Ogród - moje miejsce na ziemi....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród - moje miejsce na ziemi....

Post »

Dorotko, witam serdecznie w pierwszą niedzielę grudnia :wit

Pięknie dekorujesz - podoba mi się wianuszek i zwiewna piórkowa choineczka :)

Działkę będziesz dla siebie porządkować? Widok z niej zachwycający, wymarzony....

Pozdrawiam Cię gorąco!
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Działka wygląda super, bo najważniejsze jest położenie. Resztę można zrobić ;:215
Ozdoby także udane ;:215
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ozdoby rewelacyjne. Mnie wzięło na bombki.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ale ciekawe zajęcie Cię czeka i jakie wyzwanie - zagospodarować prawie gołą działkę ;:oj ale na pewno powstanie tam śliczny ogród a ile miejsca na cudności, życzę powodzenia ;:215
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Witam w piękny, słoneczny dzień.
Kaswery się wyszalał, na szczęśćie w naszych okolicach jedynie zamachał ogonem. Uspokoiło się i po wczorajszym paskudnym dniu z deszczem, który spłukał pozostałości śniegu, dzis lekki mrozik i słoneczko.

Agunia, dziękuję, piekne to może zbyt dużo powiedziane, do Twoich dzieł mi bardzo daleko, ale podobaja mi sie te moje wypociny :wink:
W sobotę wykleiłam wianek na klatkę schodową. Nie może byc na zewnatrz, bo robiony na gazetowym stelażu, nie mogłam się doczekać na wilkinowe podkłady :;230 Zdjęcie fatalne, ale po powrocie z pracy jest już ciemno :(
Obrazek

Uleńko, jakże cieszy mnie Twój powrót na łono FO. Brakowało bardzo Twojego gęgania. Mam nadzieje, ze zimę spędzisz z nami.
Ja teraz buszuję po sieci w poszukiwaniu inspiracji do nowego ogrodu. Wiem, że żmudna i ciężka praca przede mną, ale jakże przyjemna. Nie musze sie spieszyć, z resztą fundusze ograniczone, więc nie poszaleję. A i kregosłupowi sprzyja raczej powolne tempo prac :wink:
Kocisko dostojne i bardzo niezależne. Z milusieńkim mruczącym przytulaskiem ma niewiele wspólnego. To raczej Pan i Władca ;:306
Jeszcze jedna fotka - polułemy, na zewnatrz jest bardzo ciekawie :wink:
Obrazek

cdn...
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Bardzo podobają mi się Twoje choineczki, szczególnie ta z piórek. Teściowa powinna być zachwycona ;:138 !
Nowego areału do obsadzania zazdroszczę...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko widzę, że wpadłaś w wir prac nad świątecznymi dekoracjami.....ależ to miłe i niesamowicie wciąga, prawda??? ;:oj
Wszystkie wianuszki, stroiki, bardzo mi się podobają..... ja dziś wreszcie chcę pójść na dwór i udekorować taras i wejście do domu..... ciągle coś mi w tym przeszkadza.....ale chyba najbardziej lenistwo :oops: :roll:
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko, czas najwyższy na dekoracje. Niedługo trzeba będzie zająć się przygotowywaniami do wigilii a i sprzątanie jeszcze przede mną, niestety. To najbardziej znienawidzona czynność. Ech mieś pania do generalnych poirządków raz na jakiś czas.... marzenie.

Agunia, dzękujęza uznanie dla ozdób. Mam nadzieje, ze dojdę kieduś do wprawy i moje dekoracje będą coraz ładniejsze.
Działka docelowo będzie nasza, więc porzadkuję dla siebie. Ale jak pisałam (chyba) na razie w domu po babci mieszka brat teścia, więc to raczej odległa przyszłość. Na razie zajmę sie ogrodem. Remont domu a właściwie chyba kompletna jego przebudowę zostawiamy na bliżej nieokreśloną przyszłość. Pewnie kiedyś dzieci zostana w naszym obecnym domu a my przeniesiemy się tam.

Aneczko, działaka ma wspaniałe widoki. Niestety wieje tam okrutnie, dlatego priotytetem jest sadzenie roslin, które będa stanowiły przegrody i przeszkody dla wiatru. Koncepcja jest na długi żywopłot bukowy, przegrody z cisów i mieszane grupy krzwów liściastych. Nie chcę klasycznych żywopłotów tujowych bo w założeniu ogród ma być sielsko-wiejsko-angielski :;230

Małgoś, byłam widziałam, podziwiam ;:303 Ja tez produkuje bombki ze sznurka. Na razie w fazie półproduktu, więc nie pokazuję :wink:

Majeczko, działka nie jest pusta w dosłownym znaczeniu. Rosnie na niej nawet dość sporo drzew, choć większość owocowa, wymagająca przycięcia, uformowania. Jest też duży dąb, jarzebina, kilkka brzóz .

Asia, mnie tez urzekły piórkowe ozdoby. Dla siebie będę robić wysoką (40cz) z białych piórek. Powinna być wspaniałą, przynajmniej takie mam wyobrażenie :lol:
Za chwilę wrzucę kilka wspominkowych fotek, bo net coś kiepsko działa. :evil:
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agunia, wciaga, wciąga ogromnie. Dzis mam na tapecie wysoką choinke z białych piórek :)
Dekoracje przed domem będe robić w przyszłym tygodniu. Z reszta u mnie wiele dekoracji nie będzie - schody zabudowane, miejsca mało :(
Kilka wspomnień z miajającego sezonu.
Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Dorota
3 KOTY
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2010, o 11:08

Post »

Dorotko! Nazwisko tego białego powojnika pliss ;:180
Marta
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Witaj Dorotko! Ale zapachniało u Ciebie! Ja również przyłączam się do prośby 3 KOTY o nazwisko powojnika. Piękny jest ;:167
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko przepiękne rozświetlone gorącym słoneczkiem widoki...... na tę 2 fotkę nie mogę się napatrzeć..... dosłownie cudo....taka obfitość.... tylko zanurzyć się w tą cudowną bujną zieleń i wspaniałe kolory.....
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie w przedświąteczny poniedziałkowy wieczór. mam nadzieje, ze i u Was przygotowania na finiszu.
Życzę wszystkim zaglądającym jeszcze do mojego ogrodu spokojnych, szczęśliwych Świąt Bożego Narodzenia, spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze.
Obrazek

Dziewczyny, ten powojnik to Isago - polecam :)
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Dorota, ale masz rewelacyjne zajęcie na zimowe wieczory. Wiem, że stworzysz ogród ? perełkę. Widok na góry ? cudo ;:170
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Przepięknie ubrana choinka.
Ja mam bardzo kolorową, ze względu na stare ozdoby.
Bardzo je lubię i żal wyrzucać.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”