Ogród Marty cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. III

Post »

Kasiu,,masz rację bo jak się ma krety to się nie myśli o innych szkodnikach a takim największym zagrożeniem jest Turkuć podjadek,zje wszystko,a w obecności kretów jego nie ma ,ale kanałami krecimi chodzą myszy i one też dają czadu z gryzieniem korzeni,no i jeszcze te puste przestrzenie,które powodują ,że rośliny wiszą w powietrzu i w czasie mrozów mogą sobie nie poradzić,więc nie wiadomo co lepsze ,może jednak te krety,pozdrawiam ;:168 :wit

Aniu,wszyscy chyba mamy podobne dylematy,a życie nieustannie uczy nas pokory i cierpliwości ;:196

Wandziu,ten klon może mieć u mnie 5-6 lat to klon palmowy Dissectum Artropurpureum,,jest piękny on był pokazany z różową azalią japońską w czasie kwitnienia azalii ,a koło niego rośnie powojnik japoński i tak na niego wyszedł. :wit ;:168

Dorotko,ja go szukam ,uważam że był bardzo tani może znajdę coś podobnego na wiosnę,ale nie wiem nawet gdzie go szukać ,pojadę do mojej szkółki w której zawsze się zaopatruję w krzewy i iglaki,ale jak nie będą mieć to powiedz gdzie go mama kupiła ;:168

Wandziu,to u Ciebie mnie tak zachwyciły ,ja mam ale w formie krzewu,już go nawet rozmnożyłam ,pięknie wygląda i pachnie i fajnie rośnie,ale bardzo chętnie kupię sobie na pniu,bo jest cudny :uszy

Dziewczynki,u mnie pogoda piękna, idę do ogrodu przygotowywać miejsce pod piwonie ,które sobie zamówiłam,i muszę wam powiedzieć,że mam dzisiaj urodziny i nawet o tym zapomniałam ,ale telefony z życzeniami od znajomych mnie opamiętały i znowu jestem o rok starsza ;:145
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Och, no to jak urodziny, to ja do Ciebie z życzeniami i z różami, Martusiu. Dużo słoneczka i uśmiechu :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wszystkiego naj, dużo zdrowia szczęścia i pięknego rozkwitu od samej wiosny aż do końca jesieni.
Nie ważne ile ma się lat, ważne żeby młodość zachować w sercu a wszystko będzie ok. ;:138
Wypijmy za Twoje zdrowie. ;:304
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto bez kupiony był w Krakowie przy ul. Wielickiej- Świat Roślin sklep ogrodniczy koło stacji benzynowej. Szukałam go 3 lata w mojej okolicy, ale nie udało się sprowadzić.
Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin ;:196
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Wszystkiego najlepszego :D
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Ale trafiłam ;:138 w sam środek imprezki, wszystkiego co najlepsze kochana ;:196 no to chluśniem, bo uśniem . ;:136
A to bukiet dla Ciebie ;:167

Obrazek
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Matrusiu wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka ;:196
Obrazek
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Martuś kochana sto lat ;:196 w zdrowiu i radości!
Stuprocentowych wschodów, nowych odmian i pięknych kwitnień aby Twój ogród piękniał z roku na rok
;:cm ;:cm
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Martusiu wszystkiego najlepszego !!!!!

Obrazek

;:196 ;:167
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Spełnienia marzeń, Marto ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
trillum30a
200p
200p
Od: 6 lut 2012, o 15:24

Post »

Wszystkiego naj...naj...naj... ;:196
Pozdrawiam-Iwona
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Kasiula17 pisze:Sylwia85 mnie też krety przerażały, co kopiec wyrównany znowu 3 następne wykonały, co roślinka nawa wsadzona, musiał przejść akurat koło niej i znalazła się pod ziemią. ;:14
Nakupiłam preparatów i nawet psa moją Dorcie nauczyłam i mi przynosiła krety do ręki- żywe.Oczywiście nie mogłam ich zabić bo są śliczne i wynosiłam je daleko od ogrodu. :;230
Wiecie jaka była radość że już ich nie widzę. :uszy Niestety radość nie trwała długo jak zaczęła się masakra na moim ogrodzie.Chrabąszcz on znosi jaja a z jaj wylęgają się pędraki, żyją w ziemi 4 lata aż się przemienią w dorosłego chrabąszcza, zjadały mi wszystko. Truskawek pozbyłam się w ciągu pół roku, pod jednym dużym krzakiem po 5 pędraków, zjadane były korzenie i ginęły w oczach. ;:223 , kępy irysy tak jakbym dopiero je położyła, nowe rośliny od razu były atakowane. Kupiłam na nie chemie, kasy tyle mi na to poszła a i tak były i niszczyły. Błagałam żeby pojawiły się krety i mam je od nowa, co kopiec to dla mnie radocha a pędraków nie mam.Zamiast na chemie wydaje na kwiaty. ;:138 Kochani kret powinien Was cieszyć, jeżeli są to znaczy że macie pełno szkodników w ziemi.
Marto przepraszam ale musiałam opisać moją sytuacje a i czekam na Twoje piękności.
Kasiu wiem że sa pożyteczne bo zjadaja pędraki a nie powiem żebym ich w ogrodzie nie miała bo podczas robienia jednej rabatki jak wyrywałam kępy trawy to znalazłam kilka białych larw. Ale krety jedzę też dżdżownice a one w ogrodzie sa potrzebne. I jeszcze te kopce, boję sie że może podkopać roślinkę i ta uschnie.

-- 9 sty 2014, o 18:29 --

Martusiu oj tak żeby jeszcze wykopały jakieś skarby a tu tylko ziemia :)
Myślę że to chwilkowy brak i w marcu najpóźniej powinien być dostępny.

-- 9 sty 2014, o 18:30 --
korzo_m pisze:Marto czytam o bzie Mayera, Sylwia pokazała linka do szkółki gdzie bez ma zawrotną cenę. Ja szukałam tej odmiany kilka lat i w zeszłym roku nie ja ale mama mi go kupiła za jedyne 14 zł. Krzaczek ok 50 cm wysokości, miał chyba z 5 kwiatostanów. Sylwio szkoda przepłacać.
Własnie u mnie w Siedlcach nie ma takich perełek i musze szukać w internecie.

-- 9 sty 2014, o 18:32 --
wanda7 pisze:Ja mam Sylwio u siebie trzy lilaki Meyera na pniu. Wszystkie kupowane u mnie w szkółce po około 20 złotych :D Mają już po kilka lat i co rorku cudnie kwitną i pachną.
Widziałam i wyglądaja imponująco. Chciałabym posadzić dwa obok siebie najlepiej przed oknem mojego pokoju :)
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Wszystkiego najlepszego Marto w dniu urodzin. ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Wszystkim Wam serdecznie dziękuję za miłe życzenia ;:196 cała rodzina też odśpiewała 100lat,śpiewali tak głośno że się aż w domu wszystko trzęsło,był prezencik i taca pierwiosnków,a potem były ciasteczka,miłe są takie chwile ;:167
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Warto jednak być starszą o rok, prawda?
Rodzinka zadbała o Ciebie bo po poście widać zadowolenie. ;:138 ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”