Dzień dobry Koleżanko
Poświąteczne pozdrowienia
Czy w twoim ogrodzie też tyle słońca i ciepła? Ciekawe, czy te kopczyki na coś się nam przydadzą tej zimy?
Ja nie idę, patrzę sobie przez okno... Na te moje kretowiska
Wczoraj byłam w ogródku, i zrobiłam kilka zdjęć, ale nie sprawdzałam, czy nadają sie do publikacji
Aniu witaj noworocznie samych dobrych chwil Ci życzę,
a w ogrodzie pięknych róż. Niech nam zdrowe rosną i cieszą nasze oczy.
Zaszyłaś się i w ciszy planujesz pewnie kolejne zmiany.
Tylko nie myśl , że zwariowałam
Trójka jest wybrana przez mojego syna.
Czwórka, tak długo szukałam, aż znalazłam jej szóstą strefę ... i to na rosebook.
Ładne to sama przyjemność wybierać i zamawiać.
Później trochę się pogubimy gdzie którą posadzić, ale co tam najwyżej przesadzimy
Ja mam tak samo...... moja to Lady of Shalott....
Lady of Sharlot, to jedyna róża z zamawianych, której nie dostałam
Zastanawiam się, gdzie umieścić Rock & Roll. Może powędruje do donicy.... a potem będę biegać po całym ogrodzie
i przymierzać .
Ania kupisz ją w F, ja tam zamówiłam.
Pasiaczka Rock & Roll faktycznie może wsadź do donicy.
Polatasz z nią jak zobaczysz faktyczny odcień tej czerwieni.
Gdzie zamówiłaś te różyczki?
Aniu, ja też wsadzam najpierw do donicy, a potem sobie spokojnie główkuję, gdzie posadzić. Nie ma co działać na łapu-capu
Słówko o cyklamenach. Ja dostałam je od szczytnicy w gratisie: biały i różowy. Zimowały już w tamtym rorku i pięknei się rozrosły.
Wanda, mój cyklamen kupiony w Obi miał w opisie, że na patio. Te zdjęcia, które pokazywałam to cyklameny wyhodowane przeze mnie z nasion. Część posadziłam do gruntu. Wszystkie zginęły. Przetrwały tylko te w domu w doniczkach. Planuję zakup cyklamenów w Szczytnicy.
Marysiu, Gosiu szukam takich mało znanych. Po małym rozczarowaniu Pashminą postanowiłam nie ulegać owczemu pędowi....nie kupiłam Jalitah. Zawsze mogę na nie popatrzeć w zaprzyjaźnionych ogrodach.
Terra Cotta miałam na oku od dawna...... wstrzymywała mnie tylko strefa 7b....... ale znalazłam ją na rosebook ze strefą 6.http://www.rosebook.ru/roses/gallery/fl ... acotta-/8/