No właśnie Tosiu ile tych dni zostało.
Tosieńko popadało u mnie a to znaczy, że nie jest źle....oby jakoś do wiosny wytrzymać.
Pokazuj te cudne Twoje roślinki.
77 Kasiu, mam go 3 lata!! Piękny jest i wcale go nie tnę!!!
Może w tym roku po kwitnieniu go trochę skrócę. Nie przemarza!!! Kogruniu, zameldowałam wyżej Ale wiosna już jest!!!! Eluśka, u nas też padało. A ja wczoraj podlewałam RH i azalie pod świerkami.
Pokazuję, pokazuję!!! Gosia, ja wolałabym, co by się powiększył
Mam nadzieję jeszcze w trawniczku.
Dużo powierzchni zabierają korzenie tych dwóch świerków-olbrzymów.
Takiej wiosny to ja nie chcę.
Zimy nie było a tu 12 stopni.
Rośliny mi szaleją, róże puszczają nowe listki .........strach myśleć czym się to może skończyć gdyby przyszła zima.
Tosia czy masz dla mnie sadzonkę tej pięknej azalii .Pięknie wygląda z Pamelką, bo to ona??? Grażynko może nie będzie tak źle, bo rośliny są wytrzymałe .Dzisiaj zauważyłam ,że cebulice wychylają sie z ziemi trochę je przysypałam
Jadziu, ale ja przygięłam do ziemi azalię od Basi, tą żółtą!!! A o tej czerwonej pierwsze słyszę Z tej żółtej powinna się ukorzenić. Teraz nie zaglądam do niej wcale. Wiesz, że mi ją pokiereszowali, więc nawet nie miałam co przygiąć Ewuniu, to już 7 6 dzionków do najpiękniejszej pory roku!!! Grażka, ja też takiej nie chcę, ale tak to wygląda. Byłam po kościele na ogródku i cebulowe śmią wyłazić!!!
Oby się ta prognoza się sprawdziła Tak, Aniu, jednak najpiękniejszy jest maj!!! Małpiszony już wyłażą z ziemi
U mnie niektóre cebulowe też wyłażą. Miejmy nadzieję, że jeśli zima przyjdzie to ze śniegiem.
Masz śliczne azalie. Moje jakoś nie chcą rosąć szczególnie te japońskie
Tosia maj z przepięknymi kolorami to jest to na co wszyscy czekamy 76 dzionków do wiosny a jak zacznie się dużo wcześniej boć to wszystko pcha się do góry i rośnie bez opamiętania
Gosiu, moje azalie w tamtym roku ktoś poobrywał (na dzień matki) i ucierpiały nieco. Ale dostały odrostów i myślę, że będzie dobrze. Pąki mają wielkie!! Majka, ja się martwię o cebulowe!!! Ma być trochę mrozu (-5 st), to może przyhamuje ten pęd do życia.
Pod domem wsadziłam ponad setkę cebul tulipanów i gdyby miało im się coś stać!!!!!