doromichu dziękuję, już miałam storczyki różnego gatunku i najlepiej spisują się typu phal. Teraz pięknie zakwitł sobotek i cymbidium i też dodaję je do "łatwych" w uprawie
Filigranowa27 stwierdziłam, że crossandra to delikatna jest, miałam też małą od Nolinki i też mi padła. Nie wiem czy się na nią jeszcze zdecyduję, tym bardziej że mam kilka roślin upatrzonych co chcę mieć
Nolinka zgadza się cymbidium to taki bezwstydny kwiat
oxalis u mnie też pąki opadają u multiflory, a mini storczyk też "donosił" tylko 3 kwiatuszki, taka to pora roku
Ten storczyk z korzeniami zajmuje mi sporo miejsca. Dwa lata temu był przesadzany w większą doniczkę bo korzeni miał dużo, a teraz to już nawet nie wyjmuję go do namaczania bo nie da rady, wszystko zrośnięte

, nalewam wody "na oko"
justus27 dziękuję u imieniu storczyków. Niestety nie wszystkie kwiatki chcą u mnie rosnąć, za nic nie mogę dochować się skrętników, a miałam już tyle i wszystkie poszły
mniodkowa ten kaktus jest niezawodny, kwitnie co roku w kilku rzutach aż do jesieni

,a ja Tobie gratuluję pierwszego storczyka, a drugi ma być żółty
Teraz kwiatuszki; cymbidium rozkwita dalej, i coś tam... coś zapomniałam

Azalia kwitnie mi od września (to ta dziadkowa co dostał w tamtym roku na 80 urodziny), całe lato miałam ją na dworze w cieniu , jesienią przyniosłam do domu jak pojawiły się pąki. Azalia lubi chłodno inaczej gubi liście. A byłaby jeszcze piękniejsza ale kot wlazł w doniczkę i urządził sobie spanie

przy okazji połamał gałązki. Drugie foto to kaktus , którego dostałam od kuzynki bo jej już się nie mieścił. Obecnie jest w piwnicy na zimowaniu.