Moje ogródkowe zmagania cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Moje ogródkowe zmagania cz.4

Post »

Madzia, balia w ogrodzie super pomysł ;:138. W ten właśnie sposób weszliśmy w Nowy Rok... wprawdzie nie u nas, tylko u sąsiadów... Niezapomniane wrażenie, niebo całe w kolorach, ty w gorącej wodzie z kieliszkiem w dłoni, a wokół pełno pary unoszącej się nad wodą ;:215
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Sunieczka śliczna- miałam kiedyś shih-tzu, byłam nawet na wystawie i zdobyliśmy medal złoty.. Jednak kosztowało mnie to za dużo nerwów, wystawcy trochę zbzikowani jak dla mnie.. właścicielka ojca mojego psiaka podeszła z mascarą do rzęs-taką ludzką ..i zaczęła podmalowywać mu kucyk, żeby był kruczo-czarny :shock: Mój shih-tzu był cały czarny i ta kobieta chciała upewnić się, że pyszczek będzie wyglądał idealnie.. Miałam moim psem pracować na sławę Jej hodowli- bo jej pies był ojcem mojego- więc jak mój wygra- to znaczy, że jej ma dobre geny.... masarka jak dla mnie..
Wtedy postanowiłam, że jak będę mieć rasowego psa to "do kochania" a nie na wystawy.. Nawet jak dostałam od hodowczyni obecnego psiaka, to od razu zaznaczałam, że wezmę psa i może mieć krzywe nogi, klapnięte ucho itp.- bo nie chcę na wystawy tylko dla radości posiadania pieska..
Shih-tzu bardzo fajne, malutkie a jednocześnie odważne.. takie wieczne słodziaki..tylko to czesanie ;:223
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Madziu, masz na myśli tzw. hot tub?
Świetna sprawa, właśnie zimą! Mój ojciec dla większego efeku obkłada się śniegiem i hyc do gorącej wody, z kieliszkiem wina w dłoni.
Rewelacja i sama o czymś podobnym marzę ;:173
Miłego dnia!
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Agatko no to pięknie powitany Nowy Rok ;:63. Opłaca się? U nas taka balia służyłaby również jako namiastka basenu dla dzieciaków. Teraz mam takiego giganta rozkładanego na pół ogrodu. Myśleliśmy też o basenie drewnianym w ogródku, ale to chyba za dużo zabawy z czyszczeniem, utrzymywaniem czystości wody itp. Ja jestem mocno napalona, eM na razie milczy, ale go dzisiaj podejdę ;:224
Agnieszko tak, tutaj można podejrzeć odcinek Maji w Ogrodzie poświęcony właśnie takiej balii ogrodowej http://majawogrodzie.tvn.pl/205,Kapielo ... orada.html . Okładanie śniegiem to podstawa. Kiedyś byliśmy na termach w Popradzie, bardzo fajna sprawa.., -10 na dworze, a my w galotkach tarzaliśmy się w śniegu i hyc do wody gorącej ;:333 Jedynie kieliszka w dłoni brakowało. Muszę zadzwonić do osoby u której kupowaliśmy drewnianą wannę. Na zamówienie zrobiliśmy akrylowy wkład aby nie borykać się z pielęgnacją drewna wewnątrz wanny.., być może można taki wkłąd zamontować w beczkach zewnętrznych? :roll:
Monisiu u mnie psy tylko do kochania. India ma rodowód, ale nie byliśmy z nią na ani jednej wystawie. W związku z tym, że czesać nam się jej nie chce, a ona tego nie lubi, to raz na 3 miesiące jest strzyżona. Od fryzjera wychodzi zawsze obrażona. Reszta nie posiada rodowodu

Miłego dzionka. Stwierdzam, że póki co Nowy Rok bardzo mi służy i napawa optymizmem.., oby tak dalej ;:215
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

Moi sąsiedzi są zachwyceni, ale mają nie balię tylko klasyczne jacuzzi, więc przy okazji Cię wymasuje :tan . Altanka jest zabudowana z 2 stron, podobnie jak na filmiku.
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Magda, widzę, że wiosna nieźle rozbudza Twoja wyobraźnię! ;:306 Dobrze, że idzie ochłodzenie! Na spokojnie się wszystko wyklaruje, u mnie też :) ;:173
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Taka balia to super sprawa, ja jednak chyba nie zdecydowałabym się. Będę przyjeżdzać do Ciebie ;:306 . Madziu, jak wyglada kwestia czyszczenia, wymiany wody, grzania?
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko fajna sprawa, ale czyszczenie dysz ;:222, w dodatku na zewnątrz. Chyba jestem za leniwa
Kasiu o tak, wyobraźnia pracuje coraz bardziej. Nie lubię takiego natłoku myśli. W sumie to dobrze, że do wiosny jeszcze chwilka. Mamy czas na przemyślenia. Czytałam, że był murarz ;:63 Ciekawe jak cię wyceni :roll:
Iwonko kwestia czyszczenia nie jest przerażająca, bo powierzchnia takiej balii nie jest duża, jednak trzeba raz na jakiś czas wyszorować ją szarym mydłem i szczotą. No, ale w sumie ogród też nie jest bezobsługowy i wymaga chyba więcej nakłądu pracy. Cały czas jest to temat do domowej dyskusji. Na kąpiele zapraszam-jeśli dojdzie do realizacji. Nawiązując do tematu grzania, to w środku balii zamontowany jest piec na drewno, który po ok.8-10 godzinach podczas niewielkich mrozów ogrzewa wodę do ok.42*C. Muszę się jeszcze dowiedzieć, czy można zamontować jakieś filtry aby latem, kiedy będzie największa eksploatacja nie wymieniać wody za często, bo chyba pójdziemy z torbami płacąc za wodę.

Jestem po pierwszych rozmowach z Panią architekt i być może uda nam się spotkać w przyszłym tygodniu aby zrobić inwentaryzację roślinek i omówić pierwsze pomysły. Zrezygnowałam z poprzedniego ogrodnika, bo mam wątpliwości, czy wykonałby robotę zgodnie z planem. Zwróciłąm się o pomoc do firmy Gardenarium. Mają piękne projekty i bardzo fajne zdjęcia z realizacji "ich" ogrodów.
Przy okazji przeglądania ogrodowych zdjęć wpadły mi w oko ogrodniczki..., wręcz oszalałam na ich punkcie. Wysłałam już zapytanie, czy w tym roku będą mieli takie w swoim sklepiku.

Jak Wam się podobają?
Obrazek
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Madziu piękne a masz większa fotkę ?Nie mogę jej powiększyć ...One są z metalu?
Mam jeden pomysł na takiego metalowego anioła do ogrodu jako podporę pod powojniki ...M obiecał zrobić zobaczymy co z tego wyjdzie :roll:
Narobiłaś mi ochoty na taką kąpiel w ogrodzie ...ciekawe co mój sąsiad by na to powiedział ;:306 Już znosi mój widok w piżamie z aparatem dziennie rano ;:224
Miłego dnia i długiego weekendu ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Dziękuję za wyjaśnienia odn. balii. Myślę, że takie filtry są dostępne, jak cos będziesz wiedziec to daj znac. Sama jestem ciekawa. Ile litrów ma taka balijka?
A ja nie widzę zdjęcia :( jest tylko napis obrazek.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu nie mam niestety większej fotki, ale jak wejdziesz tu http://www.gardenarium.pl/oferta/aranza ... -dekoracje , to będzie w środkowym rzędzie 6-e zdjęcie od góry ;:113. One zrobione są z siatki hodowlanej, w necie widziałam sukienki przeznaczone do ogrodu zrobione właśnie z tego materiału. Cóż mogę powiedzieć, sąsiad pewnie byłby zadowolony :D, wiesz bikini to nie to samo co szlafrok ;:306
Iwonko może w takim razie powyższy link ułatwi obejrzenie zdjęcia. Oczywiście dam znać jak będę coś więcej wiedziała-wklejałam link do filmiku, tam jest sporo informacji udzielonych przez właścicielkę takiej bańki. Balia mieści ok 3000 litrów ;:202, więc całkiem sporo. Sądzę, że wielkości są różne, ale malucha nie chcę.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Hej Madzia, szalejesz. Wiosną zaczynasz prawdziwą rewolucję ogrodową. Będę kibicowała ;:196 .A zimą wpadnę do Ciebie ze swojskim grzańcem na taką baliową kąpiel. :wit , Anioły metalowe ok, ale...do mojego ogrodu by nie pasowały. Bardziej spodobał mi się duży wybór domków dla murarek. Ciekawa oferta. Godna uwagi.
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Madziu- czytam, że u Ciebie zmiana projektanta.. ciekawe, jak to wpłynie na zmiane koncepcji. Fajnie, że znalazłaś kogoś odpowiedniego dla Ciebie- najważniejsze to nadawać na tych samych falach.. Mam nadzieje, że pomysł z wydzieleniem pokoi- jak to na FO fajnie określacie- pozostał.. Ehh- oby do wiosny, się będzie działo u Ciebie!!
Ja troszkę żałuję, że tak poskąpiłam, może jakbym miała projektanta z prawdziwego zdarzenia, to lepiej bym wiedziała co robić.. Mój projekt mam od kilku lat w szufladzie, może mi się znudził i dlatego wszystko chcę pozmieniać. Pozostawiam z niego nieliczne rośliny- modrzewie pendule, bzy Meyera szczepione, większość iglakowego szkieletu pochodzi z projektu i krzewy liściaste- ale pod względem bylin i kwiatów- spore zmiany z którymi się trochę błąkam. Ależ Ci- z cała serdecznością- zazdroszczę takiej profesjonalnej porady! Pięknie u Ciebie będzie i już się nie mogę doczekać ;:196

Jak się tu na forum naoglądałam pergol..czy trejaży(zawsze to mylę..), które dziela przestrzeń to od razu mam ochotę coś takiego u siebie gdzieś wymyśleć.. Wcześnie planowałam puścić jakieś wijące się kwitnące COŚ po pergoli przy tarasie, ale te Wasze pokoje.. ;:224 Człowiek dopiero tutaj widzi, jaki jest ograniczony w swoich marnych pomysłach..
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu przespacerowałam chyba z połowę stron w aktualnym wątku i poczytałam bo lektura ciekawa ...
Piszesz o wielu rzeczach i dzielisz się myślami, planami..
Widać,że żyjesz ogrodem a wiosenne plany robisz z wielkim rozmachem, będę śledzić Wasze poczynania. Oby wszystko udało się zrealizować, tego Ci życzę i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Magda o rany, wymieniłaś chłopa? ;:306 Jak mi mój wyceny nie nadeśle lada szelest to też wymienię :;230
No to czekam z niecierpliwością, trzymam kciuki i mów przede wszystkim czego chcesz nowej Pani architekt ;:108 ;:196 :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”