Ogród Gosi 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Gosi 12

Post »

Oj, jestem w lepszej sytuacji, bo do pracy mam pieszo pół godziny
i po 10 minutowym spacerze przystanek z uczęszczaną trasą.
Pierwszy raz spotkałam się w Irlandii z sytuację, że bez samochodu ani rusz.
Pobudowano osiedla mieszkalne w sporej odległości od głównych linii komunikacyjnych, szkół czy sklepów.
Bez swojego samochodu nie było szans dotarcia do pracy.
Zachwycił mnie Twój tamaryszek. Mój kilka lat wegetował, po każdej zimie odbijał od nowa.
W końcu pocięłam go na patyki, ukorzeniłam i rozdałam :D .
Dwa rosną na publicznym skwerze, sporo się przez rok rozrosły i mam nadzieję, że zakwitną, jak ten Twój
i będzie można cieszyć się ich urodą, mimo reklamy przesłaniającej jeden z nich, niemal zupełnie ;:219 .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, jak wiesz mieszkam na wylocie na w-wę, a pracuję po drugiej stronie miasta, na Białej. Całe miasto musze objechać, a przy korkach tyle schodzi

Asiu, maj to pierwszy miesiąc kiedy tyle zieleni i kolorów pojawia się w ogrodzie. Zieleń jest soczysta, bo świeża. Rośliny jeszcze mają z czego czerpać wodę, latem z tym jest gorzej. Ale dla mnie czerwiec jest najbardziej kolorowy.
Masz rację, że najważniejsze że nikomu nic się nie stało. Jechałam z synem.

Basiu, mniej więcej azalia ma taki kolor. Bardziej może wpada w pomarańcz.

Ewa, a może trzeba im żelaza. Ja 2 lata temu zasiliłam prawie wszystkie rośliny. Wydaje mi się, że dlatego w zeszłym roku miałam tak obfite kwitnienie i różaneczników i róż.

Iza
, bardzo się cieszę, że podoba Ci się mój ogródek ;:196

Elu, jak mieszkałam w centrum też nie używałam auta. Teraz mieszkam na obrzeżu. Samochód niezbędny, szczególnie, że sklep jest o kilka kilometrów ode mnie. Przystanki są w pobliżu, ale do pracy nie opłaca mi się jeździć nimi, bo trwa to godzinę-1,5 i to z przesiadkami. Dlatego tak bardzo odczuwałam brak samochodu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wciąż mnie zachwyca ten zakątek z hostami i murkiem :D W tym ujęciu to prawdziwy tajemniczy ogród.
Mam chelat żelaza, może wiosną spryskam liście. Jednak to raczej wina niezbyt starannego przygotowania gleby :oops:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Gosiu piękna majówka,
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Gosiu :wit
Dla mnie najładniejsze sa rh,hosty z żurawkami,,cudne i tulipanki ;:215
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Ale festiwal... część zdjęć mi sie nie otworzyła, więc wrócę "na bank" żeby dokończyć to fascynujące oglądactwo.
Cieszę się, że samochodowa akcja skończyła się dla was bez uszczerbku na zdrowiu, resztę da się ogarnąć... bo nie ma wyjścia. ;:196
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Ależ lubię fioletowy kolor- pięknie u Ciebie! Jak zmienił się na przestrzeni kilku dni na wstawianych zdjęciach zakątek z hostami- od razu robi się milej na sercu.. widać, jak wszystko pięknie się zmienia i rośnie.. teraz przez okno patrzymy na puste rabaty- a u Ciebie obietnica, że jeszcze trochę i zielono będzie nam ;:138 Musze u siebie pomyśleć nad zaplanowaniem fioletowych kwiatów- mimo że kolor lubie najbardziej to jakoś dziwnie obkupiłam się w żółte- czas to naprawić, dzięki za przypomnienie o kwiatach w tym kolorze ;:196 , dobrze, że lubię go w zestawieniu z żółtym.
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Gosia, a Twój żółty rododendron to jak się nazywa i jak długo go masz, bo u mich kiepsko z zimowaniem, ładny okaz ;:oj
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Gosiu, gdzieś zgubiłam Twój wątek.
Wróciłam i od razu powalił mnie ogród Twojej sąsiadki. :-D
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Gosiu, najważniejsze że tobie nic się nie stało, samochód to sama blachą którą da się wyklepać a życie i zdrowie ma się tylko jedno ;:196
Też czuję się bez samochodu jak bez ręki...do dóbr cywilizacji bardzo łatwo się przyzwyczajamy.
Głowa do góry :lol:
Maj u Ciebie cudowny ;:167
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu miłej niedzieli ;:196 :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Witajcie niedzielnie. Pogoda za oknem okropna. Nic tylko nie wychodzić spod kocyka. Jakoś ciągle spać mi się chce. Nie cierpię wiatru mam nadzieje, że jutro już ucichnie. Chociaz i tak nie jest aż tak bardzo źle jak przy Ksawerym

Ewa, ja tez lubię tę rabatkę. To pierwsza moja samodzielnie zrobiona rabata. Mam do niej wielki sentyment.
Na pewno chelat nie zaszkodzi. A swoją droga zakwaszenie tez się przyda. Ja co roku stosuję herbatę z cytryną

Asiu, ;:196

Aniu, wiem, że hosty to Twoja miłość :D
Ja uwielbiam ten okres w ich rozwoju kiedy zaczynają wyłazić z ziemi i tworzyć liście. Sa takie świeże.

Ewo, tak, najważniejsze, że wszyscy zdrowi. Przy tej stłuczce nie powinno się nikomu nic stać, bo nie było prędkości, całe szczęście.

Monia, ja mam bardzo dużo fioletu. Ale jeśli Ty masz żółcie u siebie, to fiolet będzie rewelacyjnym kontrastem. Uwielbiam takie zestawienia kolorystyczne. Ten zakątek jeszcze trochę poczekać, ale dzisiaj jak wyjrzałam przez okno to stwierdziłam, że ogród w sumie nie wygląda tak źle o tej porze roku. Mam sporo zimozielonych roślin. One dają teraz fantastyczny efekt. Ty tez o nich nie zapominaj

Ivonko, rododendron to Goldbukett. Mam go od jakichś 4-5 lat. Kupiłam w Auchanie maleńką sadzonkę. Tak naprawdę dopiero w zeszłym roku miała taką ilość kwiatów, ale może to zasługa żelaza, które zastosowałam rok wcześniej. Ja zasilam też swoje rh herbata z cytryną

Aga, niestety człowiek przyzwyczaja się szybko do dobrego. Kiedyś mogłam żyć bez samochodu. Teraz sobie tego nie wyobrażam. Najbardziej się wkurzam, że kasę, którą mogłam przeznaczyć na dom, czy ogród musiałam wydac niespodziewanie na samochód. Przy większym budżecie to pryszcz, ale jak się ma normalną pensję liczy się każdy grosz.
W tej sytuacji jaka miała miejsce nie bałam się o zdrowie, bo nie było żadnej prawie prędkości, akurat ruszałam. Ale cieszę się, żę nie była to inna sytuacja, gdzie prędkość na pewno spowodowałaby jakieś obrażenia. Szczęście w nieszczęsciu

Jadziu ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Gosiu ;:196 Dobre ogólne widoczki. ;:138
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Dzięki za odpowiedź, widać dobrze sobie radzi piękny żółtek. Tamaryszek obłędny :wit
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Gosiu! Na jednym (czy dwóch) zdjęciu widziałam chyba tamaryszka? Czy dobrze się u Ciebie chowa? Jakoś nie mam do niego szczęścia ;:209
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”