Witajcie
Jeszcze rano wychodziłam było bez śniegu, fakt padało ale co tam. A teraz jak wróciłam to biało i pada i się nie rozpuszcza. Takiego scenariuszu nie przewidziałam.
Grażynko moje krety to strasznie lubią mój ogród nic nie pomaga. W tym roku spróbuję śledzika i odstraszacze. Może sie uda.
Martusiu gdyby to o trawnik chodziło to moze tak bym sie nie martwiła a on chodzi wszędzie, po rabatach i mi wszystko podnosi a tam gdzie nie ma agrowłókniny albo jest łączenie wznajduje sie kretowisko. Nie patrzy że tam roślinka tylko noże i kpice mi tu co raz nowe postają. Też kosimy trawę kosiarką elektryczną lub spalinową i może dlatego właśnie tam jest ich najmniej.
Alu a jak mam go wygonić z rabat? Tam kosoarka ani samochód nie pomoże. Rabatka z oczkiem wymaga na wiosnę dodatkowej pracy, wszystko zorcowanie i te kopce a na nich roślinki
Ewuniu wiem jak to jest. Rabatka ładnie wysypana a tu pagórki i na kńcu to co uwielbiam czyli kopiec. Z miłą cchęcią kreta bym pogoniła

. Myślałam że pies pomoże. Będzie biegał cały czas po ogrodzie i moze w ten sposób będzie ich mniej, będą czuły psa a tu nic. Jak misię wypuszczę i zostawię samą to mi sama w ogrodzie dołki kopie i agrowłóknine wyciąga.
Milenko oj ale pomyśl jak przyjdzie wiosna to Ty będziesz w swoim żywiole a M będzie tylko reklamówki i doniczki z roślinkami nosić.

Dział ogrodowy jeszcze śpi ale w Kauflandzie nasionka już są, nożyce do trawy też. W lutym już powinno pojawić sie wiecej artykułów ogrodniczych a w marcu to już istne szaleństwo będzie

Jeśli chodzi o krety to mamy zatrzęsienie kretowisk i wiosną pewnie będzie jeszcze gorzej. Nawet przyleśnych łakach grasują, straszne.
Aniu cieszę sie że jesteś dawno cię nie było. Niestety ale mamy inwazję kretów.
Inownko ja nigdy jeszcze nie złapałam kreta, kiedyś pies złapał na łące i mi go do ogrodu przyciągnął ale już na pół żywego. Śmiałam się że zamiast z ogrodu wypłoszyć to jeszcze mi sprowadza
Dorotko odstraszacz musże o tym pomyśleć. Ile czasu starczały baterie? I co ile rozstawiałaś te odstraszacze?
A teraz coś na pokrzepienie..... Wczoraj byłam na zakupach co prawda internetowych ale zakupy to zakupy

Zamówiłam róże i mam kilka koncepcji gdzie je posadzę.
Zamówione róze to :
Bonica82, Super Dorothy, Excelsa, Lovely Faine, Leonardo Da Vinci, Cuba Dance, Osiria oraz Double Delight.
Pozdrawiam wszystkich bardzo cieplutko