Ogród Gosi 12
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Gosi 12
Piękne niskie irysy ,ale widzę ,że zaraz zakwitną goździki
Gosiu, śliczny ten Rh na ostatniej fotce. Znasz jego imię?
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Majowe ogrody są chyba najśliczniejsze
no nie liczę czasu kwitnienia róż bo te zawsze będą naj..... 

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
A jak kwitną lilie i liliowce
też jest naj...
Ale róże co racja to racja też mnie zaróżycowało. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to jestem Gosiu na majówce u Ciebie !
Fajnie się ogląda !

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Kasiu, uwielbiam niezapominajki ze względu na kolor. Ta niebieskość przybliża mi niebo
Moniko, samochód już odzyskany. Najbardziej się wkurzałam,że muszę prosić kogoś o podwiezienie. Przy okazji nie mogłam zrobić zakupów, bo najbliższy sklep jest oddalony o kilka kilometrów.
Kikuty tulipanów obcinam, zostawiam tylko liście. Ale i one przy zasychaniu wyglądają nieciekawie. Ale jestem w stanie to nieść. Wiosną są niezbędną częścią ogrodu.
Te fioletowe kwiatki to faktycznie floks
Ewa, ja namówiłam sąsiadkę na zdjęcia, ale na założenie wątku już nie mogę namówić.
Renatko, to są niskie irysy. U mnie jak na razie te duże nie wykładają się. Bardzo ładnie rosną
Marto, już za chwilę. Ale najpierw muszą przekwitnąć tulipany
AniuAn, niestety nie pamiętam nazwy, a na dokładkę już go nie ma.
Zmarniał przez sezon
Maju, jeszcze chwilę musisz poczekać na różyczki, bo w tym roku narobiłam tyle zdjęć, że pewnie pokazywać je będę do wiosny.
Aniu, W sumie o każdej porze roku ogród jest piękny, ale faktycznie faktycznie najwięcej kwiatów jest w czerwcu ze względu na róże.
Witaj Maryniu

Moniko, samochód już odzyskany. Najbardziej się wkurzałam,że muszę prosić kogoś o podwiezienie. Przy okazji nie mogłam zrobić zakupów, bo najbliższy sklep jest oddalony o kilka kilometrów.
Kikuty tulipanów obcinam, zostawiam tylko liście. Ale i one przy zasychaniu wyglądają nieciekawie. Ale jestem w stanie to nieść. Wiosną są niezbędną częścią ogrodu.
Te fioletowe kwiatki to faktycznie floks
Ewa, ja namówiłam sąsiadkę na zdjęcia, ale na założenie wątku już nie mogę namówić.
Renatko, to są niskie irysy. U mnie jak na razie te duże nie wykładają się. Bardzo ładnie rosną
Marto, już za chwilę. Ale najpierw muszą przekwitnąć tulipany

AniuAn, niestety nie pamiętam nazwy, a na dokładkę już go nie ma.

Zmarniał przez sezon
Maju, jeszcze chwilę musisz poczekać na różyczki, bo w tym roku narobiłam tyle zdjęć, że pewnie pokazywać je będę do wiosny.
Aniu, W sumie o każdej porze roku ogród jest piękny, ale faktycznie faktycznie najwięcej kwiatów jest w czerwcu ze względu na róże.
Witaj Maryniu

Dobrze, że samochód odzyskany- ja też jestem tak przyzwyczajona, że ciężko mi się zmobilizowac i oddać corocznie do mechanika- całe planowanie wtedy robię
Jakie słodkie bratki- uwielbiam te kwiaty i mam do nich ogromny sentyment! Siejesz z nasion czy kupujesz co roku nowe sadzonki..?

Jakie słodkie bratki- uwielbiam te kwiaty i mam do nich ogromny sentyment! Siejesz z nasion czy kupujesz co roku nowe sadzonki..?
- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Widzę ze nie tylko ja mam kiepski początek roku.....Życzę Powodzenia w rozwiązywaniu problemów,spokojnego zdrowego Nowego Roku i zadowolenia z ogrodu
.Choć widząc ilość zdjęc z samego maja przypuszczam zę zadowolenie w znacznym stopniu już osiągnęłaś
.Twoja wiosna jest piękna .

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Małgoś cieszę się, że kłopoty masz już za sobą
Wiosenny ogród cudny, tulipany, niezapominajki a ten przy kijku do buk? Uwielbiam formy plączące

Wiosenny ogród cudny, tulipany, niezapominajki a ten przy kijku do buk? Uwielbiam formy plączące

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Monia, u mnie jest jeszcze większy problem, bo najczęściej nie ma m, więc nie mam możliwości wydostania się od siebie. Oczywiście jest autobus, ale trzeba trochę dojść. To też nie jest największy problem, bo przed przeprowadzką w ogóle prawie nie korzystałam z samochodu ani z kominikacji. Wszędzie chodziłam. Najgorszy jest czas. Jazda autobusem do mnie do pracy wynosi około 1,5 godziny. Samochodem jadę 30 min. No i zakupy. W pobliżu nie mam żadnego sklepu.
Mam 2 rodzaje bratków. Te na zdjęcich są miniaturowe. Same się sieją. Chociaż te normalne też, ale w mniejszych ilościch.
Aniu, niestety ten rok miał być fajny, bo w poprzednim wokół mnie było tyle nieszczęść. Ja sama za dużo ich nie doświadczyłam. Nawet byłam zadowolona z niego. Ale miałam nadzieje, że moje zadowolonie pozostanie, a innym się polepszy. Widocznie równowaga w przyrodzie musi być. Teraz przyszła pora na nas. Ale przetrzymamy.
Ogrodnik nigdy nie jest zadowolony do końca ze swojego ogrodu. To taka niekończąca się opowieść.
Ale uwielbiam ją snuć
Aniu, najważniejsze, że mam samochód. Dzisiaj w końcu zrobiłam zakupy. We wtorek prosiłam sąsiadkę o zakup pieczywa.

Mam 2 rodzaje bratków. Te na zdjęcich są miniaturowe. Same się sieją. Chociaż te normalne też, ale w mniejszych ilościch.
Aniu, niestety ten rok miał być fajny, bo w poprzednim wokół mnie było tyle nieszczęść. Ja sama za dużo ich nie doświadczyłam. Nawet byłam zadowolona z niego. Ale miałam nadzieje, że moje zadowolonie pozostanie, a innym się polepszy. Widocznie równowaga w przyrodzie musi być. Teraz przyszła pora na nas. Ale przetrzymamy.
Ogrodnik nigdy nie jest zadowolony do końca ze swojego ogrodu. To taka niekończąca się opowieść.
Ale uwielbiam ją snuć
Aniu, najważniejsze, że mam samochód. Dzisiaj w końcu zrobiłam zakupy. We wtorek prosiłam sąsiadkę o zakup pieczywa.

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Gosiu to gdzie ty pracujesz
autkiem jedziesz tyle czasu co prawie ja jadę do Płocka. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Witaj Gosiu
Piękny maj u Ciebie. Wiesz, dla mnie maj jest najbardziej soczystym miesiącem. I to doskonale widać na Twoich zdjęciach.
Piękny tamaryszek.
A autem się nie przejmuj. Ja w takich trudnych sytuacjach staram się myśleć, że dobrze że się gorzej nie stało.
Pozdrawiam wieczornie

Piękny maj u Ciebie. Wiesz, dla mnie maj jest najbardziej soczystym miesiącem. I to doskonale widać na Twoich zdjęciach.
Piękny tamaryszek.
A autem się nie przejmuj. Ja w takich trudnych sytuacjach staram się myśleć, że dobrze że się gorzej nie stało.
Pozdrawiam wieczornie

- baasik
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
Bardzo fajny ceglasty kolor azalii - taki jest naprawdę, czy tak wyszło na fotce?
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Różaneczniki świetnie u Ciebie wyglądają
Mnóstwo kwiatów
Przyglądałam się swoim-nie będzie tak dobrze. Pewnie powinnam zakwasić mocniej glebę.

Uwielbiam te Twoje mięsiste, pełne, rabaty - pyszne kompozycje!