Działka Romy wśród jezior cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka Romy wśród jezior cz. 5

Post »

Romciu śliczne niebieskie kwiatuszki.... sasanki to moje ukochane wiosenne kwiaty, zawsze bardzo na nie czekam, tak samo jak na lilie latem ;:167 Brateczki to terminatorzy, bardzo lubię jak wysiewają się po całym ogródku i pokazują w najbardziej niespodziewanych zakamarkach :D Zawsze już w marcu, jeśli pogoda pozwoli,, kupuję je do donic, a później przenoszę do gruntu..... kwitną aż do mrozów :D
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Też mam do przeniesienia dwa powojniki ,bo mimo podsypywania marnie rosną .. Dowiedziałam się że najlepiej wczesną wiosna jak zaczną pokazywać swoje kiełki .więc muszę pilnować aby nie przegapić ..
A mnie sporo sasanek wypadło ale zostały siewki tylko na tak piękne kępki znowu muszę poczekać ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Widzę, że Mireczka poszła do przodu z powojnikami, a miałam się tym zająć ;:223

Romciu, bo widzisz, forumowicze dzielą się na tych, u których powojniki pięknie rosną i kwitną, i na tych, u których za nic nie chcą ruszyć z miejsca i przypominają bardzo rachityczne chwasty. Niestety, jestem w tej drugiej grupie. :cry:
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

A ja w jednej i drugiej, zmarnowały mi sie niektóre ale mam 3 co dają radę, trzeba próbować ja jeszcze dokupię :)
Romciu jakie piekne foty wstawiasz, co to za program, co takie piekne ramki robi ?
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
ewa2204
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 kwie 2009, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Romciu na spotkanku było tak fajnie, rodzinnie - jakbyśmy się znali wszyscy minimum 100 lat ;:215 .
Dziękuję ;:196

Zdjęcia wstawiłam w Olka wątku ;:65
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie późnym sobotnim wieczorkiem :wit
Agusiu mamy podobne upodobania ;:138 Muszę dokupić jeszcze lilijek ponieważ zostało mi się mało ...............coś mi chyba wyjadło ;:173 Ja wyjeżdżam dopiero na pierwszego maja na działkę , i tam się zaopatruję w kwiatki , nie sposób wszystko zabrać z domu ;:138
Janeczko myślisz że jak przesadzisz w inne miejsce to będą lepiej rosły :?: U mnie też tylko dwie kępki sasanek, kupiłam torebkę nasionek ale tam każą stratyfikować i dopiero wysiewać, nie bardzo mi się uśmiecha wozić sadzonki ..............ciągle brak miejsca w samochodzie ;:224
Helenko najlepsze są powojniki z grupy witicella , obcina się wczesną wiosną jak hortensje i nie ma problemów z przemarzaniem i chorobami ;:108 Masz tyle pięknych kwiatów ;:108
Grażynko może spróbuj z grupy witicella ,one są najłatwiejsze w uprawie ;:138 Wgrałam sobie PhotoSkaype ale jeszcze nie wszystko rozgryzłam ;:108
Ewuniu bardzo mi było miło że mnie odwiedziliście ;:196 Myślę że coraz lepiej się czujemy razem ;:138 Pamiętasz nasze pierwsze spotkanie w palmiarni .............jak nas trema zżarła ;:306 ;:306 ;:306 Tutaj jest więcej fotek http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 6#p4386076 Ja pokażę naszą sympatyczną grupkę ........

Obrazek
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Romciu kochana ja też dziękuje za wspaniałe spotkanie ;:196 ;:196 ;:196 Buziole dla Ciebie i Mirka
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22

Post »

Romciu/Mirku ogromnie Wam dziękuję. ;:167 ;:167
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 9#p4387989 ;:196 ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu, Iwonko też Wam bardzo dziękuję ;:196 ;:196 ;:196
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Miło poznać nowe bużki,mam nadzieję,że spotkam się z Wami kiedyś ;:173
Romciu,o nadmanganianie było głośno na forum jesienią,przy dyskusji na temat powojników.Mariola(Ruda) chyba to stosuje ;:131 Kupiłam od razu,żeby wiosna nie brakło,jak się forum do aptek rzuci ;:306
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Roma aby nie wozić sadzonek sasanek czy innych kwiatów to posiej je na zimę w ogrodzie , one muszą przemarznąć aby powschodzić a na wiosnę deszczyk im pomoże powschodzić .. Ja sieję w zimnej szklarni w doniczkach a na wiosnę przenoszę pod tuję aby słonko za bardzo ich nie przypiekło ale deszcze ich kropiły .. Posiałam goryczki i prymulki .
Mój album
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

JANECZKO....już posiałaś goryczki.....zawsze mi się podobaly, może i ja spróbuję tylko u siebie nigdy nasionek goryczki nie widziałam.....
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja zamówiłam przez internet razem z innymi nasionkami .. Posiałam też na rabacie na jesieni ze swoich goryczek i zobaczę czy mi powschodzą .. Zaznaczyłam sobie w którym miejscu aby na wiosnę łapki mnie nie swędziały do poruszania ziemi .. Zobaczę jak powiedzie się sianie bezpośrednio do ziemi ,,
Mój album
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mirusia ogłaszałam spotkanko :( Wielka szkoda że Cię nie było :( Nie wiedziałam o nadmanganianie i nigdy nie stosowałam ;:173
Janeczko tak zrobię w tym roku ...............zobaczymy co wyjdzie ;:138 Goryczki i prymulki u mnie nie chcą rosnąć :cry:
Krysiu już sianie, niedługo wiosna będzie ;:138 Wstawię kalendarz żeby było wiadomo kiedy siać ;:108

http://blog-ogrodniczy.pl/porady-ogrodn ... arz-siewu/
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Romeczko dziękuję za kalendarz już dałam sobie do ulubionych...ja zawsze cos pokręcę to teraz już mam , wydrukuje sobie i powieszę coby mi nic nie umknęło... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”