Nasze marzenie cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze marzenie cz.3

Post »

Witajcie w Nowym Roku :)
Kasiu Grażynko dziękuję :)
Asiu Jak to mówią z nowym rokiem nowym krokiem :)
Wpadłam dorzucić kilka zdjęć :)
Storczyki jak pisałam wcześniej powtarzają kwitnienie. Nie mają tyle pąków co latem ale i tak się bardzo cieszę. Dwa są już w pąkach dużych a pozostałe na razie w fazie wzrostu pędów.
Obrazek
Obrazek
Zaczynam swoją przygodę z amarylisem. Póki co coś powolutku wypuszcza. Obstawiam że liście.
Obrazek
Obrazek

Dołączyły do mnie też małe grudniki. Były całe w pąkach ale nie zakwitł żaden. Wszystkie opadły. Nie mam pojęciu dlaczego.
Obrazek
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grudniki zrzucają pąki jak się je przestawia, kiedy zaczynają mieć pąki i kiedy już kwitną nie ruszmy nie przestawiamy. Pozostaw je w stałym miejscu a na pewno w następnym sezonie zakwitną. Doradzam z własnego doświadczenia z grudnikami :)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

oj Kasiu i tu możesz mieć stu procentową rację. Podczas sprzątania przestawiane były dosłownie non stop.
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Szczęśliwego Nowego Roku , witaj. I znowu na ogród pełen kamieni trafiłam, ja to mam nosa ;:333 . A ta rzeczka też Twoja ... nie mów, że tak :shock: .
Pozdrawiam, Iwona.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Iwona. Dziękuję za odwiedziny. Ta rzeczka to nasz staw. Rzeczka też jest ale już poza działką :) Tobie również życzę szczęśliwego Nowego Roku.
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Staw też by mi się przydał, szczęściara z Ciebie :wit
Pozdrawiam, Iwona.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszystko przed Tobą :) Zawsze można gdzieś trochę wody upchnąć.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Zielony parapety....w tej dziedzinie porażka za porażka...chyba nie nadaję się do tego a Tamuś nieustannie mnie w tym utwierdza. Taka z nas udana para uśmiercająca wszelaką roślinność parapetową :wink:
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kiedyś też tak myślałam. Ale jakoś powoli je zapełniam. Myślałam że każdego storczyka uśmiercę i przy pozostałych roślinkach też tak myślałam. No ale z forum nie jest tak źle. Myślę że i Ty dałabyś radę :) Tak pięknie prowadzisz ogród a taka wąska przestrzeń w domu sprawiałaby Ci problem ? ;:185 wierze
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakoś nie mam zamiaru próbować chyba kolejny raz...parapety zaaranżowałam w zupełnie inny sposób i cieszę się tym :lol:
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, ja wiem że Twoje parapety są śliczniutkie :) Wiesz, prawda jest taka, że masz roślinność swoją za oknem. Taką prawdziwą swoją. Ja mam zapożyczoną od miasta. I dla mnie kwiaty w domu zimą ( zwłaszcza te kwitnące ) są zbawienne. Pomagają mi przetrwać czas pomiędzy jednym a drugim sezonem działkowania.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zgadzam się z Tobą :wink: faktycznie działkowicze potrzebują zieleni obok siebie i parapety są takowym substytutem.
Ogród mam w zasięgu ręki, doceniam to każdego dnia.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Madziu nowy awatarek ;:215 ja w poprzednim domu miałam parapety zapełnione kwiatami,które pięknie rosły.Obecnie nic na parapetach nie chce rosnąć i zastanawiam się czy to nie wina miejsca?W poprzednim roku sadzonki pomidorów obraz nędzy ,takich nigdy nie miałam. Ale nie poddaje się i mam nadzieję ,że będzie lepiej.Jak kupiliśmy dom był strasznie zawilgocony i mam nadzieję ,że to jest wina niepowodzeń.Obecnie dom został częściowo osuszony i mam nadzieję ,że sadzonki a następnie parapetowe kwiatuchy będą dobrze rosły
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Madziu, śliczna dziewczyno :)
Też tak słyszałam ze grudniki zrzucają pąki jak je sie przestawi. Storczyki zapowiadaja sie ciekawie a jeśli chodzi o amarylisa to sama jestem ciekawa czy jest on łatwy w uprawie ale trzymam za Ciebie kciuki. Nie ma to jak kwiaty w domku. Ja ostatnio chorowałam na drzewko szczęścia i udało mi się je kupić za 8 zł w kauflandzie i to kiedy w sylwestra. mam nadzieję ze to dobry znak i 2014 rok będzie dla mnie pomyślny i że uda mi się w końcu kogoś poznać :) Jestem dobrej myśli.
Pozdrawiam w Nowym Roku ;:196
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie! Nie było mnie ponieważ gościłam się w Zakopanym. Trafiliśmy na piękną pogodę. Mam strasznego lenia dzisiaj i jestem zła że musieliśmy wracać. Dziękuję za miłe słowa odnośnie avatara :) Co do kwiatów to powiem Wam że jestem już załamana tymi grudnikami. Nie ruszam już ich. A jeden uparcie nie dość że zrzucił pąki to jeszcze zrzuca "gałązki". Kurcze czuje że nic z tego nie będzie. Nie lubią mnie chyba. Drzewko szczęścia też mam. Jest już dość duże i chyba się dogadujemy. Później mogę wrzucić Wam jego fotkę.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”