Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.2

Post »

A mnie tak przyszlo do glowy, ze moze za cieplo dziadom (pomijajac robale) bo w pokoju potrafi byc do 24 stopni jak sie dobrze w kominku przypali. W sumie Drzewo zawsze zimowalo "byle gdzie", czyli albo w sypialni, albo w pokoju do ktorego wchodzilo sie wprost z ulicy i z racji tego zwany byl przejsciowka (angielskiego budownictwa czar), albo - ostatni rok - w salonie, tak jak teraz. I Drzewo sobie nie narzekalo, roslo zima w liscie, nie marnialo... Ale teraz mam sfore kundelkow i one moze potrzebuja zimowania w tych 15 stopniach?

Hanka, chcialam wrzucic naczelne zakalce rodziny, ale ten lap mi nie chce obslugiwac fotosika. Jakas WTYCZKA sie mu umyslila. Mam tez pewnego wisielca na oku, ktorego chyba nie nadaze przycinac, bo widze, ze jest jak Hydra - ciachniety nie tak dawno ped, juz sie rozdwoil i ma po dobre 10cm odrostow.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
hanka101
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 09:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

crazydaisy pisze: Hanka, chcialam wrzucic naczelne zakalce rodziny....
:wit
na opowieść w takich klimatach liczyłam ;:306 Oczywiście okraszoną zdjęciami zielonego dobra ;:108
Przesyłam buziaki ;:196
Pozdrowienia Hania
Zapraszam do mojego wątku: Cz. 1 i Część 2
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak tylko dorobie sie wtyczek, ktorych zada ten porabany sprzet o roszczeniowej naturze.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Dumbledore
500p
500p
Od: 2 wrz 2013, o 14:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przeleciałam parę stron i nie ma fotek :( Nie wczytują się, czy co? :wink:
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ostatnich pare? Powinny byc. Pierwszych pare moze juz nie byc, poniewaz operuje 100 dostepna na koncie fotosika, wiec wrzucajac nowe, musze wyrzucac najstarsze.
Kinga
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kto wymyślił wtyczki ;:223 -ciągle mam nieaktualne ;:124
U mnie przwędzior wykasował dwie kalatee ,mimo podlania solidnym stężeniem Bi.
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czyli jednak moze POMIMO zastosowania Bi...
Zastanawiam sie teraz, czy przeniesc zdechlakow do chlodnego pomieszczenia, czy ich tym nie dobije... Bo w sumie przedziorkom by to bylo na zlosc na pewno, ale czy nie zaszkodze roslinom, jeśli wrzuce je na parapet, ale w temperature rzedu 15-16 st. Poki co po prostu obnizylam nieco temperature w salonie - pale w kominku, ale skrecilam grzejnik.

Wtyczki... Pruje mi sie o adobe cos tam, ale sciagnac sie ta wtyczka nie daje. Musze chyba skonsultowac lapa u "chirurga" od elektronicznych flakow.
Kinga
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Kinia, ja właśnie po wielu latach uprawy hibiskusów :roll: z nich rezygnuję.... Co roku powtarza się przędziorek story :evil: Niestety wyjątkowo je lubi... Pryskałam różnymi środkami :pogon a on zawsze wracał jak bumerang.

Tobie życzę wytrwałości i zwycięstwa w walce. ;:333
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziekuje Kasiu. Ja mam je pierwszy raz! Mozna dostac cholery, bo paskudztwo upierdliwe i - co gorsza - zabojcze dla roslin.
Kinga
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kinga ja mysle,ze mozesz bez problemu przestawic do innego pokoju,o ile tam temperatura pozwala,bo nie wiem,ile tam jest stopni i nie wszystkie problemy spowodowane sa przez przedziorka -tez mam to zakazenie,bo przy cytrusach biwakujacych latem na dworze to jest duze prawdopodobienstwo ze beda ,i sa -nawet je mozna zobaczyc mimo opryskow i polewania tym preparatem od Ciebie ,a moje hibiskusy wygladaja dobrze poza tymi zimujacymi w cieplej sypialni , ;:196
po prostu czasami tak jest,ze czasami jestesmy narazeni na straty.Tak jak wyzej czytalam Basik -stracila hibiskusy a przedziorka nie ma ;:218
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tam jest 15-16 stopni, czyli temperatura idealna do zimowania hibkow. Smieszne o tyle, ze Drzewo zawsze zimuje z nami i nigdy nie sypie liscmi. Teraz tez z reszta ma sie niezle, mimo ze poobcinalam je dosc solidnie. Liscie zielone, posypalo moze 2-3 listki. Nie ma problem, zalicza eksmisje do drugiej sypialni. Maluchy tez? Ukorzenione, pogubily liscie, sa kilkucentymetrowe badylki tylko...

Przyszla paczucha od misiaj - wyslana w poniedzialek, wiec poczta dala rade. Sliczna h. carnosa i hibiscusowe badylki do ukorzenienia. Carnosami, tymi najzwyklejszymi, chce sie "podlizac" malzu memu, ktory tylko taka hoje kojarzy, ale za to jako roslinke ukochanej babci - pewnie obudzi wspomnienia w facecie, pewnie bedzie mu milo. (A mnie nie bedzie wstyd, ze "normalnej hoi" nie mam.)
Porobilam fotki, jak sie ogarne z wtyczkami, to powrzucam.
A! Na inkubatory dla hibkow swietnie sie nadaja butelki po mleku "laciatym". Odrobina obrobki i wyglada sensownie.
Kinga
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

O ileż świat był by prostszy bez robali i chwastów- raj po prostu ;:108 wytrwałości i sukcesów w walce ;:196 liczymy, że lekarz od elektroniki się spisze i już nie długo będziemy cieszyć oczy tymi nowymi roślinkami (jakaś paczka przyszła :D czyżby spóźniony Mikołaj? ;:224 )i tymi stałymi rezydentami :D
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj, taaak... Szkoda,z e tak sie nie da. Z drugiej strony, niektore chwasty bywaja bardzo pozyteczne! Pokrzywy, mniszki, skrzyp...

Nie Mikolaj... MOja slaba silna wola. ;:306 Zakupki forumowe. Ale za to jakie! ;:224
Kinga
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

To zaczynam z niecierpliwością wyglądać zdjęć ;:224
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kinga
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”