Pod Jesionem cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem cz.2

Post »

sosna1 pisze:Ćwiczyć w celu odchudzania - coś dla mnie widzę :wit
Zosiu! Ty taki ,,szuplak" o odchudzaniu myślisz? Teraz to nazwijmy powrót do formy - lepiej brzmi dla otoczenia. :;230
Marginetka pisze:Renatka, Beatka, w BR wystarczy puścić trzy stówy i ma się wysyłkę gratis :;230 :;230 , Powiem Wam, że mam sama na to przeogromną ochotę, tylko jakoś mi tych trzech stówek brak ;:306 ale jakbym od dziś zaczęła palić paczkę to przecież uzbieram w miesiąc :twisted:
Martuniu! My z Beatką taką wysyłkę bez kosztów już raz przerobiłyśmy ;:170 Teraz poszło nowe zamówienie i można dokładać kolejne potrzeby. Jeśli się zdecyduję na odbiór osobisty dostanę jeszcze dodatkowe 20 % (mam to na piśmie ;:333 ). Tylko nie wiem, czy H dotrzyma słowa i mnie tam zawiezie wiosną ;:306 Finansowo wyjdę i tak kiepsko, bo jak pojadę to będę musiała Tira zamówić coby mi to przewiózł ;:306 Co do fajek, to mój koronny argument przy zakupach roślinek... ;:209 Rodzice i H coś tam marudzili, ale ich zbyłam tekstem, coby sobie policzyli ile wydają na fajki. ;:215
anabuko1 pisze:Reniu :wit
Imponującą liczbę jeżówek zkupłaś, :shock: oj będzie ładnie u Ciebie ;:108
Oj będę w lecie częstym gościem u cibie,żeby je ogladać i podziwiać.
Ja mam dużo mnie planuję 2 dokupić,,,ale może jak do wiosny dojdzie to jeszcze jakąś dopiszę do zamówienia ;:7
Aniu! Jeśli w tym tempie będę zamawiać, to 1. H zastrajkuje, 2. ogłoszę upadłość finansową, 3. Jeszcze przed wiosną przekroczę wszelkie limity zakupowe (teraz zapowiada się że będę miała ok 48 odmian ;:170 ). A do oglądania serdecznie zapraszam, oby było co ;:306
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lady-r pisze:A co to jest BR?
To Bylinowy Raj
http://www.sklep.bylinowyraj.pl/aktualnosci/23
Kupowałam u nich późną jesienią, ale sadzonki przyszły spore i ładnie zapakowane! Byłam bardzo zadowolona. ;:215
survivor26 pisze:
renzal pisze:Ja jeszcze nigdy nie ćwiczyłam w celu odchudzania....Jak wrócę (jeśli) do formy, to powinnam zacząć... ;:209
Co znaczy 'jeśli'? Nie siej defetyzmu na początek roku! :wink: Wrócisz bo my tu wszyscy czekamy na Twoje tegoroczne poczynania ogrodowe - tyle cudów nakupiłaś, no przecież nie zostawisz ich tak samych sobie, trzeba chodzić, głaskać, dosadzać, bombardować miłością żeby zdrowo rosły :)
Pat! No właśnie trzeba chodzić... (a mam dni, że nawet na dół do kuchni to problem) A co do cudów to poszalałam kolejny raz (teraz się ślubnemu nawet nie przyznałam - bo odbiór i zapłata dopiero wiosną ;:224 ).
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja Wam się przyznam że już poczyniłam zamówienie w BR ;:202 Jedna z jeżówek będzie miała nadane nowe imię '"Tomaszkowa" :;230
Było to tak. Siedziałam przed kompem z rozanielonym wzrokiem i ręką na myszce. Tak sobie nieśmiało oglądałam zdjęcia i podczytywałam opis kwiatków w BR. Całkowicie bezwiednie co chwila przyciskał mi się przycisk "do koszyka". I tak np. "Aloha", "Hope", "Gren Jewel". Nie zamierzałam zamawiać. Naprawdę. :roll: Wtem podszedł do mnie mąż. Co robisz? A tak na kwiatki patrzam. Pokaż. Patrz. O ładne. Noo :roll: A który Tobie się podoba? O ten czerwony - mąż powiedział. Ten? "Eccentric" ;:oj ;:223 (ja tego nawet nie brałam pod uwagę. Taki czerwony, niepasujący mi do niczego i na dodatek najdroższy ze wszystkich ;:202 No ale czego nie robi sie dla męża? ). To co chcesz go? - pytam się. Chcę - mówi mąż. Ok. Przycisnęłam "do koszyka" poźniej "zamów". Poszło. Zapomiałam że na liście było już z 11 pozycji tych których nie chciałam zamówić tylko tak się im przyglądałam jak razem wyglądają na liście. :roll: Ale poszło a to proces przecież nieodwracalny ;:306

Czerwoną jeżówkę planuje posadzić przed ławeczką małża mojego. Ławka stoi przed domem i mój "M" lubi sobie tam posiedzieć. To niech siedzi i patrzy na te swoje chciejstwo "tomaszkowe". ;:138
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O ładnie! :uszy A teraz powiesz ślubnemu, że ta jeżóweczka taka droga... ;:306 Tak czy siak ma dobry gust, bo to piękna jeżówka! :;230
Pocieszę Cię! Ja mam już wszystkie jeżówki z ich listy (a mają teraz ponad czterdzieści w ofercie)..., ba nawet więcej ;:170
Zamówiłam od nich wszystkie, których mi brakowało... no i nie tylko jeżówki zamówiłam... ;:170
Boję się pojechać po odbiór, bo nie potrafię się pohamować w zakupach! ;:224
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p

Post »

A żebyś wiedziała że tak powiem ;:306 . I powiem jeszcze że reszta w promocji do jego chciejstwa była. :heja
Ja wszystkich jeżówek mieć nie planuję. Nie mam tyle miejsca. Wejdę tylko w posiadanie tych które będę muuuusiała mieć i koniec :roll:
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja kocham jeżówki właśnie za ich różnorodność! Czerwone, pomarańczowe, różowe, żółte, ,,płaskie" pojedyncze, pełne, itp. ;:306 Lubię tematyczne ogrody, ale u mnie zawsze królował chaos. ;:215 Czekam na niebieskie ;:209
Podpytaj Martę, bo też planowała zakupy, to może zrobicie podmiankę... E...nie... jak przesyłka przyjdzie, to żadnej nie oddasz. :;230
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p

Post »

Renata nie wchodź tutaj http://www.vitroflora.pl ;:oj ostrzegam maja przeszło 50.

Z Martą się dzisiaj widziałam i tak gadałyśmy że w końcu nic nie ustaliłyśmy ;:306
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tylko 61 ;:306 , ale nie mam jak u nich zamówić ;:306
Awatar użytkownika
sosna1
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 22:03

Post »

renzal pisze: Zosiu! Ty taki ,,szuplak" o odchudzaniu myślisz?
:;230 :;230 :;230 :;230 :;230
wreszcie coś wesołego w tym roku
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p

Post »

A powiedz mi dobra kobieto czy Ty zamiarujesz podzielić sie na wiosnę z biednymi i potrzebującymi swoimi sadzonkami liliowców ;:183 ?

I jeszcze jedno. ;:224 Czy masz u nas w okolicy zaprzyjaźnionego blacharza? Miałam dzisiaj bliskie spotkanie z vitarą :;230
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

sosna1 pisze:
renzal pisze: Zosiu! Ty taki ,,szuplak" o odchudzaniu myślisz?
:;230 :;230 :;230 :;230
wreszcie coś wesołego w tym roku
Zosiu! Ja tam wiem co mówię! ;:333 Jak podam Ci (oczywiście na PW) swoją wagę albo lepiej BIM to zrozumiesz, że nie masz prawa mieć kompleksów. ;:306 Mnie ratuje jedynie 174 cm wzrostu, ale to w niewielkim stopniu. :twisted: Jeśli moje problemy zdrowotne potrwają dłużej ;:223
tomaszkowa pisze:A powiedz mi dobra kobieto czy Ty zamiarujesz podzielić sie na wiosnę z biednymi i potrzebującymi swoimi sadzonkami liliowców ;:183 ?

I jeszcze jedno. ;:224 Czy masz u nas w okolicy zaprzyjaźnionego blacharza? Miałam dzisiaj bliskie spotkanie z vitarą :;230
Beatko! :shock: Nic Ci się nie stało? ;:168 Blacharza niestety nie mogę Ci polecić (sama jak wiesz mam autko do zrobienia ;:223 ), ale myślę, że liliowce to sama sobie ukopiesz!
Pomijam bordowego (bo za czerwienią jak wiemy nie przepadasz ;:306 no chyba do kompletu przy ławeczce ;:170 ), ale mam piękne ,,stare" pomarańczowe, żółtego, który kwitnie bardzo wcześnie i kilka nowych, takich ok 2 letnich. Te ostatnie to straszne lichoty (znaczy maławe jeszcze), ale damy radę ;:333 Jakbym w razie nie dożyła do wiosny, albo siedziała w więzieniu za czyn karalny na lekarzu, to upoważniam Cię do całkowitego ich przejęcia!
Tu poruszyłam przebieg kilku ostatnich dni. ;:161 ;:163 Nie będę wdawać się w szczegóły, ale dobrze ten rok się nie zaczął co też i dobrze nie wróży. Na szybko mi Psychiatry potrzeba, bo Terapeuta już nie da rady. ;:222
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit A ja mam do RB tylko 48 km. Pojadę ;:71
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Reniu mnie też się kiepsko zaczął ten rok i widzę, że wielu osobom. :? Znam blacharza samochodowego, ale 40 km od Płocka czyli niedaleko mnie on nie maluje ale wyklepuje.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
sosna1
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 22:03

Post »

Renato wyzywasz mnie na BMI-pojedynek? Pamiętaj, nie jestem bez szans! ;:306 W sumie za stara jestem na kompleksy, gorsze są te aspekty zdrowotne. Coraz gorzej mi się w ogródku pracuje, do ziemi jakby coraz dalej było :roll: W takiej kondycji to ja nigdy porządku nie zrobię ;:185
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Witaj Reniu czytam i czytam i co nie pozostało mi nic innego jak odwiedzić RB :;230 :;230 :;230 :;230 ,by nie zostać w tyle
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”