Mała aktualizacja
Niestety Kasiu fikusik pumila nie przeżył moich zabiegów ale za to miniaturki puszczają liście i korzonki więc moje niesłychanie oszczędne podlewanie widać im pasuje w miejsce kamienia i fikusika posadziłam kolejną mini.
Za to na odciętym badylku nie ma rewelacji - tyle, że pomalutku rośnie.
Ciekawie to wygląda Szkoda, że pumila nie dala rady, ale mówi się trudno Ja mam tylko takie spostrzeżonko- wyrzuć wyschnięte opadłe kwiatki, bo one mogą zacząć pleśnieć
Niestety nie udało mi się zatrzymać zgnilizny i uratować mojego Paphiopedilum ostatecznie w zeszłym tygodniu to co zostało po amputacji powędrowało do kosza do tego ususzyłam Dendrobium Victoria Reginae a miało już 2 przyrosty i puściło 3 coś z pseudobulwy jedyna dobra wiadomość że Mini Mark puszcza pędzik, bo reszta dalej tylko w liście i korzonki idzie...
Hej valdessa_kane
Oj się dziwisz, Mini Mark to pewnie będzie i Mini Keik Też jestem strasznie ciekawy co z tego wyjdzie Pąki już niedługo, ale co z resztą
Za dużo się u mnie nie działo przez te miesiące to i mnie nie było, ale tak ostatecznie wyglądało moje pędo-keiki
Później postanowiło zostać bezkorzonkowym zwykłym keiki (choć od ok miesiąca ma 3 ok 3 mm zaczątki korzonków) i na dzień dzisiejszy pięknie sobie kwitnie
Tak kwitł Mini Mark
A taki kwitnący kącik mam w tej chwili (tylko moje kwitnienia)