Ogródek-kalejdoskop-lojki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek-kalejdoskop-lojki

Post »

Dzięki Szanso, może mi sie uda ?
Teraz wyglada tak, to nie wiem, czy z takiej można ? Widać, że przemarzła...

Obrazek
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit

Śliczny ogród i ulubione moje kwiaty marcinki , cenię je za pózne kwitnie razem z chryzantemami . ;:138 Z różyczką warto próbować ja w większości swoich tak ukorzeniam , ścinam młode pędy ,gdy zaczynają już przekwitać tak aby miały 3 oczka liści wtykam do ziemi i przykrywam butelką , którą na zimę wysoko obsypuje ziemia by powstał kopczyk i tak trzymam aż do następnego roku gdy zrobi się ciepło i nie będzie już przymrozków pamiętając by miały wilgotno. ;:3
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Witajcie kochani sorki że tak późno ale pracowity w pracy był ten okres na szczęście już kończy się świąteczny szał zakupów.Po kolei będę odpowiadać a zatem Joasiu moje mieczyki na pewno by leżały tylko udało mi się znaleźć odrobinę czasu i w porę je dołem podwiązałam bo jak kwiat ładny duży to i ciężki a nie wiem jak u was ale u mnie to jak mieczyk zakwita pojawiaj się deszcze i wiatry jak na złość i nie ma kiedy się tym kwiatem nacieszyć. ;:196

Iwwa bardzo dziękuję za życzenia bardzo bym chciała żeby się spełniły a Tobie jak wszystkim tak samo życzę żeby ten rok okazał się pomyślny radosny i pełen słoneczka. ;:3 ;:138 ;:196

Obrazek

Renatko jak tylko nam zdrówko pozwoli to damy radę i o ogródek zadbać zatem na zdrowie! ;:304 ;:138 ;:196 Obrazek
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Hello Jolcia :wit cześć pracusiu :wit :wit jak minęły ci święta i nowy rok?Bawiłaś sie gdzieś czy tak jak ja ;:224 biała sala.
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Tereniu ty to masz piękne kwiatuszki a ja zaledwie mam odrobinkę ale czasem coś tam ładnie zakwitnie będę śledzić u ciebie ogródeczek może coś zakupię bo w tym roku muszę coś na zielone zaoszczędzić. ;:138 ;:196

Ewcia tak często myślę o tobie że czkawka nie powinna cie opuszczać :;230 ;:196 u mnie sylwester do 17,00 w pracy a potem próba odpoczynku ale ciężko jakoś dojsć do siebie po tej ostatniej orce dzisiaj idę w gości.Całuski jeszcze się odezwę. ;:138 ;:196 ;:196 ;:167
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Jolu na jaka głębokość sadzisz cebulki mieczyków.Ja chyba za płytko posadziłam.
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Joasiu ja tak staram się 15 cm. bo wtedy jak wcześnie posadzę to nie grozi że zmarzną bo tak szybko nie wyjdą a bezpieczniejsze jak siekam i plewię i jeszcze wydaje mi się wystarczająco żeby się trzymały pionu tylko jak jest wiatr i deszcz to namakają i nawet się łamią w połowie. :wit
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu, wpadłam i ja do Twojego ogródka i muszę powiedzieć że będę wpadać częściej.
Masz bardzo ładnie ukwiecony ogród i rośliny które uwielbiam.
Pozdrawiam.
Teresa
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Tereniu bardzo się cieszę moje kwiaty niestety mało kwitną razem ten zbiór raczej jest w przebiegu jakiegoś czasu marzę o hortensjach i liliowcach ,piwoniach drzewiastych ale moja ziemia jakaś mało kaloryczna jest i nie wszystko mi się utrzymuje a jak widzę ogrody z śląskiego gdzie niby nie mają zdrowego powietrza to aż mi szkoda takie piękne roślinki tam rosną. ;:196 Zagladaj ile chcesz i jak coś źle robię to masz pozwolenie na besztanie. ;:306 ;:167
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Już wiem na 100% że przyczyna pokładania było złe posadzenie cebul.Ale już sobie ;:124 i powinno być lepiej w tym sezonie.
Awatar użytkownika
Mike22
200p
200p
Od: 6 lis 2010, o 20:57

Post »

lojka 63 pisze:(...) marzę o hortensjach i liliowcach ,piwoniach drzewiastych ale moja ziemia jakaś mało kaloryczna jest i nie wszystko mi się utrzymuje a jak widzę ogrody z śląskiego gdzie niby nie mają zdrowego powietrza to aż mi szkoda takie piękne roślinki tam rosną.
Hahaha to Ci się Jolu udało. :D :wit
A tak naprawdę to trzeba podlewać. Ja chciałem uprawiać warzywa na odległość i po roku musiałem skapitulować. Marchewka posiana w marcu wyjęta z ziemi po 9 miesiącach była wielkości małego palca u ręki. A ziemię mam dosyć żyzną, więc nie od tego zależą plony, tylko od wody, wody i jeszcze raz wody. :wink:
Hortensje, piwonie i liliowce posadź w półcieniu, podlewaj, a będą rosły "w oczach". ;:108
salud, amor y dinero
Pozdrawiam - Michał
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Witaj Jolu w Nowym Roku :wit Życzę wszystkiego co najlepsze ;:196 .
Zwykle mieczyki łamały mi się u podstawy, bo zbyt płytko je sadziłam.W tym roku udało mi się posadzić je odpowiednio, to znowu jak na złość łamały mi się wszystkie w połowie wysokości kwiatu, kiedy ten zaczynał rozkwitać ;:145 .Gdyby nie to ze sa takie piękne, to darowałabym sobie.
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Cześć Michale obyś miał rację możliwe że moja ziemia nie trzyma w ogóle wody ta przy domu bo ta na górce jest zbyt trzymająca wodę ale zapamiętam i postaram się o coś pomagającego w podlewaniu a raczej nawadnianiu gleby. ;:333 ;:138

Anusia wiem że to boli jak tracisz piękny kwiat ale przykro jak go nie masz więc postaraj się je posadzić tak żeby miały o co się oprzeć i może będzie lepiej a twoje serduszko będzie "heppi" ;:138 ;:167

troszkę się wycofamy... Obrazek
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie wieczorowo dzisiaj miałam wolne i zleciało jak nic ale nie zmarnowałam tego dnia troszkę coś załatwiłam jeszcze troszkę coś poszyję zrobiłam pierożki ze śliwką ,pofarbowałam mojego gigantusa na głowie :;230 i jutro o 3.30 pobudka.Teraz jeszcze poszperamy może coś nie było dane ,zobaczymy. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek nie mam super kwiatów bo najładniejsze zawsze idą na pierwszy plan ale w tym roku wyszły mi te kolorowe nazywało się to szarłat trójbarwny. :D
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

I jak zwykle nie poszło już wysyłam

Obrazek
Bardzo lubię też te kwiatuchy
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

część jest od Beci a część od sąsiadki. Obrazekten stary z marnego kłącza ale trzyma się już drugi rok. :tan ;:3 ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”