Ogród 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród 2

Post »

Sylwunia nie było mnie u Ciebie trochę a tu proszą takie duże zmiany.Gratuluje pomysłów i pięknych roślin tych gruntowych i oczywiście domowych. :wit
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Przepiękne zdjęcia wspominkowe , mnie osobiście najbardziej ujęły za serce tulipanki ;:167
Oczywiście prześlicznie wyszedł kącik z oczkiem. Piesek w wersji szczeniaczka ;:167
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sylwuś, piesio ;:167 a rabatki zawsze mi się podobały, u Ciebie po prostu wszystko już pięknie porobione i tylko podziwiać ;:138
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie, ale piękny dzień dzisiaj był. Słoneczko grzało i miałam wrażenie że to juz wiosna a nie styczeń.
gracha- Grażynko w taką pogodę to tylko na działeczkę. Słoneczko to aż szkoda siedzić w domu, a jeszcze jak ciasto to lepiej smakuje na świeżym powietrzu. :) Myślę że nie powinno być problemu z ukorzenieniem się drzewka. Ono na ogół łatwo się ukorzenia.
jonatanka- Joasiu na poczatku pomysł z rurkami mi się nie podobał ale po pewnym czasie uznałam że to ładnie wygląda i na dodatek jest to tani sposób na obrzeże. Myślałam o kupieniu większego drzewka ale jak los sprawił mi taką niepodziankę w Sylwestra to jak z niej nie skorzystać. Od dłuższego czsu myślałam o zakupie. Teraz tylko dokupię doniczkę i przesadzę ale może pod koniec lutego lub na początku marca.
anym- Aniu Moja frizea co roku kwitnie a mam ją już jakiś czas. Tylko nie ma określonej pory na kwitnienie. Raz mi kwitnie latem, teraz zimą. Kupiłam ją na targach Dni z Doradztwem Rolniczym które odbywają sie w Siedlcach we wrześniu. Nie znałam jej a ujeła mnie właśnie tymi ślicznymi kwiatkami. Planuję ją i drzewko przenieść z mojego pokoju do dużego na okno wschodnie.
Dziękuję i wzajemnie.
MID2006- Madziu nie przyszło mi to do głowy, wybacz. Drzewko występuje w różnych odnianach, ale mi się zawsze takie podobało. Czytałam że zdarza się ze drzewko zakwita ale jest to bardzo rzadko. Jednak mam nadzieje ze u Ciebie zakwitnie, trzymam kciuki :)
MagdalenaKCh- Madziu ono chyba drobniejsze robi sie jak ma za mało światła. Kiedyś miałam drzewko i też liście mialo małe, ale wyniosłam do ogrodu i o dziwo ozdrowiało i wypiękniało. Taki sam myk zrobiłam na drugi ro ale niestety zaczeło marnieć. Nie wiem od czego, za mokro nie miało. Zaczeło gubić liście, łodygi. Zrobiło się mało atrakcyjne wiec ściełam, ale niestety słabo wypuszczało łodygi liście i byłam zmuszona je wyrzucić a nie lubię tego.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Piszę w częściach bo znowu mi to gdzieś ucieknie i będę musiała pisać od początku.
e-babcia- Jadziu ciesze sie że do mnie zawitałaś, zawsze jesteś mile widziana ;:196 , Staram się wkładać sercę w to co robię , całą siebię, kocham to co robię. Chcę żeby rośliny czy to doniczkowe czy to rabatowe czuły sie u mnie jak najlepiej, żeby pięknie rosły i nic im nie brakowało.
gosiaczek12a11- Gosiu tulipany na jesieni jeszcze dokupiłam w biedronce. Sana jestem ciekawa jak to będzie, kiedy zaczna pojawiać sie pączki i ta chwila kiedy czekasz na rozwinięty pączek. Biegasz codziennie i sprawdzasz czy to już dzisiaj. :) Cudowne uczucie. A gdy tylko ujrzę kwiat to cieszę sie jak dziecko :) Misia bo tak ja wołamy była cudownym szczeniakiem, psociłą buty wynosiła i grysła. Oj miło tak powspominać. ;:167
iwona0042- Iwonko muszę zrobić aktualne zdjecie jej i mojego drugiego psa Nera. Iwonko sama wiesz że w ogrodzie zawsze jest co do zrobienia. Coś zmienic cos dosadzić. I jeszcze czeka nas grodzenie za domem jak dobrze pójdzie i przeniesienie warzywnika sprzed domu za dom. A wiesz co to oznacza :) wiecej miejsca na rośliny, Jak ja to kocham :tan :tan
Kochani pozdrawiam Was serdecznie ( Grażynko, Joasiu, Aniu, Madziu. Jadziu, Madziu, Małgosiu, Iwonko) ;:168 ściskam bardzo mocno :)
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

A jak zakupy się rozwijają ??
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Dorotko moje zakupy wyglądają tak: na kartce mam spisane co bedę robić i czego oczekuję tzn, mniej wiecej co chciałabym tam posadzić. Spisane mam roślinki i jeszcze sie wstrzymuję ale już byłam bliska zamówienia kilku w florini ale sie postrzymałam. :) Na pewno w tym roku będę potrzebować małych berberysów, iglaków kulek, iglaków wolnorosnących oraz róż. A jeśli chodzi o byliny to serduszka bo strasznie mi się spodobały, żurawki, może pierwiosnki tyle widziałam ciekawych odmian.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Jak będziesz już gotowa na małe berberysy to daj znać,dam Ci namiary, żurawki,serduszka,pierwiosnki-doskonały wybór i już wiesz gdzie kupić bo bywasz w moim wątku :D
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Dorotko w tym roku postawiłam na przemyślane zakupy. Ciekawe jak to będzie :) Tak Kochana wiem gdzie kupić żurawki, pierwiosnki :) :)
MagdalenaKCh
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 19:42

Post »

Sylwiu to gdzie dopaść ładne pierwiosnki ;:129 :wit
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Wiesz nie wiem czy do końca chce w sumie żeby zakwitł. Słyszałam sporo opinii że zakwitł a potem całkiem zmarniał. Ja w tym roku będę mocno ograniczona z planami działkowymi gdyż mam inne ważniejsze na tą chwilkę wydatki. Nad czym bardzo ubolewam no ale taki już nas los że trzeba wybierać to albo tamto :)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Sylwio,super kwiatuszki na parapeciku,ja nie mam tak dużo bo mam problem z podlewaniem ,ciągle zapomnę o tych biedakach i mam tylko takie które sobie nic nie robią z tego że ich czasem nie podleję. ;:168
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Sylwio witaj :wit
W zimowy i wiosenny czas ;:306
Drzewko szczęścia i ja mam inni uważaja to za przeżytek,,ale ja go lubię :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

A moje drzewko to taki miniaturowy bonzai i bardzo je lubię, plany ciekawe Sylwuś, jeszcze chwila i będziemy szaleć :wit
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Ja w tym roku również zakupy muszą być przemyślane bo inaczej co roku będę wymieniać roślinki na nowe i nie będzie temu końca.U mnie w tym roku głównie róże.Hosty jak nie obudzą się do życia to zrezygnuję.U mnie jest cały dzień pełne słonko.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”