Mój fijoł 13-czas wspomnień

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój fijoł 13-czas wspomnień

Post »

Justyna, dziwnie się pogoda układa...Żebym ja się z przymrozku cieszyła? ;:306 Tobie też życzę samej dobroci-w domu i ogrodzie ;:196
Sławek, mnie po prostu wyczekiwanie na mrozy męczy psychicznie, niech by już przyszły i przeszły, nie będę tak się martwić :D
Wanda, tak samo myślę o swoich cebulowych. O kamasję nie martwię się jakoś szczególnie, ale tulipany (nieliczne, tym bardziej cenne :wink:) wolałabym pod ziemią. A słońce świeci :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzięki Tobie podejmę kolejną próbę z jednorocznymi, patrząc na Twoje fotki widzę ,że warto próbować do skutku.
Ewciu oby się dobrze działo w 2014 roku jak w domu tak i w ogrodzie ;:196
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Wipsowo polecam , to jedna z lepszych szkółek , mają dorodne w przystępnej cenie roślinki . Jak nie jeżdżę do szkółki to i tak zakupy u nich robię na targach , chodź tu o wiele mniejszy wybór .
Troszkę stracha mi napędzają zapowiedzi przymrozków :roll: mam nadzieję , że nie będzie tak źle .
Zdjęcia jak zwykle ładniutkie , przy takich widokach od razu humor się poprawia :lol:
Ewa , wszystkiego dobrego na Nowy 2014 ;:196
x-c-9
---
Od: 9 paź 2011, o 15:08

Post »

Zazdroszczę tego minusa. :) u mnie nadal temperatura na plusie, krokusy wylazły, na szczęście tulipany rozsądniejsze, nie puszczają liści.
Szczęśliwego Nowego Roku! :)
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Szczęśliwego nowego roku i udanego Sylwestra! :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja pozdrawiam deszczem. :wit
Szampańskiej zabawy sylwestrowej i .......oby nam się dobrze działo w 2014...... ;:304
Moje róże już okopcowane od dawna i jak na razie wcale spać nie chcą.
Tylko niektóre się poddały a mam i takie co nadal rozwijają pąki.
Na szczęście nie okrywałam od góry i też chyba tak już zostawię, niech się hartują. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Ewuniu wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2014 pomyślności, radości ,samych słonecznych dni,dla Ciebie i Twoich bliskich ,
Szampanskiwj zabawy do białego rana. :tan :tan :tan ;:304
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Ewciu,miło się wspomina Twoje słoneczne roślinki,jeszcze troszkę i znowu będą w naszych ogrodach naprawdę a z okazji Nowego Roku życzę dużo zdrowia ,radości ,szczęścia i wiary w hojny i wspaniały rok ;:168
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa, warto próbować :D Nawet jeśli z jednorocznymi coś nie wyjdzie, to jednak koszt nasion jest raczej niewielki :D Życzę Ci, aby się udało wszystko, co planujesz.
Ela, marnie mi idzie namawianie M na wycieczki do szkółek :( Aczkolwiek zamierzam próbować 8-) Tobie też życzę najlepszego :D
Filip, dziś już tylko zimny wiatr, nie ma śladu po przymrozku. Słońca też nie widać. Ale życzę Ci wielu wspaniałych dni w tym Nowym Roku-pogody takiej, żeby nie dawała powodów do narzekania :D
Krystian-szczęśliwego :D
Grażyna, swoje pnące chciałam osłonić, ale cieszę się, że jeszcze tego nie zrobiłam. Może przed poważniejszymi przymrozkami zdążę :roll: Dni będą już coraz dłuższe :tan Oby nam się nowy sezon spodobał ;:196
Marysiu, Tobie także życzę spełnienia marzeń :D
Marta, wcześniej nie sądziłam, że kolorowe fotki tak mnie będą cieszyć :D Samo ich posiadanie to może jeszcze nie to, ale przecież cały czas je przeglądam. Nie wiem, czy wszyscy tak mają, ale mnie przypominają się momenty, w których biegałam po ogrodzie z rozwianym włosem i aparatem w ręku :D Życzę Ci wielu chwil szczęścia ;:196
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Witaj Ewciu Noworocznie :wit spełnienia wszystkich marzeń ;:196
Mam tak samo jak Ty..... oglądając zdjęcie pamiętam moment kiedy je cykałam...
To bardzo miłe wspomnienia szczególnie o tej porze roku.
Zaczynam się zastanawiać na wyborem nasionek kwitów. Szukam roślinek o szarozielonych liściach,
niskich, najlepiej białych i długo kwitnących..... :;230
To marzenie potrzebne mi na obsadzenie rabatki....... może mi coś podpowiesz :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka ;:oj Dziękuję za życzenia i Tobie życzę tego samego :D Z małych roślinek przychodzi mi do głowy głównie jednoroczna smagliczka, potrafi bardzo długo kwitnąć i sama się sieje. Sama myślę o czyśćcu wełnistym, ale jego kwiaty trzeba by było ciąć-natomiast liście są prawie zimozielone (no, szarozielone :wink:) i wcześnie zaczyna. Szare liście ma rogownica kutnerowata, kwitnie na biało dość krótko, ale liście widać przez cały sezon, a wiosną żywe cieszą wprost niemożliwie mocno :D Po kwitnieniu można ciąć, część rozbestwionych wycinać, a i tak będzie rosła.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ewuś witam noworocznie :wit i przynoszę garść życzeń samych kolorowych i kwiatowych dni ;:196
I po co ta Twoja dzika zazdrość jak u Ciebie podobny dziki gąszcz kwiecia różanego, powojnikowego, piwoniowego i wielu jeszcze innych ;:oj no chyba że ta dzika zazdrość pobudza Ciebie i Twój ogród do czynu :roll: to działaj żeby było jeszcze piękniej ;:333
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka, noworocznie :wit Dzika zazdrość stąd, że moje rabaty nadal chude i niewyględne, a pokazuję dzikość na przestrzeni kilku metrów-u Ciebie to chyba kilometry :D O róże mi głównie chodzi :D Mam kilkuletnie opóźnienie, ale robię, co mogę, żeby osłonić się od reszty świata różami :wink:

Wiosenne nasadzenia-jakaż tu dzikość? :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chociaż te starsze zaczynają wyglądać... :D
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ewuś u mnie jest podobnie, ta dzikość jest tylko w starych, zasiedziałych miejscach. Nowe rabaty to też takie chude i pustawe, niektóre nawet nie tworzą rabat tylko krzaczki róż posadzone w odstępach, pnące ciągle nie mają podpór a tereny trawnikopodone to zbieraniny wszelkiej maści zielska. Liczę że już w tym roku niektóre miejsca będą wyglądały względnie, zakwitnie więcej róż i w końcu będę mogła powiedzieć że mam różankę. Mam takie róże które jeszcze wcale nie kwitły a rosną już 2 lata. :D
Obie więc czekamy na prawdziwą dzikość :lol: ;:333
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Piękne róże a czarnuszka niezmiennie mnie zachwyca ;:oj mam już nasiona, to może w tym roku uda się wysiać.
Ewo, wspaniałej gęstwiny i obfitości kwiatów w Twoim różanym gaju na ten Nowy Roczek życzę. ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”