Zielono mi w głowie i...na parapetach cz.IV;)
- crazydaisy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielono mi w głowie i...na parapetach cz.IV;)
Hibiskus Ci kwitnie identyczny jak moje Drzewo - on ma piekne kwiaty, to prawda. Kwitnie takimi pomponami. A na hoje to ja moge poczekac... Mnie sie tam nie spieszy, nigdzie sie nie wyprowadzam. Zacznie rosnac, to bedzie milo z jej strony.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Dziękuję za fotkę pączka chirity - cudne maleństwo
Czekamy cierpliwie (lub niecierpliwie
) na ciąg dalszy 

Czekamy cierpliwie (lub niecierpliwie

- szy---
- Od: 31 sty 2013, o 14:40
Piękny hibiskus,
mój też tak kwitnie. Super te siewki. 

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Niezły sposób na multiflorę znalazłaś
może ja też przy korzonkach pogrzebię
Piękne kwitnienia
zwłaszcza hibiskus się nieźle postarał 

Piękne kwitnienia

- oxalis
- 1000p
- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Imponujący jest ten Twój hibiscus
.
Energią tryska z niego, że hej ...to chyba przez ten kolor
.

Energią tryska z niego, że hej ...to chyba przez ten kolor

Uwielbiam Hipki chociaż mam dopier 2 - twój Evergreen jest przecudny. I skusiłaś się na zakup w B.... Też myślałam, tylko bałam się, że nie zakwitnie tak jak na pudełku.
I multiflorę podziwiam - będę musiała się o nią kiedyś postarać, bo chyba szybko rośnie i szybko zakwita.A ja do tych niecierpliwych należę.
I multiflorę podziwiam - będę musiała się o nią kiedyś postarać, bo chyba szybko rośnie i szybko zakwita.A ja do tych niecierpliwych należę.
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 500p
- Od: 10 mar 2011, o 16:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Scilla fajnie Ci zakwitła, chociaż jej liście są piękniejsze niż kwiaty
Nie mogę doczekać się kiedy swoją buzię pokaże chirita. Czekam na foto

Nie mogę doczekać się kiedy swoją buzię pokaże chirita. Czekam na foto

- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
Hibiskus piekny,a co do multiflory-to ciekawe ,moze tez pogrzebie
sobie w ziemi i cos sie urodzi 

- deissy
- Od: 22 sie 2008, o 17:28
Piękny hibcio
I amarylis tez wygląda na ładnego 
Bardzo zaciekawił mnie cybister - The Evergreen to jest też jakiś amarylis? Ja miałam swoje amaryliski wsadzić do ziemi i zapomniałam
muszę jutro to zrobić ....mam nadzieje ze przeżyły leżakowanie

Bardzo zaciekawił mnie cybister - The Evergreen to jest też jakiś amarylis? Ja miałam swoje amaryliski wsadzić do ziemi i zapomniałam

- madusia
- 1000p
- Od: 19 paź 2013, o 20:15
- Kontakt:

- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Evergreen cudowny
Czując ten siewno- wiosenny klimat w powietrzu, o którym wcześniej pisałyśmy, wyciągnęłam część cebulek hippeastrów je wczoraj posadziłam. Zawsze to robiłam na początku wiosny ale ten rok jest jakiś całkiem pokręcony
Muszę spróbować Twojego eksperymentu z korzonkami hoi. Bardzo ciekawy sposób na zagęszczenie w doniczce.
Te młode sadzonki wyglądają zupełnie jak siewki...są takie delikatne.
Pozdrawiam

Czując ten siewno- wiosenny klimat w powietrzu, o którym wcześniej pisałyśmy, wyciągnęłam część cebulek hippeastrów je wczoraj posadziłam. Zawsze to robiłam na początku wiosny ale ten rok jest jakiś całkiem pokręcony

Muszę spróbować Twojego eksperymentu z korzonkami hoi. Bardzo ciekawy sposób na zagęszczenie w doniczce.

Te młode sadzonki wyglądają zupełnie jak siewki...są takie delikatne.
Pozdrawiam

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo ciekawe i piękne nowości a hibiskus bajecznie kolorowy
Pozdrówka

Pozdrówka

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Alenka- dziękuję. Teraz wiem, że chcę kolejne hibiskusy
Siewki skrętnikowe rosną - jestem ciekawa Twoich eksperymentów z nasionami.
Kelpie- prawda? Jak widać, czasami przypadek decyduje o nowych możliwościach roślin.
Uczymy się całe życie. Przysłowie to ma też odzwierciedlenie w hodowli roślin.
Crazydaisy- podobno z tego hibiskusa może urosnąć drzewko. Mojego wiosną przytnę. Wierzchołek od nowa ukorzenię i posadzę przy dużej roślinie.
Hoja ruszy (moja chyba w marcu zaczęła rosnąć albo w kwietniu).
Niunia1981- pączki na razie dwa już rozkwitły...
Szy--- a fotki Pokazywałeś?
Siewki teraz nabrały tempa we wzroście.
Tesia39- to czysty przypadek sprawił, że tak właśnie multiflora się rozmnaża. Chyba nigdzie o takim przypadku rozmnażania tej hoi nie przeczytałam.
Jak Chcesz - to delikatnie Odsłoń stare korzenie, żeby miały dopływ bezpośredniego światła i lekko Spryskuj - może i Twoja multiflora zacznie wytwarzać nowe rośliny.
Moja - na pewno miała poprzecinane korzenie, bo ledwo wyciągnęłam drugą sadzonkę, której korzenie były nieźle zaplątane.
Oxalis- po hibiskusowym kwiecie pozostało wspomnienie w postaci zdjęć.
Kwitło 3 dni, więc długo, jak na hibiskusa.
Kaska1ge- polecam hippeastra. Ja je uwielbiam. Były u mnie od zawsze na parapetach. Kiedyś stare odmiany, dziś dołączają wciąż nowe, piękne odmiany. na razie kwitły u mnie 3 pędy: dwa - Ambiance, jeden - Evergreen. Kolejne są.
Wystarczy - jedna, duża doniczka z 3,4 cebulami - która ozdobi parapet, co roku, na Święta Bożego Narodzenia.
Misiaczka- kwitnące sukulenty to jest to, co zaczyna się mi podobać. Nie przepadam za kaktusami, ze względu na kolce - choć mają cudowne kwiaty. Ale ich krewniacy - sukulenty - bez kolców. Z równie pięknymi liśćmi i kwiatami - tym roślinom mówię tak
Doromichu- tylko ja nie biorę odpowiedzialności za ewentualne straty roślinne... przy grzebaniu w podłożu. Żeby nie było że namawiam na uszkadzanie korzeni hihi...
Powodzenia
Deissy- dziękuję. Tak - cybister to jeden z podgatunków zwartnic. Są jeszcze: botaniczne, wielkokwiatowe, kolibry - tyle zapamiętałam. Ale pewnie jest ich o wiele więcej.
Uwielbiam nietypowe kwiaty, zwłaszcza z powykręcanymi płatkami albo z falbankami. Dlatego cybistry przyciągnęły moją uwagę i jednego już mam. Pewnie kiedyś będą kolejne.
Madusia- dziękuję. Obecnie kwitnie u mnie około 20, 30 roślin. Najwięcej jest kwitnących fiołków, kilka falenopsisów, hoi i oczywiście kolejne hippeastra mają pędy.
Moja kolekcja jest nastawiona na rośliny o ozdobnych kwiatach i dlatego wciąż, choć kilka sztuk - kwitnie.
Cynthia- dziękuję. Pierwszy pęd przekwitł, ale drugi pęd już pączkuje.
Jak dobrze, że już Posadziłaś hippeastra. Będę czekać na Twoje kwitnienia.
O tak - ta zima jest całkiem pokręcona. U mnie nawet nocą nie ma przymrozków...i to ma być styczeń?
Wnet zaczynam wysiewy roślin, bylin i krzewów - może zimy już nie będzie?
Arkadius121- dziękuję za komplementy. Uwielbiam się uczyć uprawy nowych roślin. To jest wyzwanie.
A im mniej informacji o danej roślinie znajdę w internecie, tym większa satysfakcja z kwitnienia takiej rośliny. Często wtedy decyduje moja intuicja, jeśli chodzi o warunki uprawy. I to chyba najbardziej lubię... pierwszy kwiat
Dzastin- dziękuję za odwiedziny. Ja wiem, czy szał? Szał będzie od wiosny, jak zaczną się prawdziwe, bujne kwitnienia. Teraz tylko wyjątki kwitną. Z których się bardzo cieszę ;)
Reszta na pw.
Pięknie nakrapiany falenopsis zgubił sporo pączków. Zostały tylko dwa :P Latem pojedzie na wakacje do szklarenki do ogrodu, może wtedy ładnie zakwitnie. na razie obiecuje:

Rob's Boondoogle znowu kwitnie. Ma bardzo delikatne kwiaty, które kwitną dość krótko. Pocieszeniem jest to, że wciąż tworzy nowe pączki, co w efekcie przedłuża kwitnienie w nieskończoność:

I chirity...najpierw zdjęcie liści odmiany Diane Marie - uwielbiam jej srebro i te włoski...ach:

Obiecana sesja chirity Piccolo i jej kwiatów. Specjalnie dla Niuni1981

Czwarte hippeastrum rozwija pączki:

Siewki skrętnikowe rosną - jestem ciekawa Twoich eksperymentów z nasionami.
Kelpie- prawda? Jak widać, czasami przypadek decyduje o nowych możliwościach roślin.
Uczymy się całe życie. Przysłowie to ma też odzwierciedlenie w hodowli roślin.
Crazydaisy- podobno z tego hibiskusa może urosnąć drzewko. Mojego wiosną przytnę. Wierzchołek od nowa ukorzenię i posadzę przy dużej roślinie.
Hoja ruszy (moja chyba w marcu zaczęła rosnąć albo w kwietniu).
Niunia1981- pączki na razie dwa już rozkwitły...
Szy--- a fotki Pokazywałeś?
Siewki teraz nabrały tempa we wzroście.
Tesia39- to czysty przypadek sprawił, że tak właśnie multiflora się rozmnaża. Chyba nigdzie o takim przypadku rozmnażania tej hoi nie przeczytałam.
Jak Chcesz - to delikatnie Odsłoń stare korzenie, żeby miały dopływ bezpośredniego światła i lekko Spryskuj - może i Twoja multiflora zacznie wytwarzać nowe rośliny.
Moja - na pewno miała poprzecinane korzenie, bo ledwo wyciągnęłam drugą sadzonkę, której korzenie były nieźle zaplątane.
Oxalis- po hibiskusowym kwiecie pozostało wspomnienie w postaci zdjęć.
Kwitło 3 dni, więc długo, jak na hibiskusa.
Kaska1ge- polecam hippeastra. Ja je uwielbiam. Były u mnie od zawsze na parapetach. Kiedyś stare odmiany, dziś dołączają wciąż nowe, piękne odmiany. na razie kwitły u mnie 3 pędy: dwa - Ambiance, jeden - Evergreen. Kolejne są.
Wystarczy - jedna, duża doniczka z 3,4 cebulami - która ozdobi parapet, co roku, na Święta Bożego Narodzenia.
Misiaczka- kwitnące sukulenty to jest to, co zaczyna się mi podobać. Nie przepadam za kaktusami, ze względu na kolce - choć mają cudowne kwiaty. Ale ich krewniacy - sukulenty - bez kolców. Z równie pięknymi liśćmi i kwiatami - tym roślinom mówię tak

Doromichu- tylko ja nie biorę odpowiedzialności za ewentualne straty roślinne... przy grzebaniu w podłożu. Żeby nie było że namawiam na uszkadzanie korzeni hihi...
Powodzenia

Deissy- dziękuję. Tak - cybister to jeden z podgatunków zwartnic. Są jeszcze: botaniczne, wielkokwiatowe, kolibry - tyle zapamiętałam. Ale pewnie jest ich o wiele więcej.
Uwielbiam nietypowe kwiaty, zwłaszcza z powykręcanymi płatkami albo z falbankami. Dlatego cybistry przyciągnęły moją uwagę i jednego już mam. Pewnie kiedyś będą kolejne.
Madusia- dziękuję. Obecnie kwitnie u mnie około 20, 30 roślin. Najwięcej jest kwitnących fiołków, kilka falenopsisów, hoi i oczywiście kolejne hippeastra mają pędy.
Moja kolekcja jest nastawiona na rośliny o ozdobnych kwiatach i dlatego wciąż, choć kilka sztuk - kwitnie.
Cynthia- dziękuję. Pierwszy pęd przekwitł, ale drugi pęd już pączkuje.
Jak dobrze, że już Posadziłaś hippeastra. Będę czekać na Twoje kwitnienia.
O tak - ta zima jest całkiem pokręcona. U mnie nawet nocą nie ma przymrozków...i to ma być styczeń?
Wnet zaczynam wysiewy roślin, bylin i krzewów - może zimy już nie będzie?
Arkadius121- dziękuję za komplementy. Uwielbiam się uczyć uprawy nowych roślin. To jest wyzwanie.
A im mniej informacji o danej roślinie znajdę w internecie, tym większa satysfakcja z kwitnienia takiej rośliny. Często wtedy decyduje moja intuicja, jeśli chodzi o warunki uprawy. I to chyba najbardziej lubię... pierwszy kwiat

Dzastin- dziękuję za odwiedziny. Ja wiem, czy szał? Szał będzie od wiosny, jak zaczną się prawdziwe, bujne kwitnienia. Teraz tylko wyjątki kwitną. Z których się bardzo cieszę ;)
Reszta na pw.
Pięknie nakrapiany falenopsis zgubił sporo pączków. Zostały tylko dwa :P Latem pojedzie na wakacje do szklarenki do ogrodu, może wtedy ładnie zakwitnie. na razie obiecuje:

Rob's Boondoogle znowu kwitnie. Ma bardzo delikatne kwiaty, które kwitną dość krótko. Pocieszeniem jest to, że wciąż tworzy nowe pączki, co w efekcie przedłuża kwitnienie w nieskończoność:

I chirity...najpierw zdjęcie liści odmiany Diane Marie - uwielbiam jej srebro i te włoski...ach:

Obiecana sesja chirity Piccolo i jej kwiatów. Specjalnie dla Niuni1981

Czwarte hippeastrum rozwija pączki:

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Mnie przez jakiś czas bardzo kusiły chirity , mają ciekawe listki i te cudne delikatne kwiatuszki
ale nie można mieć wszystkiego, więc u Ciebie popodziwiam 

- madusia
- 1000p
- Od: 19 paź 2013, o 20:15
- Kontakt: