Ogród Marty cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. III

Post »

Widok kwitnących azalii łapie za ;:167 i zapiera dech !!! Cudeńka w takiej ilości budzą zachwyt niekłamany ! :shock: Pomyślności wszelkiej , Martuś! ;:196
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj Martuś... ;:196
Różaneczniki Ci kwitną wspaniale, kolekcja cudowna... Gratuluję... ;:138
Ale, aż mi serducho podskoczyło, jak zobaczyłam tego Klona cudownego... Nie wiem nawet co napisać, słów mi brak...
Taki jest piękny... ;:31
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
KamilOgrodnik
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 29 sie 2013, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marta widać, że masz rękę do roślin, piękny widok ;:138
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Martuś śliczne Azalie i Różaneczniki.Moje Azalie będą miały pierwsze kwitnienie w tym sezonie,zobaczymy co z nich wyrośnie. ;:306
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Aniu,miło,że się podoba,ta azalia ma kolor różowy z białymi paseczkami ,z dalsza tego nie widać :D ;:168

Stasiu,to prawda ta ich paleta barw jest niepowtarzalna,szkoda że nie ma ich cały rok chociaż tamtym roku kwitły bardzo długo,pogoda im sprzyjała ,pozdrawiam ;:168

Wandziu,kwitły pięknie i długo ,różaneczniki są wielką wiosenną ozdobą ogrodu,co do rdestu to kępiasta bylina nie rozmnażająca się agresywnie,rozszerza się w kępie ,obok też może pojawić się trochę młodych roślin,można je wyrzucić ,ale nie sieje się byle gdzie ,będzie w moich nadwyżkach ;:168

Aniu,dziękuję,najstarsze mają około 9 lat ,ale to parę, reszta dużo młodsza bo ciągle coś dosadzam :wit ;:196

Maryniu,bardzo dziękuję ,dobrze tak powspominać bo wtedy jak kwitną to na nic nie ma czasu nawet się nimi delektować,sama ich oglądam z ciekawością ;:168

Dorotko,miło że się podoba ogród,na pewno będzie dalsza część ;:168

Kamilu,witam Cię gorąco w moim ogrodzie i zapraszam na dalsze spacery,nie wiem jak można wejść do Twojego ogrodu :uszy

Joasiu,cieszę się że jesteś w końcu,zostań z nami bo jakoś smutno bez Ciebie,jeżeli zakwitną to będzie radocha ;:168
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Martuś jak zobaczyłam zestawienie dwóch japońców to złapały mnie za serduszko, ale nie tylko mnie :heja mój pióropusznik chyba dostanie nową szansę wśród azali eMa a nie za płotem jak do tej pory ;:306
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Mario, wracam jak wariatka do tych fotek z Klonami... No, napatrzyć się nie mogę... Siedzę i wlepiam oczy w monitor, aż okulary założyłam, bo mnie już oczy bolą, ale odejść nie potrafię... ;:138
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Martusiu, no to mamy nowy rok, więc wszystkiego co najlepsze i dużo siły i zdrówka życzę, cudownej wiosny, potem lata, wspaniałej jesieni i pięknej zimy, niech nam się te pory roku poukładają ;:196
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Martusiu w Nowym Roku. Wstyd mi że dopiero teraz się wpisuję w nowym wątku ale zrobiłam sobie małą :wink: przerwę. Już jestem i to co zaserwowałaś nam w nowym wątku powala z nóg. Na początku piękne wspomnienia, kolorowego ogrodu, pięknych roślin, kwiatów bajkowo. A później to myślałam że nos w monitor włożę - prześliczne stroiki, choinki . Jestem pod dużym wrażeniem. Powiedz mi choinka z mchu to długo się utrzyma? Martusiu padam na kolana i ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 , piękne prace, ujeły moje serce i bardzo ale to bardzo mi się podobają.
Wnuczęta rosną jak na drożdzach, wnuczka to już prawie pannica oj będę się kawalerowie kręcić :)
Pozdrawiam cieplutko ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu to jest pokaz godny Nowego Roku! masz tak cudowne azalie jak w ogrodzie botanicznym, a czego Ty nie masz :D widać dbałość i serce w każdym kącie ogrodu ;:4 Życzę Ci dodatkowych środków na rośliny w tym roku, bo Ty ich na pewno nie zmarnujesz ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu-mar33 zgrały się te dwa japońce, ale muszę Ci powiedzieć że zestawienie paproci z azaliami też nie jest złe,tam nie mam nic przez cały rok do roboty ,paprocie nie puszczą ani chwasteczka a nad nimi w tej zieleni na wiosnę górują azalie,doskonale obie rośliny sobie radzą i nie przeszkadzają ;:168

Dorotko,masz mały przykład co posadzić pod sosnami,właśnie paprocie z azaliami bo nad nimi jest świerk ogolony od dołu z gałęzi i na górze przycięty w kulkę,to można w małym kawałku,albo taki klon z różową japońską azalią, a dalej jakieś inne zestawienie,będą różne i coś można podejrzeć i trochę sobie pomóż ;:196

Iwonko,dziękuję za życzenia,i czekamy do wiosny ;:168

Sylwio,nie szkodzi że późno ,ważne że jesteś,wszystkie wyroby z mchu trzymają się dość długo ,tylko trzeba ich zapakować do ciemnej folii i schować ,żeby nie były narażone na światło słoneczne i w wielkim gorącu,koleżanka ma ode mnie już 4 rok i mówi że zupełnie nic jej nie jest,ja mam 1 z tamtego roku to też jest dobra,robię ich trochę ale wszystko znajomi zabierają że nic mi nie zostaje,jedną uratowałam dla siebie w tamtym roku to też była na zdjęciu,te choinki robię z różnymi kolorami banieczek ,gwiazdkami ,prezencikami,małymi aniołkami,przeróżne i każda praktycznie inna,ile by ich nie było to zaraz nie ma.Wnuki rosną,a wnuczka ciągle się ze mną mierzy ,bo przerosła mnie o 1cm i bardzo się cieszy,a kawalerowie cholera już się kręcą, ;:306 pozdrawiam :wit ;:196

Marysiu,ale mi nasadziłaś komplementów,to miłe, bardzo dziękuję,wiesz jak to jest z naszymi ogrodami ciągle nam coś potrzeba,nieustannie dosadzamy,pozdrawiam :wit ;:168
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Martusiu gdzieś słyszałam ze wnukowie są bardzo podobni do swoich dziadków i babć. Więc jak wierzyć temu to skoro wnuczka takie piękna dziewczyna to i babcia też :)
Zazdroszczę takiego talentu i coś mi się zdaje że w grudniu to ja się do Ciebie bardzo ładnie uśmiechne :D o tak i poprosze o zrobienia czegos dla mnie. Bo ja w tych sprawach to beztalencie jestem kompletne. Oczywiście zapłacę.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jak Ty Kochana nasadziłaś kwiatków to my Ci teraz sadzimy komplementy :;230 :;230
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Zachwyt chwyta za serce,jakie cudowne azalie , miło tak wieczorkiem popatrzeć a potem marzyć i śnic bo też by tak się chciało mieć pięknie jak w Twoim ogrodzie ;:oj ;:167
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze mały dodatek

Obrazek