Plany ogrodowe już nowe
Nie będzie brzózek, tylko z dwóch stron będą kraty po których będzie wspinał się winobluszcz Wszystko obsadzę roślinkami i dam ławeczki
W końcu weekend Jeszcze tylko tydzień i ferie. Już nie mogę się doczekać. Rano padał deszcz. W południe zaświeciło słońce, a teraz znowu się chmurzy Na feriach o ile będzie ciepło i nie będzie śniegu Zacznę robic te kraty dla winobluszczu i ławeczki
Miłego weekendu
Ho, ho, ho... plany takie, że nie jeden ogród dałoby się nimi obdzielić
Z serca życzę realizacji jak największej ilości tych punktów
I podziwiam, że ogród tyle znaczy dla tak młodego faceta, i oby ci nie przeszło jak najdłużej
Ewo plany planami ale co z tego będzie? Ogród to takie moje hobby. Wolę pieniądze wydać na rośliny niż na piwo czy papierosy jak to robią inni młodzi ludzie. Z Twojego ogrodu też kilka rzeczy "zmałpuje" to znaczy podpatrzę
Kamil Też składam spóźnione (chyba najbardziej ze wszystkich) ale szczere życzenia wszystkiego naj naj naj i żeby się wszystkie Twoje plany spełniły w tym roku. Co do tego ogniska to może i z brzozami by dało radę ale one musiałyby stać dość daleko od siebie i być podcinane od dołu. Swoje ognisko mam w sadzie do najbliższych drzew owocowych jest z 5-6 metrów ale jak płomień czasem osiągnie niekontrolowany rozmiar to się przypiekają, tak samo od dymu. Z drugiej strony mam 2 tuje ale to jeszcze gorsze rozwiązanie, te to za podpałkę mogą robić. A jeszcze co do Twoich świerkowych planów tegorocznych, jeśli pozwolisz chciałbym Ci doradzić ciekawą odmianę Świerk pospolity Cranstonii albo świerk serbski Pendula Kuck. Są praktycznie niespotykane, miałbyś takie perełki ogrodowe wzbudzające zaciekawienie odwiedzających. Jakbym miał miejsce to bym sobie jeszcze wsadził....no chyba , że coś wywalę
Michale Dziękuje za życzenia Ja zrobię to miejsce na ognisko z tymi kratami, a brzozy "porozrzucam" po ogrodzie. No fakt, te tuje mogą służyć na podpałkę. Lepiej nie ryzykować. Świerki od dawna mi się podobają, ale nie wiedziałem jaką mają nazwę Są piękne Widziałem gdzies takie na pniu Chyba takie? Na pewno go u siebie posadzę
Witaj Kamil...
Co tam u Ciebie słychać...? Jak ogród, śpi, czy jak u mnie budzi się, jakby wiosna miała być...?
Wrzuć jakieś fotki z ubiegłorocznego ogrodu, jak coś tam masz, a pewnie masz...