Florą malowane
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Florą malowane
Alicjo - ja sobie zrobiłam dzisiaj powtórkę z rozrywki i obejrzałam zdjęcia z całego sezonu, poszukując fotek z ogrodu Twojej Mamy, z którą ostatnio nawiązał mi się bardzo miły kontakt. Cudna działeczka, jestem zachwycona! A i Twój ogród obejrzałam ponownie z wielką przyjemnością 

- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Aga Dzięki za odwiedziny i miłe słowa. No właśnie czy to już wiosna, czy czeka nas jeszcze zapowiadana zima stulecia?
WItam Cię bieszczadzki Kamilu Do Bieszczad mam wielki sentyment. Ile to wakacji spędziło się w gdańskiej stanicy Nasiczne. Z tamtych czasów został mi medal Zasłużony Bieszczadom Chętnie podzieliłaby się z Tobą roślinkami szczególnie, że podobają Ci się takie szybko rozrastające. Ta żółta niska, o którą mnie pytałeś w liście, to najzwyklejszy dziki rozchodnik, który przyniosłam z nieużywanego pobliskiego torowiska i tak się zgodnie z nazwą -rozchodzi, że muszę większość wyrzucać.
WitamJatroDziękuję za miłe słowa. Lubię tak kolorowo.
Amba Bardzo się cieszę, że mama coraz bardziej się wkręca w FO i coraz częściej piszę. Jej wiedza i zmysł ogrodniczy są warte wyjścia z cienia prywatności. Zima to jej czas kijkowania po oliwskich lasach, wraz ze swoją siostrą (która na zimę tak jak Ty przenosi się do Gdańska). Tegoroczna łagodna zima spowodowała, że po takich kilku, a może kilkunasto kilometrowych spacerach jedzie jeszcze działać na działce. Skąd ona ma na to siły? Patrząc na moją dorastającą córkę, którą nie można wyciągnąć na spacery, chylę czoła przed tym pokoleniem.
No, ale dość gadania miało być florą malowane, to pokaże jakimi barwami malują teraz moje ulubienice- żurawki.

WItam Cię bieszczadzki Kamilu Do Bieszczad mam wielki sentyment. Ile to wakacji spędziło się w gdańskiej stanicy Nasiczne. Z tamtych czasów został mi medal Zasłużony Bieszczadom Chętnie podzieliłaby się z Tobą roślinkami szczególnie, że podobają Ci się takie szybko rozrastające. Ta żółta niska, o którą mnie pytałeś w liście, to najzwyklejszy dziki rozchodnik, który przyniosłam z nieużywanego pobliskiego torowiska i tak się zgodnie z nazwą -rozchodzi, że muszę większość wyrzucać.
WitamJatroDziękuję za miłe słowa. Lubię tak kolorowo.
Amba Bardzo się cieszę, że mama coraz bardziej się wkręca w FO i coraz częściej piszę. Jej wiedza i zmysł ogrodniczy są warte wyjścia z cienia prywatności. Zima to jej czas kijkowania po oliwskich lasach, wraz ze swoją siostrą (która na zimę tak jak Ty przenosi się do Gdańska). Tegoroczna łagodna zima spowodowała, że po takich kilku, a może kilkunasto kilometrowych spacerach jedzie jeszcze działać na działce. Skąd ona ma na to siły? Patrząc na moją dorastającą córkę, którą nie można wyciągnąć na spacery, chylę czoła przed tym pokoleniem.
No, ale dość gadania miało być florą malowane, to pokaże jakimi barwami malują teraz moje ulubienice- żurawki.

- kamil888
- 500p
- Od: 26 lip 2012, o 17:59
Jakie śliczne żurawki
No ten rozchodnik jest super 

Alu
kolekcja Twoich żurawek jest imponująca, wiem, że masz ich dużo więcej, są piękne, chyba lubią taką niezimową pogodę. Ja w swoim ogrodzie przezornie je okryłam gałązkami i wcale im to nie posłużyło, są takie jakieś przytłamszone, boję się je odkryć, bo pewnie do okrycia się już przyzwyczaiły.
kolekcja Twoich żurawek jest imponująca, wiem, że masz ich dużo więcej, są piękne, chyba lubią taką niezimową pogodę. Ja w swoim ogrodzie przezornie je okryłam gałązkami i wcale im to nie posłużyło, są takie jakieś przytłamszone, boję się je odkryć, bo pewnie do okrycia się już przyzwyczaiły.
Pozdrawiam Ela
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Sorry ,że się wtrącam,ale ja swoich żurawek nie okrywam,mam ich sporo,od kilku lat i zadna nie zmarniała,a zimy były różne
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Spróbuję jeszcze raz przygodę z trytomami, może się uda.Tylko kto mi je poczaruje 

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Alicjo - napisałaś o swojej mamie ....Jej wiedza i zmysł ogrodniczy.... powinnaś napisać talent ogrodniczy!
- a_nie
MarysiuTakie słowa z Twoich ust to zaszczyt, na pewno mamie będzie przyjemnie.
Pepsi Już wysyłamy dobre myśli w kierunku Twoich przyszłych trytom.
Dorcia Ja też nie okrywam, bo cieszą oko szczególnie zimą i niestety kilku po zimie ubyło szczególnie tych zółtawych. Ale trudno szukam takich, które przetrwają u mnie zimę bez okrycia, bo chcę się cieszyć nimi zimą. U mamy (elam) jest trochę inna sytuacja ona nie ma ogródka przy domu tak jak my, tylko działkę, w której w normalne zimy (obecna jest wyjątkiem) jej nie ma.
Kamilu w tym miejscu (na betonowej wylewce przy kostce jest bardzo mało podłoża) jedynie rozchodniki, albo skalnice mogą rosnąć.
Elam I jak tam zdjęcia na działce zrobione?
Pepsi Już wysyłamy dobre myśli w kierunku Twoich przyszłych trytom.
Dorcia Ja też nie okrywam, bo cieszą oko szczególnie zimą i niestety kilku po zimie ubyło szczególnie tych zółtawych. Ale trudno szukam takich, które przetrwają u mnie zimę bez okrycia, bo chcę się cieszyć nimi zimą. U mamy (elam) jest trochę inna sytuacja ona nie ma ogródka przy domu tak jak my, tylko działkę, w której w normalne zimy (obecna jest wyjątkiem) jej nie ma.
Kamilu w tym miejscu (na betonowej wylewce przy kostce jest bardzo mało podłoża) jedynie rozchodniki, albo skalnice mogą rosnąć.
Elam I jak tam zdjęcia na działce zrobione?
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Kochana ja też mam działkę
na której do wiosny mnie nie ma

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Aluamba19 pisze:Alicjo - napisałaś o swojej mamie ....Jej wiedza i zmysł ogrodniczy.... powinnaś napisać talent ogrodniczy!

Zupełnie inaczej zaczęłam patrzeć na swój ogród. Można wiele się od Eli nauczyć , ale takiego talentu nie da się powtórzyć.
Masz szczęście, bo i Twój ogród z tego korzysta a i w genach też pewnie coś dostałaś.

Pozdrawiam Was w nowym roku i pomyślności życzę

- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Mi się ogród Eli czasami śni po nocach - często przeglądam zdjęcia ze spotkań. Żałuje, że tak mało.
Podzielam zdanie Krysi - wielki talent
Podzielam zdanie Krysi - wielki talent

Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- a_nie
Agusiu, Krysiu i MarysiuNawet nie wiecie jak mnie te słowa cieszą. Tyle trudu, czasu i zaangażowania poświęca ona swojej działce. Dobrze, że Ktoś to docenia. Ostatnio odwiedziła mnie i wykonała zadane zadanie
.Zrobiła zdjęcia z tego, co dzieję się na działce teraz, więc mogę pokazać.
Tu jeszcze październikowe trawy:

W styczniu:

Dąbrówki

Pąki na dereniu:

Pąki na kalinie wonnej:

Krokusy już chcą wiosny:

Liście hortensji dębolistnej:

Kwitną jeszcze niektóre róże:

Zurawka Picasso to moje wpływy na działkę

Perisy (w moim ogródku pomarzy i nie mam
)

Wilczomlecz (poprawiłam)

I widok ogólny:

Jak się Wam podobało to poszperam i pokaże kilka zdjęć z innych pór roku, gdy było tam bardziej kolorowo.
Mamuś jak coś źle zapamiętałam to popraw.

Tu jeszcze październikowe trawy:

W styczniu:

Dąbrówki

Pąki na dereniu:

Pąki na kalinie wonnej:

Krokusy już chcą wiosny:

Liście hortensji dębolistnej:

Kwitną jeszcze niektóre róże:

Zurawka Picasso to moje wpływy na działkę

Perisy (w moim ogródku pomarzy i nie mam

Wilczomlecz (poprawiłam)

I widok ogólny:

Jak się Wam podobało to poszperam i pokaże kilka zdjęć z innych pór roku, gdy było tam bardziej kolorowo.
Mamuś jak coś źle zapamiętałam to popraw.
- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Zdradź mi tajemnice pięknych trytom!? Masz wspaniałe, a na dodatek prawie w każdej części ogrodu 

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Witaj:)
Pieknie u Twojej Mamci-elam
Tawki-och,ach!Pieris ,kalina