Wśród Sosen... Buków... Kotów...
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Witaj dorotko,bardzo lubię kolor niebieski i szafirowy w ogrodzie,pięknie jest u Ciebie w Dorkowie 

- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Halinko, witaj...
Ja mojego dosyć skutecznie wyplewiłam, jak napisałam wcześniej, a szkoda mi go bo pięknie kwitł wiosną, ale nie można mieć wszystkiego...
Martuś, witaj...
Niebieski w ogrodzie też lubię, zresztą lubię wszystkie kolory, jakoś żaden mi nie przeszkadza, nawet jak są pomieszane...

Ja mojego dosyć skutecznie wyplewiłam, jak napisałam wcześniej, a szkoda mi go bo pięknie kwitł wiosną, ale nie można mieć wszystkiego...

Martuś, witaj...

Niebieski w ogrodzie też lubię, zresztą lubię wszystkie kolory, jakoś żaden mi nie przeszkadza, nawet jak są pomieszane...

- dorkow0
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięknie w Dorkowie, pan trafił z nazwą. Proszę o następną odsłonę ogrodu.
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Dorotko witaj, piękna nazwa ogrodu
Niebieskości u mnie nie ma ale fiolet w kompozycjach bardzo lubię.
Fiołeczki
zawsze mnie rozczulają, maleństwa.
Mówisz że nie mam pracy? mogę się podzielić swoją stertą
Ściskam, przesyłając buziaki

Niebieskości u mnie nie ma ale fiolet w kompozycjach bardzo lubię.
Fiołeczki

Mówisz że nie mam pracy? mogę się podzielić swoją stertą

Ściskam, przesyłając buziaki

- dorkow0
Witaj Dorotko...
Nazwa też mi się podoba...
Kolejne odsłony będą, a te, to zdjęcia z kilku lat, wybierałam niebieskie i fiolety w odcieniach, które mam w ogrodzie... Przy okazji, oglądając stare fotki, sama zobaczyłam, jak zmienia się ogród, nawet na przestrzeni dwóch lat, sezonu... Kiedyś nie było w nim kwiatów, za wyjątkiem wiosny, i tak mi się podobało, teraz nie wyobrażam sobie ogrodu, bez kwitnących bylin...
Aga, witaj...
Z tą nazwą, to Pan trafił, trzeba mu przyznać...
Ano, chwilowo pracy nie ma, ale czasem mi to na dobre wychodzi, bo odpocznę troszkę...
Fiołki też lubię bardzo, choć to szalone rośliny w ogrodzie, ja je sadzę tu, one rosną tam...
Serdeczności przesyłam...

Nazwa też mi się podoba...

Kolejne odsłony będą, a te, to zdjęcia z kilku lat, wybierałam niebieskie i fiolety w odcieniach, które mam w ogrodzie... Przy okazji, oglądając stare fotki, sama zobaczyłam, jak zmienia się ogród, nawet na przestrzeni dwóch lat, sezonu... Kiedyś nie było w nim kwiatów, za wyjątkiem wiosny, i tak mi się podobało, teraz nie wyobrażam sobie ogrodu, bez kwitnących bylin...

Aga, witaj...

Z tą nazwą, to Pan trafił, trzeba mu przyznać...

Ano, chwilowo pracy nie ma, ale czasem mi to na dobre wychodzi, bo odpocznę troszkę...

Fiołki też lubię bardzo, choć to szalone rośliny w ogrodzie, ja je sadzę tu, one rosną tam...

Serdeczności przesyłam...

-
- 500p
- Od: 26 sie 2011, o 19:42
Zaznaczam Twój watek bo pięknie u Ciebie 

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też lubię byliny. Kwiaty tak rozweselają rabatki. Mam rabatkę z iglakami, od dwóch lat tam dosadzam ( upycham na siłę) kwitnące kolorowe, kwiaty, krzewy lepiej teraz się prezentuje nie jest taka monotonna.
Zawsze jak wracamy do starych zdjęć, zastanawiamy się kiedy nam tak rośliny urosły.
Zawsze jak wracamy do starych zdjęć, zastanawiamy się kiedy nam tak rośliny urosły.
- dorkow0
Magdalena... Witam Cię w moim ogrodzie i zapraszam na spacer...
Dorotko, na mojej, iglakowej rabacie już upchnęłam Funkie, jest tam Rozwar i muszę trochę przerzedzić, bo nawet iglaki się nie mieszczą...
Szkoda, że nie mam fotek z początków mojego ogrodu, to dopiero byłoby porównanie...

Dorotko, na mojej, iglakowej rabacie już upchnęłam Funkie, jest tam Rozwar i muszę trochę przerzedzić, bo nawet iglaki się nie mieszczą...
Szkoda, że nie mam fotek z początków mojego ogrodu, to dopiero byłoby porównanie...
- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Cześć Dorotko
Na początek powiedz proszę co to za piękna roślina na poprzedniej stronie na zdjęciu z czerwoną żurawką? Jeśli chcesz pełnika podzielę się wiosną, mam żółte i pomarańczowe tylko zapomniałem w których miejscach rosną bo jest ich kilka a przy okazji się odmłodzą. Też lubię niebieskie kwiatki, a poprzednim wątku miałem sporo zdjęć jak ostróżki kwitły a mam ich chyba z 90. Tej wiosny będę je odmładzać bo trochę słabiej kwitną. Fiołki mam ale nie lubię ich i tępię. A one i tak wsiewają się w funki, ostróżki i inne rośliny, żeby nie dało się ich wyrwać. Niestety za mną jest opuszczony dom i sieją się tam w cały świat. Wiosną ładnie pachną ale później jest z nimi sporo problemów.
Patrzę na Twoje zdjęcia i aż się dziwię, że tak późno wątek założyłaś, super masz ogród. Jeśli możesz powstawiaj takich zdjęć , na których widać cały ogród bo na pewno jest ciekawie założony. Pozdrawiam serdecznie

Patrzę na Twoje zdjęcia i aż się dziwię, że tak późno wątek założyłaś, super masz ogród. Jeśli możesz powstawiaj takich zdjęć , na których widać cały ogród bo na pewno jest ciekawie założony. Pozdrawiam serdecznie

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Dorotko powiedz jak nazywa się roślina z 5 zdjęcia, siałam to to, rośnie pięknie i cieszy, ale nazwy gdzieś pogubiłam 

- dorkow0
Cześć Michał...
Gorąco przechodzi...?
Ta roślina z dzwonkami, to Cebulica dzwonkowata, hiszpańska, też słyszałam nazwę, Hiacyncik hiszpański...
Wcześniej, w wątku, są takie całościowe zdjęcia ogrodu, co jakiś czas, pewnie się powtarzają, ale i tak je lubię...
A tych Ostróżek to masz sporo...
Muszę pokukać, jak wyglądają u Ciebie, bo pewnie je widziałam, ale zapomniałam...
Pełnika, pewnie, że chcę, tylko, już mi obiecałeś Omiega, teraz Pełnika, napisz proszę, czym Ci się mam zrewanżować, bo tak niecnie wykorzystywać Ciebie bym nie chciała...
Iwonko...
To Ożanka kaukaska... Pod taką nazwą były nasiona... Rośnie, kwitnie i nie przemarza... A jest ciekwa, ze względu na te swoje kłosy... Są do tej pory, choć suche...

Gorąco przechodzi...?

Ta roślina z dzwonkami, to Cebulica dzwonkowata, hiszpańska, też słyszałam nazwę, Hiacyncik hiszpański...

Wcześniej, w wątku, są takie całościowe zdjęcia ogrodu, co jakiś czas, pewnie się powtarzają, ale i tak je lubię...

A tych Ostróżek to masz sporo...

Pełnika, pewnie, że chcę, tylko, już mi obiecałeś Omiega, teraz Pełnika, napisz proszę, czym Ci się mam zrewanżować, bo tak niecnie wykorzystywać Ciebie bym nie chciała...

Iwonko...

To Ożanka kaukaska... Pod taką nazwą były nasiona... Rośnie, kwitnie i nie przemarza... A jest ciekwa, ze względu na te swoje kłosy... Są do tej pory, choć suche...

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Dorotko ślicznie
Piekne kwiatuszki ja też jestem ciekawa co to za roslinka

Piekne kwiatuszki ja też jestem ciekawa co to za roslinka

Pozdrawiam Alicja
- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Rzeczywiście są zdjęcia, i to już je ze 2 razy oglądałem kiedyś ale pamięć bywa ulotna
Gorąco przeszło
Do wiosny nasze listy chciejstw na pewno się powiększą więc zaglądaj do mnie i pisz śmiało co by Ci się w Dorkowie przydało 

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Trzeba oddać mu honory a tabliczka z nazwą ogrodu powinna zawisnąć na furtce
Oj ja ja bym chciała mieć kilka dni luzu od tego wszystkiego, tak dla odcięcia się całkowicie
Szalone rośliny a z pozoru delikatne, u mnie kamień a więc nie mają aż tak dużego pola do popisu na dobrowolne wyrastanie gdzie mają ochotę. Mimo i tak bardzo, bardzo je lubię
Uściski zza kubka kawy

Oj ja ja bym chciała mieć kilka dni luzu od tego wszystkiego, tak dla odcięcia się całkowicie

Szalone rośliny a z pozoru delikatne, u mnie kamień a więc nie mają aż tak dużego pola do popisu na dobrowolne wyrastanie gdzie mają ochotę. Mimo i tak bardzo, bardzo je lubię

Uściski zza kubka kawy