Ogród kocicy cz.1
- kocica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Zanna, ja nie znoszę rozmnażać roślinek, robi to mój M. Wiem niby jak i co, ale on wie więcej i lubi się bawić w te przycinania, mazanie ukorzeniaczem itd. Zapytam go, a swoją drogą pytałam czy coś chcesz to powiedziałaś nie, a mam ze 3 żółte maluchy - prawdopodobnie bo nie wszystkie rozwinęły pąki. Hibiskus rzeczywiście ma ładne kwiaty i to jest jego pierwszy ładny, poprzednie zniszczył grad.
maakita dziękuję za odwiedziny i zapraszam, ja tych pomysłów u siebie nie widzę, za to widzę różne fajne rzeczy w innych ogrodach:-).
maakita dziękuję za odwiedziny i zapraszam, ja tych pomysłów u siebie nie widzę, za to widzę różne fajne rzeczy w innych ogrodach:-).
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- kocica
- Kontakt:
Pieńki zabezpieczone trzykrotnie. Czekam aż wyschną i zaczynam zasypywać nową rabatkę ziemią. Efekt w tym roku będzie nijaki, ale może za rok....
A teraz kilka foteczek
1. hortensja bukietowa Tardiva ma być na wysokim pniu więc znowu czeka ją ciachanie od dołu
2. wiciokrzew japoński rośnie bardzo bujnie
3. pąk datury wysianej całkiem niedawno
4. wokół magnolii gwiaździstej posadziłam kępki niedźwiedziego futerka aby jej było ciepło w korzonki, magnolia zawiązała pąki z czego bardzo się cieszę bo kupiłam ją wiosną tego roku

A teraz kilka foteczek
1. hortensja bukietowa Tardiva ma być na wysokim pniu więc znowu czeka ją ciachanie od dołu
2. wiciokrzew japoński rośnie bardzo bujnie
3. pąk datury wysianej całkiem niedawno
4. wokół magnolii gwiaździstej posadziłam kępki niedźwiedziego futerka aby jej było ciepło w korzonki, magnolia zawiązała pąki z czego bardzo się cieszę bo kupiłam ją wiosną tego roku

Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- zanna
- Od: 24 maja 2008, o 22:37
[quote="kocica"]Zanna, a swoją drogą pytałam czy coś chcesz to powiedziałaś nie, a mam ze 3 żółte maluchy - prawdopodobnie bo nie wszystkie rozwinęły pąki. Hibiskus rzeczywiście ma ładne kwiaty i to jest jego pierwszy ładny, poprzednie zniszczył grad.
quote]
Kocico, ale ja wtedy nie wiedziałam, że masz taką piękną budlejkę
Ale mnie się nie śpieszy, sama wiesz... Na hibiskuska się też przyszłości piszę
No i jak będziesz dzieliła żurawki, szczególnie tę srebrną, co rośnie koło brunery 'Jack Frost' to też o mnie pamiętaj...
Pozdrawiam. Ania
quote]
Kocico, ale ja wtedy nie wiedziałam, że masz taką piękną budlejkę

Pozdrawiam. Ania
- kocica
- Kontakt:
Zanna będę pamiętała:-).
Piterek ta miodunka to rubra David Ward, ma czerwone kwiaty.
Piterek ta miodunka to rubra David Ward, ma czerwone kwiaty.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Ewuś bardzo ładnie Ci się rozrasta ten wiciokrzew japoński
Hania mnie ostatnio oświeciła, że też mam to cudeńko, co prawda jeszcze malusie ale mam nadzieję, że za rok pokaże co potrafi
Twój bieluń już ma pąk
ja też tak chcę
moje sztuk 3 ani myślą o kwitnięciu... chyba na zimę czekają ;)
nowe rabatki

Twój bieluń już ma pąk

nowe rabatki

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- TAJGA 2008
- 1000p
- Od: 5 sie 2008, o 09:44
- kocica
- Kontakt:
Witam wszystkich:-).
tu.ja, listy do dzielenia jeszcze nie mam bo u mnie większość roślin jest jeszcze w pojemnikach i czekają na swój szczęśliwy dzień, ale mam trochę różnych z własnej hodowli i mogę się nimi podzielić.
jol_ka, a no rośnie mi ten wiciokrzew jak szalony, widocznie miejsce mu pasuje i tak ma być, ma zarosnąć podłoże i obrosnąć część studni:-).
maakita, pieńki zabezpieczyłam impregnatem do drewna aby chronił kolor - nie będą czerniały pod wpływem czynników atmosferycznych, nie odpadnie też zbyt szybko kora. Rabatkę wyścieliłam agrowłókniną aby chwaściory nie rosły i teraz tylko podsypię wszystko ziemią.
TAJGA 2008, z guzikowcem nie ma żadnych problemów w naszym klimacie, kupiłam sobie sadzonkę 2-letnią i ładnie już u mnie zawiązała pąki kwiatowe - guzikowe
, są dość duże.
A oto moje nowe nabytki, a co tam, jak szaleć to szaleć, miejsca mam dość...

Kupiłam sobie 2 odmiany kaliny - summer snowflake i kalinę plicatum Rotundifolium, kiścienia, hibiscusa, ostrokrzew Golden Gem, irgę adpressus Variegatus, berberys Starburst, trzmielinę oskrzydloną, różę okrywową, skimmię revesiana, tawułę densiflora, tuję Golden Tuffet, szałwię purpurową, języczkę, babkę lancetowatą purpurową, hostę Queen Josephine. Napatoczyła się też mojemu M. ciekawa odmiana krzewuszki - weigela florida Caricature, nie dość, że ma białobrzeżone wielkie liście to jeszcze są one smiesznie powyginane, jakby miały bąble:-).
Kupiłam na próbę kamelię, najpierw naczytałam się o tym jak ją uprawiać, a teraz zaryzykowałam. Zobaczymy jak to z nią będzie.
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających i wpisujących się w moim wątku.
tu.ja, listy do dzielenia jeszcze nie mam bo u mnie większość roślin jest jeszcze w pojemnikach i czekają na swój szczęśliwy dzień, ale mam trochę różnych z własnej hodowli i mogę się nimi podzielić.
jol_ka, a no rośnie mi ten wiciokrzew jak szalony, widocznie miejsce mu pasuje i tak ma być, ma zarosnąć podłoże i obrosnąć część studni:-).
maakita, pieńki zabezpieczyłam impregnatem do drewna aby chronił kolor - nie będą czerniały pod wpływem czynników atmosferycznych, nie odpadnie też zbyt szybko kora. Rabatkę wyścieliłam agrowłókniną aby chwaściory nie rosły i teraz tylko podsypię wszystko ziemią.
TAJGA 2008, z guzikowcem nie ma żadnych problemów w naszym klimacie, kupiłam sobie sadzonkę 2-letnią i ładnie już u mnie zawiązała pąki kwiatowe - guzikowe

A oto moje nowe nabytki, a co tam, jak szaleć to szaleć, miejsca mam dość...

Kupiłam sobie 2 odmiany kaliny - summer snowflake i kalinę plicatum Rotundifolium, kiścienia, hibiscusa, ostrokrzew Golden Gem, irgę adpressus Variegatus, berberys Starburst, trzmielinę oskrzydloną, różę okrywową, skimmię revesiana, tawułę densiflora, tuję Golden Tuffet, szałwię purpurową, języczkę, babkę lancetowatą purpurową, hostę Queen Josephine. Napatoczyła się też mojemu M. ciekawa odmiana krzewuszki - weigela florida Caricature, nie dość, że ma białobrzeżone wielkie liście to jeszcze są one smiesznie powyginane, jakby miały bąble:-).
Kupiłam na próbę kamelię, najpierw naczytałam się o tym jak ją uprawiać, a teraz zaryzykowałam. Zobaczymy jak to z nią będzie.
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających i wpisujących się w moim wątku.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.