bardzo ładny ogród a piesio sympatyczny

śliczne różaneczniki i azalie - znasz może nazwę tego fioletowego z ciemnym okiem?
hmm, a gdzie zdjęcie tytułowych MAGNOLII??
pozdrawiam
wszystkiego dobrego w Nowym Roku
Adrian
Witam Adrian w moim małym ogródeczku, dziękuję za miłe słówa i wiesz co, dobre pytanie zadałeś. Jak wątek zakładałam, to juz magnolie nie kwitły i zapomniałam o nich, ale jutro foldery z wiosny odkopię i magnolie będą , obiecujęAdrian pisze:Iwono,
bardzo ładny ogród a piesio sympatyczny![]()
śliczne różaneczniki i azalie - znasz może nazwę tego fioletowego z ciemnym okiem?
hmm, a gdzie zdjęcie tytułowych MAGNOLII??
pozdrawiam
wszystkiego dobrego w Nowym Roku
Adrian
Adrian to wątek zakładaj - jest tu dużo zarażonych chorobami na które cierpiszAdrian pisze:Iwonka
Ty to wiesz, jak mnie zachwycić![]()
Magnolia bossska!!! Z niecierpliwością będę wypatrywał kolejnych zdjęć.
Moim oczkiem w głowie są azalie i różaneczniki... (ale "choruję" też na żurawkozę, różyczkę, clemoholizm, liliozę itd...) Tak podejrzewałem, że to stary dobry Humboldt - zachwycający!! Zadowolona z niego jesteś, tj. wiem, że kwiat jest jednym z najpiękniejszych wśród różaneczników (moje chciejstwo) ale czy rośnie zdrowo i się dobrze krzewi? (wiesz, czy nie wypuszcza pojedynczych przyrostów)
pozdrowionka
Dotota dokładnie o tym samym pomyślałamdorcia7 pisze:Adrian to wątek zakładaj - jest tu dużo zarażonych chorobami na które cierpiszAdrian pisze:Iwonka
Ty to wiesz, jak mnie zachwycić![]()
Magnolia bossska!!! Z niecierpliwością będę wypatrywał kolejnych zdjęć.
Moim oczkiem w głowie są azalie i różaneczniki... (ale "choruję" też na żurawkozę, różyczkę, clemoholizm, liliozę itd...) Tak podejrzewałem, że to stary dobry Humboldt - zachwycający!! Zadowolona z niego jesteś, tj. wiem, że kwiat jest jednym z najpiękniejszych wśród różaneczników (moje chciejstwo) ale czy rośnie zdrowo i się dobrze krzewi? (wiesz, czy nie wypuszcza pojedynczych przyrostów)
pozdrowionka
Maska pisze:Iwonko masz prześliczne magnolie - ja niestety nie mogę się doczekać żadnej !
Szczęśliwego Nowego Roku !
Ewa 3000 m2 i tylko dwie duże magnolie, nie może byćkocica pisze:Piękne, wyraziste zdjęcia magnolii, a to z Alexandriną i jej płatkami rozsypanymi na ziemi jest wyjątkowe. Bardzo lubię magnolie, też mam kilka odmian w ogrodzie, ale tylko dwie starsze, reszta to jeszcze młodziki takie po metrze wysokości.
Witaj w moim ogródku. I co? Nie ma miejscaMID2006 pisze:Przyszłam z rewizytą. I zobaczyć czy jest miejsce na ten stawOd razu mi się spodobało. Widzę że to prawdziwe królestwo magnolii. Masz przepiękne okazy. Ja mam trzy ale posadzone dopiero w zeszłym sezonie i nie wiem czy będzie co oglądać wiosną. Wszyscy mnie straszą że w mojej okolicy magnolie się nie trzymają. Ale mimo to uparłam się na nie.
Witaj Matt albo możesz osłaniać magnolięmatt55 pisze:Cudne te magnolie, mi też się taka marzy, ale najpierw muszę czymś osłonić działkę...