Nasze marzenie cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nasze marzenie cz.3

Post »

Madziu witaj
Najważniejsze że oderwałaś się od codzienności i pobyłaś w Zakopanym. Jeśli chodzi o grudniki to nie wiem moze za dużo je podlałaś że tracą gałązki. Główka do góry daj im czas zaakimatyzować się.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cześć Madziu !

Zazdroszę Zakopca ! Matko, ile ja lat już nie byłam ? Jakoś ciągle nie w tym kiwerunku ruszam ;:306
Robiliście jakieś fotki gór ? Wklej jakąś :)

Grudniki, różnie rosną. Ja nie mam ręki. Rosły u mnie "zdechłe" w końcu wywaliłam. Drzewko szczęścia też mam, od jakiegoś czasu ... Ale rośnie ładnie.
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Asiu ja ostatnio średnio co dwa lata tam jeżdżę. Ciągle jest coś nowego do zwiedzania. Pogoda nam się trafiła. Było ciepło i słonecznie. Zniszczenia po halnym faktycznie spore. Kościelisko ucierpiało strasznie. Mimo wszystko i tak widoki zapierające dech w piersiach. W sobotę droga do morskiego oka była cała w lodzie. Samochód obrócił się na parkingu o 360 stopni. Przydały by się łyżwy. Ale jakoś udało nam się bez gipsu wrócić do domu :) Zdjęcia mam, później kilka wrzucę :)
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu prosimy o zdjecia :)
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Madziu najważniejsze,że spędziłaś czas w rodziną .....a grudniki daj im czas.Pozdrawiam.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zakopane 2014

Jako że tu na fo najbardziej liczy się roślinność, zaczynam od choinki :)
Obrazek
Dolina Kościeliska

Obrazek
Uwielbiam spacerować i słuchać szumu potoku górskiego
Obrazek
Morskie oko znowu zamarznięte. Po tym zdjęciu będzie ciężko Wam uwierzyć, ale pogoda była super. Słonecznie, ciepło i ślisko :)
Obrazek
Przepiękna szopka w Sanktuarium na Krzeptówkach. Zwierzątka wypchane.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dolina Strążyska
U podnóża zanurzonego w mgle Śpiącego Rycerza. Gdy wracaliśmy z Siklawicy, mgła się usunęła i widok był przepiękny.
Obrazek
Szlak na Siklawicę. Droga kamienna, krótka ale bardzo klimatyczna.
Obrazek
Siklawica- aparat tego nie ujął ale na mchu dosłownie zatrzymywały się i szkliły kryształki wody. Widok cudowny.
Obrazek
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Madziu piękną wycieczkę mieliście. My też planowaliśmy wypad w tym terminie jak w zeszłym roku jednak nie wyszło :?
Widoki cudowne ;:oj
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To prawda. Wycieczka piękna. Jedyny plus mieszkania w centrum to to że wszędzie podobna droga.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziękuję za zdjęcia z wycieczki, wstyd się przyznać, ale w Zakopanem byłam tylko raz, choć mam stosunkowo blisko.. Mam grudnika, który od kilka lat stoi w miejscu, o kwitnieniu to ani myśli. Amarylisy w takiej doniczce widziałam ostatnio w Ldlu. Mój już przekwitł (bardzo szybko - za ciepło) i przyznam, że trochę mnie zawiódł. Kwitnie spektakularnie, ale za krótko, to jednak roślina nie dla mnie ;:185 Oblodzony świerk robi wrażenie, widziałaś u mnie - na pobliskim szczycie trochę ponad 750 m. ani grama śniegu ;:185 Mam jakieś dziwne przeczucie, że zimy już nie będzie.. z wyjątkiem kilku dni lekko poniżej zera. Wegetacja już tak ruszyła, więc lepiej, by moje przeczucia się sprawdziły ;:172
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Madziu, dziękuję za foteczki. To jest normalnie bajkowa kraina. Kiedyś co zima, jeździłam do Zakopca... Jeżdziłamna nartach i takie tam. Teraz chyba bym się zabiła ;:112
Ale wycieczkę miałaś wspaniałą, jakie krajobrazy, zieleń, te choiny, stumienie i kamyczki górskie - coś niesamowitego. Chyba poważnie muszę pomyśleć o górach ;:173
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milenko no to jestem w szoku. Myślałam że gościsz tam często. To jedno z niewielu miejsc do którego mogłabym wracać ciągle. Z niewielu ponieważ wyobrażam sobie jak wiele jeszcze nie widziałam i stawiam na poszerzanie tej wiedzy zamiast powielanie tego co już było. Samo Zakopane z każdym rokiem zachwyca mnie coraz mniej ale szlaki, natura to coś co wprost kocham. Co do grudnika to lepiej że stoi w miejscu bo mój się rozpada. Jak czytałam Ty miałaś hipeastrum a ja mam amarylisa. No ale może przeoczyłam i miałaś też amarylisa. Mówisz że krótko kwitnie? Ja kupowałam w biedronce. Na razie w przeciągu kilku dni sporo przybrał na wielkości. Tzn nie wiem dalej czy to liście czy pędy. Mam nadzieję że jednak tak krótko kwitł nie będzie. Przyroda faktycznie intensywnie się budzi. Ja jednak wciąż martwię się że przez kilka najbliższych miesięcy ma szansę jeszcze zima. Nie mówię że jakoś bardzo bym tego chciała no ale strach mnie trzyma.
Asiu Z Ciebie taki narciarz jak ze mnie :D My zapisaliśmy się już w październiku na kulig saniami. Wyszedł kulig na kołach. Troszkę mniejsza atrakcja ale mimo wszystko nie żałuję. Godzinę jeździliśmy pod osłoną nocy. Nawet mały wóz wyhaczyłam. Często stojąc nie mogę go znaleźć natomiast na bryczce poszło mi to bardzo szybko :D Konia mieliśmy towarzysza, który notorycznie zaczepiał "kolegów". Pochodnia nasza jakoś też się szybko wypaliła. Chciałam Wam jeszcze powiedzieć... że górale to najkulturalniejsi kierowcy. Prawie zawsze mieszkańcy Zakopanego zatrzymywali się kiedy widzieli że chcemy przejść. Nie zależnie od tego jaki panował ruch, czy byliśmy na pasach czy nie, czy jechał po naszej stronie czy przeciwnej. Naprawdę jestem pod ogromnym wrażeniem. Przydałoby się moich krajan tam zabrać i nauczyć kultury na drodze.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Na południu kraju mieszkam dopiero kilka lat, więc to i tak dobry wynik :D Mnie bardzo ciągnie w Góry Stołowe, byłam raz i jestem do dziś zachwycona krajobrazem, przyrodą... Nie zapomnę pieszej wycieczki na Szczeliniec, przeszliśmy jednego dnia ponad 30 km i na drugi dzień byłam nieżywa :D W te rejony też mam stosunkowo niedaleko, namawiam od dawna M. chociażby na weekend w tamtych okolicach, ale jak do tej pory nam nie wyszło. Zabiłaś mi klina moim "amarylisem" (taką ma etykietkę), ale porównuję tutaj: http://naradka.wordpress.com/2011/11/21 ... ppeastrum/ i wg zdjęć to chyba zdecydowanie hippeastrum.
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie. Dzisiaj u mnie pochmurno. A jak łatwo przyzwyczaić się do budzącego nas ;:3 . No Góry Stołowe też uwielbiam. Baaaardzo mi się podobają. Nie byłam tam ale mam ogromną nadzieję że to się zmieni. Co do kwiatków - no dlatego ja hipeastrum nie chciałam. Chociaż podobał mi się. Amarylis przekonał mnie większą ilością pąków.

życzę wszystkim miłego dzionka :)
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Kultura na drodze.Najczęściej jednak, kierowcy zapominają o właściwym zachowaniu się za kółkiem. Bardzo często można usłyszeć niewybredne słowa padające z ust kierujących. Dzieje się tak podczas wyprzedzania, nieporozumienia na światłach, czy mijania na wąskiej wiejskiej drodze.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Po twojej prezentacji górskich zdjęć zapragnęłam jeszcze bardziej takie wyjazdu ;:224
U mnie dzisiaj ciąg dalszy wiosennej aury ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”