Oto moje Storczyki
-
Orchideomaniak
- 500p

- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
Orchideomaniak
- 500p

-
Orchideomaniak
- 500p

-
Orchideomaniak
- 500p

Witaj Dawidzie ,Cambria o której mówisz,to (o ile dobrze się dopatrzyłam w twoim wątku) ,Nelly IslerOrchideomaniak pisze:To mnie pocieszyłaśgorzej jest z moja Cambrią też do odratowania, ma pofatygowane nowe przyrosty i tak się to trzyma odkąd ją dostałem. Jest na stronie 5 w wątku
nowe przyrosty z harmonijką już takie zostaną,storczyki przy złej gospodarce wodnej tak właśnie reagują,nie zawsze jest to wina zasuszenia, czasami na zbyt obfite podlewanie ,też tak reagują
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
-
Orchideomaniak
- 500p

Przy własciwej pielęgnacji ,szansa jest zawsze,jak nie w tym sezonie to w następnym 
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
Dawid,
dzięki za rady na temat dendrobium. A pytałam w związku z moim a nie Twoim
. Obciąć ten pęd czy poczekać aż wyschnie?
Gratuluję ręki do kwiatów. Wiotkie liście faktycznie szybko wróciły do super stanu
... Trzymam kciuki za dalszą reanimację.
Co do błędów w pielęgnacji storczyków, o swoich mogłabym napisać książkę...
Ale teraz mam forum więc masę cennych rad od doświadczonych stroczykomaniaków!!!!
Pozdrawiam
dzięki za rady na temat dendrobium. A pytałam w związku z moim a nie Twoim
Gratuluję ręki do kwiatów. Wiotkie liście faktycznie szybko wróciły do super stanu
Co do błędów w pielęgnacji storczyków, o swoich mogłabym napisać książkę...
Ale teraz mam forum więc masę cennych rad od doświadczonych stroczykomaniaków!!!!
Pozdrawiam
Ania
-
Orchideomaniak
- 500p

Witaj
Widzę ,że grono rośnie i fajnie ja też zakupiłam ostatnio takiego Phal. że oczy bieleją. jasno zielono jogurtowy z żółto pomarańczowym środkiem niestety nie mam zdjęć ale nie zabijajcie za to.... chętnie pokazałabym swoje okazy storczykowate.ma 3 pędy kwiatowe i dałam za niego 42zł. warto bo cud miód i orzeszki czekamy na foto pozdrawiam
martuś
Witaj
i jak na giełdzie, pochodziłeś??? były okazy?pewnie odsypiasz nockę więc nie atakujesz co ja bym dała za pojechanie na giełdę ale mam za daleko szkoda byłoby mi narażać te kwiaty na taką długą drogę.p.s. wrzuć zdjęcia proszę pozdrawiam
martuś