciepłej Ojczyzny...znowu powróciła wiosna. Po śniegu nie ma śladu, pada deszcz a temp.+5,5 C Pozdrawiam zatem prawie wiosennie ,serdecznie! ;:180
Krystianie! :wit ...no bo tak mi smutno, gdy nie ma śladu odwiedzin... ;:108
U mnie też nie ma już śladu śniegu. Ja obiecałam sobie, ze nie będę wchodziła do sklepów ogrodniczych..i marketów na stoiska z nasionami. Przekonałam się ,ze zamawiając przez internet , jestem bardziej powściągliwa w zakupach .Obok szkółek z roślinami ...niestety nie będę przechodziła obojętnie. Przecież nie mogę siebie pozbawiać całkowicie przyjemności, nieprawdaż?
Pozdrawiam cieplutko! ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Bogusiu witaj kochana - brakowało mi Twojego wątku, ale zmiany w moim życiu były tak znaczące, że zaniedbałam FO - zagrzebana własnymi myślami. Ale już jestem :) Z czego bardzo się cieszę, pomimo tego, że za monitorem - ale to też ważne.
Piękne ciacho - oja brakuje mi tego do kawki, gdybyś bliżej mieszkała byłoby miło .
Waśnie tego mi brakuje :) w moich okolicach sąsiedzkich szukam dobrej duszyczki niestety nikt nie chce grać na moich kwiecisto-ogrodowych nutach (czyt. nie rozumie mojej pasji kwiatowej) ;:306

Miłego dnia trzymaj się ciepło
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agniesiu!...bardzo cieszę się,że jesteś ;:168
Wielka szkoda ,ze dzieli nas odległość...oj grałybyśmy...w duecie, grały ;:108 Ja, z jednej strony mam wspaniałą sąsiadkę...pasjonatkę wszystkiego co zielone i kwieciste / wymieniamy się roślinkami, doświadczeniami/....z drugiej/ na szczęście dzieli mnie mój półhektarowy ogród...totalne przeciwieństwo/ na wszystkie nasze poczynania , patrzy jak na dziwolągów"/...ale niestety są ludzie i ...ludziska.
No... a ciacho jeszcze mam ...właśnie przed chwilą zaliczyłam z kawką.... ;:108 Z wielką przyjemnością podzieliłabym się.
Pozdrawiam serdecznie ;:168 ....zaraz coś kolorowego, z minionych sezonów, wyszperam w swoim archiwum ;:168 ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

czekam z utęsknieniem - dobry sąsiad to skarb, u mnie sami ludzie pracy i kariery wkoło, bardzo nieufni i mało rozmowni, zdążyłam się do tego przyzwyczaić i jakoś mi to przestało przeszkadzać.
Czekam na kolorki z archiwum :wit
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani!...na pierwszym zdjęciu ubiegłoroczne pelargonie z mojego siewu.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A to ostatnie to ślazówka ;:oj Cudowna.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Bogusiu ;:196 śliczne te pelargonie ;:333 nigdy nie siałam , muszę spróbować ;:108
Ślazówka też cudna ;:215 mam ale bardziej w fiolet wpada .
Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego dnia ;:168
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Bogusiu ale mi smaku narobiłaś i to jeszcze mięsko nie ze sklepu ;:145 Dużo bym nie zjadła ;:185 No mówi się trudno przeboleje ;:108 No właśnie ja zawsze mówię że przede wszystkim to musi być człowiek i obojętnie jaki zawód wykonuje bo zawód nie zmienia człowieka . Myśmy też kiedyś mieli dużo takich znajomości i zawsze na weselach bywali no ale cóż teraz jest duża rotacja wśród księży i pokończyło się. Piękne są te Twoje pelargonie ;:215 Ja dzisiaj byłam w trzech marketach ogrodniczych ale nasion jeszcze nie ma ,kupiłam hiacynty bo uwielbiam ich zapach i tyle kupiłam ;:196 U nas cały dzień leje deszcz ;:222
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Bogusiu ja z tych odchudzających się, więc za pyszne (dla oka) ciasto dziękuję, ale ślazówka wpadła mi w oko :roll:
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! :wit ....tak to ślazówka...inna nazwa to malope / tak było napisane na opakowaniu/
Dzisiaj u mnie zapowiada się ciepły dzień..od rana dużo słońca, bezwietrznie..a temp. +3C
Pozdrawiam serdecznie! ;:168
Tereniu! ;:168 ...Ja będę wysiewała pelargonie po raz czwarty / jednego roku nie udały mi się ponieważ za dużo podlewałam/...teraz już zachowuję umiar w dozowaniu wody /praktyka czyni mistrza / ;:306
Ślazówkę/ malope / miałam po raz pierwszy, nasion niestety nie zebrałam...ale mam nadzieję,ze przy tak łagodnej , jak na razie zimie, a raczej jej braku...będą sadzonki z samo wysiania się .
Posyłam moc serdeczności ;:168 i dużo ;:3
Elu! ;:196
Ja nasiona zamówiłam ze sklepu internetowego. Wczoraj zaszalałam na ALL z różami /15 odmian/.niestety zaraziłam się i ja... ;:108
Sporo zamówiłam też chryzantem i jeszcze skuszę się na dokupienie hortensji bukietowych.
Na pewien czas opanuję szaleństwo zakupowe,ale nie wiem na jak długo potrwa ta wstrzemięźliwość ;:306
a jeśli chodzi o mięsko z własnego świniobicia...kupowaliśmy od różnych gospodarzy , ale dopiero od kilku lat trafiliśmy na wspaniałe źródło/ mięsko kruche, soczyste ...a jaki zapach???/
W ogóle staramy nabywać wszelkie produkty spożywcze , bezpośrednio od gospodarzy. Po mleko i masło jeździ mąż 3x w tygodniu do gospodarza 3 km od nas. Kurczaki -brojlery- nabywamy od hodowcy w naszej miejscowości/ tuczone naturalnymi paszami/. Jaja przywozi co tydzień znajomy z prywatnej hodowli. Warzywka i owoce uprawiamy sami ...bez nawozów sztucznych tylko na kompoście i od czasu do czasu obornik. a więc odżywiamy się ekol ;:108
Pozdrawiam cieplutko! ;:196
Marysiu! :wit ...obdzielałam wszystkich , kto się tylko u mnie pojawił, swoimi wypiekami, aby za dużo mi nie zostało i nie kusiły ;:306
Jedyne słodkości na które pokuszę się to...ciasto i to z własnego wypieku. Czekolady, ciastka i inne słodkości nie ruszają mnie.
W związku z tym,ze cukru nie używam...zatem mam usprawiedliwienie "sama przed sobą"...organizm domaga się czasami uzupełnienia niedoboru cukru :;230
Posyłam serdeczności ;:168
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Widzę, że nie tylko mnie ogarnia tęsknota za wiosną :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”