W.o... Psach 5cz. (2008.05-2008.10)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
milka0105
1000p
1000p
Od: 2 mar 2008, o 20:59

Post »

sesja zdjęciowa- Pan Figo śpi :D i pan Figo po przebudzeniu :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

:) :) :)
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Cudny szczeniaczek :D
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Figo jest strasznie rozkoszny, i jakie ma super łoże do spania :lol:
A skoro jesteśmy przy temacie śpiochów - oto mój Kenzo który ostatnio lubi sobie spać na półpiętrze na schodach, wtedy ma kontrolę nad tym co się dzieje zarówno na parterze jak i na piętrze 8) wszystko byłoby cacy gdyby nie te łapy na ścianie :roll:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
milka0105
1000p
1000p
Od: 2 mar 2008, o 20:59

Post »

hahaha :D no w takiej pozycji to ja jeszcze Figa nie widziałam :D
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Milko do czasu.... ;:183 potem będziesz tylko latać za nim i gonić bo ściany brudzi :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
EWA K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2008, o 23:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam wszystkich miłośników czworonogów :wit
oj z tą wodą bywa różnie. znam psy, które na widok kałuży na środku chodnika robią śmieszne ewolucje, byleby nie zwilżyć przypadkiem swojej czystej suchej łapki...bo WODA gryzie ;:214 !

ale większość psów, gdy jest od malucha przyzwyczajanana do ,,mokrego" - traktuje wodę jak coś zupełnie normalnego.
Wiadomo, że są rasy które przepadają wprost za wodą i przeciwnie, to też prawda.
Ja mam owczarki szetlandzkie (SHELTIE), które w zasadzie nie są fanami pływania, ale przy odpowiednim postępowaniu, całkiem nieźle dają sobie radę z wodą i w wodzie. Przynajmniej moje psiaki tak uczę.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

Futro po wakacjach....

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Sziran jak zwykle piękny, i przed wakacjami i po ... choć po jakby trochę zmężniał :lol:
Ewo - Twój szelti też cudny, to szczeniaczek, czy dorosły pies po fryzjerku?
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no pewnie że Szirunia zmężniała... w końcu ma już 16 miesięcy prawie... kawał faceta z niego
Awatar użytkownika
EWA K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

widać, że zadbany ON-ek 8) Futerko jest oznaką zdrowia. Choć te psiaki linieją , linieją, itd.
Onki mieszkają u mojej rodziny od... pokoleń. Fajne psy, potrzebują ciągłego kontaktu z człowiekiem-wtedy są super.

a na zdjęciu jest baaardzo szczenięcy jeszcze szelciak - 3,5 miesiąca.
To sunia FABIANA FRIDA (Fabiana - to nazwa rosliny, a Frida znaczy piękna)

a tak wygląda jej babcia KLIWIA:

Obrazek

a tak mamusia BERGENIA:
Obrazek

babcia(prawie 11lat) i mama(5 lat) są moją własnością
...obie szeltuśki razem:
Obrazek

a to tatuś ,, Domino"- też bardzo przystojny, przyjechał do Polski ze Szwecji i mieszka na wsi pod Warszawą z całą gromadką wesołych psiaków.

Obrazek

jak widać młody sheltie jest tylko troche podobny do dorosłego ... aż czasem trudno uwierzyć, jak te psy się zmieniają :roll:
tak wyglądała Frida, gdy miała 2 miesiące

Obrazek Obrazek

sheltie też linieją, ale nieco innaczej niż Onki.
Suka po szczeniętach linieje niemal całkowicie- ale to typowe dla wszystkich psów. to wynik zachwiania gospodarki hormonalnej i wiadomo >>> cena za wykarmienie dzieciaków.
ogólnie nie ma problemów z pielęgnacją sierści, choć wydaje się, że tak ofutrzony pies tego wymaga.
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

są cudne - takie dostojne...
nie to co mój szatan... aktualnie z blizną pod okiem..
Awatar użytkownika
EWA K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

dzięki w imieniu szetlandów :oops:
ale z tym dostojeństwem...hmm. to jest z pewnością psia arystokracja - nie ulega wątpliwości. Ale zapewniam, że są to inteligentne psy, które WIEDZĄ, że są fotografowane i potrafią stroić miny - szczególnie Kliwia, która jest często fotografowana, a nawet niekiedy pokazuje się w telewizyjnych relacjach z wystaw.

Na codzień może to nie szatany, ale na małą Fridę wołamy momentami ,,K R E J Z O L K A". Szczenię jak to szczenię daje czasem nam popalić. :twisted:
Ogólnie to świetne kumple, idealne do psich sportów - coraz modniejszych i w naszym kraju. Często starują na torach agility -czyli bieg z przeszkodami.

Jest wiele innych psich sportów - bardzo widowiskowych. Prawie w każdym większym mieście można uczyć siebie i psa w różnych klubach, szkółkach.
Polska jako jedyna w Europie dopuszcza do zawodów również kundelki. Przynajmniej na tych niższych szczeblach nauki.

na zdjęciu CHILLI córka KLIWII, szkolenie na Psa Towarzyszącego.
Obrazek

Jak widać mały piesek wśród dużych ,,konkretnych" psów. Na egzaminie Chilli zajęła pierwsze miejsce. Tak często się dzieje, że na zawodach wygrywa sheltie... ludzie zaczęli doceniać tę rasę niedużych , mądrych i zwinnych piesków o wielkim sercu.
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A jak to jest z tymi agiliti, czy można gdzieś dać psu poszaleć bez klubu - za darmo? Nasza Zuzka to uwielbia, ma talent. Nie potrzebny nam trener, chciałabym tylko, żeby miała zabawę :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
EWA K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

pewnie,że możesz zrobic psu ,,podwórkowe" agility.
Wystarczy ustawić przeszkodę, np. z desek. Można z kijków od szczotek zrobić slalom. W Ikei są tunele dla dzieci- taki będzie dobry do użytku na własne podwórko.
Jednak są o wiele bardziej skomplikowane przeszkody i z nimi nie dasz rady.

Opisy przeszkód znajdziesz oczywiście w internecie. Znam osoby, które same wykonały przeszkody lub zleciły ich wykonanie. Oczywiście cały tor też można kupić...ale to kosztuje i to sporo. Dlatego m.in. są kluby, aby koszty zakupu/eksploatacji sprzętu można było rozłożyć na więcej osób.

Przy prostych przeszkodach nie musisz mieć trenera- ale przy innych - JEST TO WSKAZANE.
Po prostu osoba bez doświadczenia może zrobić psu krzywdę.
W klubie nie mowy-żeby każdy robił sobie co chce i kiedy chce. To trochę jak z załogą na jachcie. Zabawa zabawą, ale najważniejsze jest bezpieczeństwo.

na zdjęciu ,,ARTYSTA"na torze agility - również pies z mojej hodowli :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cóż moja Zuzia nie przepada za pieskami - więc klub odpada. Nie mówiąc o tym, że ten najbliżej nas kosztuje ok. 1500. A to ma być dla niej tylko zabawa...Niestety toru przeszkód nie mam gdzie postawić, więc zostają nam nieużywane place dla dzieci - takie małpie gaje. Mamy tam masę zabawy :D Zuzka sama wybiera zabawki i sposób ich pokonywania, place są bezpieczne - nie sądzę by coś jej groziło :D Oglądałam wiele zawodów - i tak z zewnątrz nie wydawało się to skomplikowane. Ale oczywiście - tak tylko wygląda. Nam chodzi głównie o dani jej frajdy i zużycie energii. :lol: A może przede wszystkim zużycie energii :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”