Aniu!/sweety/Tak to jest cynia z mojego siewu...niestety nie zebrałam nasion, a szkoda. Jest to odmiana daliowa, wytworna. Tak było napisane na opakowaniu. Faktycznie przyciąga wzrok swoją urodą, barwą ...i odmiennością. Niektórzy myśleli, ze to gerbera./ bardziej wyglądem zbliżona wg. mnie do niej niż do dalii.

Zamierzam też wysiac w tym roku sporo cynii...miałam dużo ale tych miniaturowych.
Gosiu!...no niestety od ubiegłego roku mam problem z przechowywaniem dalii. Nie chodzi o pomieszczenie ...bo tych mam wiele, ale muszę z nimi wędrować w zależności od temperatury na zewnątrz.Właśnie dzisiaj muszę im zmienić lokum na zimniejsze....zdecydowanie w piwnicy za ciepło.Nie dopuszczę ,aby wyschły mi na "strupek"

Aniu!/ anabuko/ ...dalie uwielbiam , bo w moim mega... zapełniają sporo miejsca i są widoczne.Mniejsze roślinki w dużym ogrodzie"gubią się". Nie raz musiałam poświęcić wiele czasu aby odnaleźć na tym wielkim areale jakąś miniaturkę

Jurku! w czasach , kiedy zaczęłam przeobrażać plantację porzeczek/ takową mieli moi rodzice/ w ogród rekreacyjno- kwiatowo - warzywny...dalie były pierwszymi kwiatami, jakie sadziłam. Nie byłam ich kolekcjonerką, ale uczucie do nich zrodziło się już wtedy. Nie miałam problemów z ich przechowywaniem, odwdzięczały się wspaniałymi kwitnieniami więc tak pozostało.A tę łąkę z 300 odmianami oglądałam też...Nie, nie ...ja pozostanę przy tym co mam ...no chyba ,ze jakiś wyjątkowy okaz wpadnie mi w oko.

Agniesiu!

Andrzeju!...pogoda fantastyczna na spacery...właśnie za chwilę wybieram się na rekonesans po ogrodzie. Żal siedzieć w domu...słońce przez szybę grzeje ostro...a na term. +12,6C...w nocy było +7C. Po powrocie zdam relację ..."co w trawie piszczy?'

Iwonko!...bardzo mi miło...zapraszam!

Eluniu!...wierz mi... jest gdzie nachodzić się po moim ogrodzie, po tak wielkim areale. Dotlenienie

Piotrze!

U mnie jeszcze nie było ani trochę śniegu, przymrozki też umiarkowane...a okres świąteczny i początki stycznia bardziej wskazują na przedwiośnie i wiosnę ...niż zimowe miesiące. Roślinki taką aurą "zbałamucone" całkowicie. Pozdrawiam

Wieczorem...zaglądnę do Twojego / mojego ulubionego, wspaniale zaaranżowanego ogrodu/Pozdrawiam!