Po ostatnich deszczach mój ogródek sie zazielenił ,aż miło popatrzec.Bedę musiała porobic trochę zdięc ,ale to już jutro.Bardzo mnie taki widok cieszy pa.
Krysiu witaj. Masz bardzo sympatyczny ogródek. Piwonia przecudnej urody. Te kwiaty tak sztywno stoją, u mnie zawsze przygięte sa do ziemi. Pokaż jak teraz wygląda ogródek.
Pozdrawiam
Dziękuje ci Emilko może mój ogródek nie jest taki piękny jak innych ,ale staram się jak mogę ,myślę że przyszły rok będzie bardziej urodzajny .Wiele muszę się jeszcze nauczyc .
No,no Krysiu bardzo mi się u Ciebie podoba.Kwiatki ładnie rosną,hosty super,ptaszysko pomysłowo zrobione .A piwonia marzenie,jukka wielkości jak moja,ale tobie kwitła,a moja leniwa jakaś,mam nadzieję,że w przyszłym roku pokaże co potrafi ,pozdrawiam.Halina.
TAJGA 2008 pisze:Krysiu, masz piękne wierzby.
Ile lat ma wierzba mandżurska?
Co to za roŚlina?
Te kępy po bokach to może rudbekia?
Pozdrawiam
Sorki za wtrącenie:
Pierwsza roślinka to gaura (dobrze zabezpieczona powinna nawet przezimować)
A co do drugiego zdjęcia to ja bym obstawiał że po bokach rośnie gailardia oścista
Ta pierwsza roślina to gaura ,teraz jest już dużo większa.Wierzba mandżurska ma około trzech lat ,jestem z niej zadowolona ,a jeśli chodzi o te kępy to po prostu zapomniałam jak to się nazywa.Jeśli ktoś by mógł mi powiedziec jakimi nawozami podsypujecie rośliny i ile razy do roku . Jak już wcześniej pisałam wiele muszę się jeszcze nauczyc.Muszę kupic trchę roślinek ,może znacie takie które szybko rosną ,należę do tych niecierpliwych. Kupiłam cesarskie drzewo ,ale mi pewnie zmarznie nie mam gdzie przechowywac.