Sezon twórczy u kochammmkwiaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Sezon twórczy u kochammmkwiaty

Post »

Deszcz.....szaro.....jesiennie.

Ale i w taki dzień można robić wiele ciekawych rzeczy, zwłaszcza, jeżeli jest to dzień wolny od pracy.
Od rana nos zanurzałam w książce, a teraz jestem z Wami, za plecami robią się kotlety mielone.

Dzisiejszy obchód po ogrodzie otulonym mgłą i mżawką.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Piękne zdjęcia kropelek rosy na gałązkach. :wit
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Muszę spróbować kiedyś zrobić takie zdjęcia kropelek,super!
Rośnie Ci wszystko, zdrowo :D
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Dorotko dziękuję

Ewcia najlepiej robić zdjęcia z samego rana, wtedy wychodzą piękna cuda przyrody (mżawka, rosa itp.)

Justynko ;:168 ;:168 rozumiem, ale będzie jeszcze wiele okazji do kijkowania, niech tylko okazja będzie bardziej sprzyjajaca.
Trzymaj się ciepło.

Aniu dokładnie tak jak piszesz - po kijkach sporo zakwasów, ale może dlatego, że założyłam sobie 3 x w tygodniu min 50 min aktywności fizycznej pod różną postacią - Chciałabym to utrzymać dla zdrowia i siebie.

Asiu tak było super :wit częściej takie wypady..one rzeczywiście są wisienkami na torcie - chociaż jak dla mnie i całym tortem.
Nadal mam zakwasy - ale przejdą co tam :)

Iza jestem chętna, mieszkasz blisko, u mnie w grę wchodzą weekendy. Jak będziesz miała okazje jestem gotowa na spacer po lesie :tan
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Piękne zdjęcia i ujęcia ogrodu. Pozdrawiam w piękny słoneczny dzionek. :wit
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Spacer poranny zaliczony - pies zadowolony ja również.
Słońce jest tak rażące aż oczy bolą - ale jest pieknie.
Podczas spaceru zagłębiłam się w trele ptaków w lesie - ptasi koncert był piękny.

Będziecie się śmieli ;:306
Wczorajsze popołudnie poświęciłam na tworzenie nowej listy chciejstw (BYLINOWEJ)
zrobiłam pokaźny spis tego co chciałabym zobaczyć w swoim ogrodzie.
Może z Waszą pomocą mi się uda zdobyć jakieś sadzoneczki. W wolnej chwili zapiszę to co przykuło moją największą uwagę.
Na zakupy różane zakładam sobie min 5 -10 szt. nic więcej. W tym roku muszę się zająć bardziej pielęgnacją tego co mam - bo to też spory obowiązek.

Miłego i pozytywnego dnia Wam życzę ;:167

W ogródku z rana

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

123katex pisze:Piękne zdjęcia i ujęcia ogrodu. Pozdrawiam w piękny słoneczny dzionek. :wit
Tak poranki są najpiękniejsze, trzeba tylko wychwycić ten moment i pobiec z aparatem. Latem często wychodziłam nawet o szlafroku i potrafiłam wpatrywać piękności natury. Również życzę miłego dnia i dziękuję za odwiedziny :)
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Agnieszko :!:
Masz piękny domek, piękny ogród i pięknego Prosiaczka-Stefanka, który się wyjątkowo komponuje w Twoich przestrzeniach. Dzięki, że się nim tak dobrze opiekujesz ;:180.
Ciekawa jestem, jaki byliny chodzą Ci po głowie, zdradzisz co nieco?
Pomysł zadbania o stan posiadania jest bardzo dobry. Byliny się rozrastają i po jakimś czasie można je dzielić i zasiedlać nimi kolejne zakątki ogrodu.
No i róże też planujesz? Ciekawe jakie...

;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam w nowym roku -pod Twoim wpływem postanowiłam zrobić listę postanowień noworocznych i chociaż przymierzyć się do ich realizacji. Formę fizyczną mam nie najgorszą ale parę kilo mogłym zgubić. No i cele turystyczne mnie zainspirowały. Marzy mi się Szwajcaria Saksońska, polska Amazonia i Słowacki Raj. Ciekawa jestem co z tych planów zrealizuję? Zdjęcia ogrodowe piękne, jak ja się cieszę, że nie ma śniegu! Obrzydł mi całkowicie po poprzedniej zimie. Cieszę się więc że trawa się zieleni, powoli kiełkują cebulowe, a w prognozach pogody ani widu zimy. No i aby do wiosny, która mam nadzieję, że nadejdzie szyko. Czego sobie i Wam życzę. ;:136
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga myślałam raczej o 'kijkowaniu' w tygodniu np. rano 8-) bo w weekendy to od tego jest M ;:3
Co do zamówień to mam nadzieję, że dam radę się podczepić ;:3 tylko daj znać kiedy i skąd ;:3
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś nadrabiam zaległości weekendowe. Zdjęcia ;:138
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Witaj Agnieszko :wit
Zima tego roku nas strasznie rozpieszcza a poranki są bajkowe, prawie codziennie podziwiam wschód słońca z okien mojego bloku a mam widok, bo mieszkam na końcu osiedla. Z okien widze pola i lasy.
Jakie różyczki planujesz kupić i o jakich bylinach myslisz?
Pozdrawiam.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

;:167 Witajcie z rana ;:167

Za oknem ciemno a ja już pracuję.....za oknem również koty się marcują (od godziny 6 rana rozmawiają ze sobą :;230 ) - sądzę, że pomyliły im się pory roku.
W programie pogodowym po niedzieli nadają śniegi , czy aby na pewno ......? Jakoś trudno mi sobie wyobrazić szalejącą zimę za oknem, ale może dlatego, że tak przyzwyczaiłam się do obecnego wiosennego widoku za oknem,

Kolejny dzień udanej motywacji w pewnych obszarach mojego życia - ach jak ja to lubię, kiedy to co sobie postanowiłam skrzętnie realizuje - ba każdy by to lubił. ;:167

Wczoraj przyszedł długo wyczekiwany kalendarz. Wyobraźcie sobie, że od momentu akceptacji w 2 dni miałam kalendarz pod drzwiami.
To się nazywa prędkość błyskawicy.

Obrazek

A to Stefek - upodobał sobie łoże psa ;:306 Ciekawe co na to Czarek ;:306

Obrazek

Wszystkim Wam życzę ciepłego i pozytywnego dnia ;:167
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

reniu właśnie tworzę liste, mam nadzieje, że na dniach będzie gotowa - na ten rok planuje kilka żurawek, więcej bylin i ok 10 róż i na tym raczej poprzestanę - przynajmniej będę się starała. Chciałabym też poszaleć z jednorocznymi ale zobaczymy czy czas na to pozwoli.
Reniu - nie mogę znaleźć Twojego wątku jest zamknięty, może źle szukam ? Miłego dnia Ci życzę :)

Aguś miło mi, każda Twoja wizyta jest dla mnie b. miła :wit pozytywnej energii życzę

Iza w tygodniu ciężko mi będzie wydziergać czas, ale będę pamiętała ;:170 Myślę, że uda mi się zwłaszcza, że odległość nie jest wielka , ale coś straszą, że ma przyjść jakaś zima, niby dobrze ale człowiek przyzwyczaił się do ciepła.
Jak stworzę listę różyczki + byliny + żurawki dam znać :wit

Kleo czas pokaże jakie plany uda się zrealizować - jak na razie jestem bardzo zadowolona z tego, że godziny wstawania i utrzymanie 3 x tygodniowo aktywność fizyczna jest zaliczana - czyli trzymam rękę na pulsie. Wszystko wymaga wielkiej świadomości (przynajmniej u mnie) i wracania do tych celów każdego dnia w wolnej chwili. Muszę być czujna aby czas nie przeciekał bezsensownie przez palce, aby nie pędzić tylko się zatrzymywać.
Co do prognoz pogody od niedzieli podobno śnieg - ale nie wiem czy to prawda ;:306
Miłego dnia ....
ps. Twoje plany podróżnicze cudowne - piękne miejsca . Trzymam kciuki za ich realizację :wit

Jagoda dziękuję za ciepłe słowa. Co do bylin i różyczek lista jest ciągle ruchoma i w opracowaniu - na pewno będzie spor bylin, chyba , że znajdę część z nich u forumowych koleżanek, będą też żurawki i róże ale nie więcej niż 10 szt.
W tym roku tak jak wspominał postawię bardziej na pięlegnacje i poszerzenie gatunków bylin tak aby były bardziej różnorodnie.
Jak będe miała listę załączę z miłą chęcią.
Co do Prosiaczka - Stefana - to czasami się martwię czy go za bardzo nie rozpieściłam, chociaż chyba nie,,,, ;:185
Wiesz on mnie traktuje jak mamę - nigdyy nie widziałam takiego kota...to mu nie mija.
Jest zawsze w tym pomieszczeniu co ja przebywam, włazi za mną do łazienki, po ogrodzie chodzi jak pies przy nodze.
W nocy nauczyłam go aby nie wchodził do sypialni (bo właził mi na głowę i tam spał przytulony) a ja z jego ogonem na nosie ;:306
Ale czuje się bardzo pokrzywdzony , że nie może spać w sypialni, próby nauczenia spania go np. w nogach nic nie dają.
Całą noc potrafi siedzieć na głowie.
Najlepsze jest to, że moja połówka jest zazdrosna tego kota ;:306 i mówi, że to jakiś zakochany adorator.
;:306 Ale chociaż jest wesoło..
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witaj Aguś :wit
Czytam,że już nowe roślinki są w planowaniu,,u mnie tez zapisane,,strony różne wertuję ,sprawdzam jeszcze trochę i zamówienia będą składne ;:108
Kociula fajny,,zawsze ze zwierzaczkiem jest weselej :D
tak jest u mnie,,śmiejemy się nie raz z moim M ,że mamy czwarte dziecko ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”