Ulka ja koleusy sadzę prosto do gruntu w grupie po trzy sztuki, rozrastają się w ogromne kule, radzą sobie doskonale i pięknie wyglądają. Kropliki polecam są bezproblemowe, u jednej z forumek widziałam kropliki bylinowe są bardzo podobne do jednorocznych.
Z bylin chciałabym posiać przymiotno, marcinki, pełne orliki, kuszą mnie też sasanki i pierwiosnki.
Na stronie Legutko widziałam pysznogłówkę cytrynową piszą, że to bylina ale gdy szukałam jakieś informacje o niej okazało się że jest jednoroczna

Mam mętlik w głowie
Martuś tak jak bym czytała o sobie

ja też często odmawiam sobie zakupu ubrań żeby tylko mieć upragnioną roślinkę.
Cieszę się razem z Tobą z zakupów

będziemy miały co podziwiać w Twoim cudnym ogrodzie.
Przesyłam ciepłe pozdrowienia
Aguś-AGNESS Twój ogród nawet bez nowych roślin jest piękny, w nowym sezonie będziesz miała więcej czasu by delektować i dopieszczać swój raj
Aguś-aage jeszcze chwila i się zacznie...uwielbiam to
Alu część jednorocznych pójdzie do gruntu tylko złocień wielołodygowy, kropliki, przypołudnik i ursynie posieje w marcu w domu. Kupiłam nasiona trzech bylin: rutewki, lepnicy nadmorskiej i ostróżki nagiej. Tej ostatniej nie jestem pewna, gdzieś wyczytałam, że potrafi przemarznąć...okaże się, ponoć zakwita w pierwszym roku.
Znając Ciebie zakupiłaś pewnie same rarytasy...pochwal się
Marysiu-Sasanko ja nie wyobrażam sobie wiosny bez zasiewów, po prostu lubię doglądać, patrzeć jak rosną a gdy już zakwitną pękam z dumy...taka ze mnie wariatka
Jeśli znajdę nasiona żeleźniaka w ogrodniczych kupię dla ciebie i wyślę, poszukam też w sklepach internetowych
Paulii dziękuję za rady

chaber pójdzie do gruntu i mam nadzieje, że pięknie zakwitnie. Nigdy go nie miałam na zdjęciu wyglądam ciekawie...już się nie mogę doczekać
Malgolinko motylka można posiać bezpośrednio do gruntu ale gdybyś chciała żeby zakwitł wcześniej możesz wysiać w marcu w domu. Jeśli chodzi o tytoń jest z rozsady a nasionka maku mogę Ci przesłać, podaj adres na pw. Wysiejesz wiosną i przerwiesz, jak jest zbyt gęsto posiany ma drobne kwiaty. Jest bezproblemowy, sam się rozsiewa.
Dziękuję za pochwały, cieszę się
Marysiu-Maseczko witaj

ja też przekładam paczki z nasionami...czysty obłęd
Jakie nowości masz na myśli?
Syluś mam tak samo...a tu zobacz zasypało

jednoroczne, siane bezpośrednio do gruntu polecam. Nie musisz doglądać, pikować, wysiejesz, podsypiesz troszkę nawozu i cieszysz się z pięknie kwitnących kwiatów. Całuski
A taki widok zobaczyłam gdy wstałam