Aga, Małgosiu,Danusiu zaraz pokażę sztućce. Jest to co prawda na razie zdjęcie z netu, bo fizycznie produkt dojedzie dopiero w lutym. Niestety moja siostra nie mogła znaleźć nic co by było dostępne od ręki, ale mnie to nie martwi i tak sprawiła mi ogromną niespodziankę, bo zawsze takie sztućce chciałam mieć.

Monisiu 3 kg to nie dużo. Sama dieta nie jest odkrywcza, ale trzeba do niej dojrzeć aby zdobyć się na stanowczość, o którą czasami trudno. Powinno się jeść koniecznie 5 małych posiłków dziennie i nie popełniać podstawowych błędów np.jak owoce. to tylko w małej ilości i tylko rano, jak woda to tylko niegazowana, przynajmniej 2 litry dziennie. W związku z tym, że często zapominamy o piciu wody, to organizm odkłada ją sobie na później i dodaje nam dodatkowych kilogramów. W moim przypadku miałam do zrzucenia 3 kg nadmiaru wody i 3 kg tłuszczyku. Stosunkowo nie dużo. Oprócz tego miałam robiony pomiar gęstości masy mięśniowej itp. Pochwalę się, że gęstość masy mięśniowej mam 24-ro latki

No więc moje posiłki wyglądają tak (do wszystkiego duuużo wody piję)
pierwsze śniadanko
Activia z ziarnami plus owoc
drugie śniadanie
kromka ciemnego pełnoziarnistego chlebka posmarowanego masłem z chudą wędlinką, ewetualnie z samymi warzywami lub jajkiem i kawka
lunch
100 gram gotowanego mięska lub ryby z 3 łyżkami ryżu lub kaszy i warzywkiem
obiad
u mnie wygląda jak lunch, ponieważ szykuję nam jedzonko do biura i tak mi jest wygodniej
kolacja
najczęściej zjadam wędzonego łososia z kaparami lub oliwkami
W tej diecie nie ważne jest trzymanie się reguły, że po 18 się nie je. Muszę zjeść te wszystkie posiłki. Oczywiście mam listę zamienników dla urozmaicenia diety. Często gotuję sobie kurczaka z warzywami i imbirem, wtedy już nie zjadam surowego warzywa. W weekendy, czy święta podjadam inne przysmaki, jednak w bardzo małych porcjach. Dla mnie najgorszy był pierwszy tydzień. Nauczyłam się pić dużo wody niegazowanej co nie było łatwe, ponieważ zazwyczaj piłam mineralizowaną. Poza tym owoce uwielbiam i jadłam je zazwyczaj w ilościach hurtwoych w godzinach wieczornych, no i nie jadłam śniadań, a posiłek w przelocie zazwyczaj jeden, a potem podjadałam. U mnie ta dieta sprawdza się bardzo, ale dodam, że nigdy nie miałam skłonności do tycia. Zawsze byłam chudzielcem dużo trenującym sporty. Z czasem zaczęłam jeść nieregularnie i odpuszczając ćwiczenia. Ot cała filozofia diety. Myślę, że wszystkie doskonale znamy swoje organizmy i wiemy na ile sobie możemy pozwolić. Najważniejsze podjąć męską decyzję. Zaczynam dietę

Agusia o tak, takie spotkania są fajne, ale na krótką metę. Moja siostra ma jeszcze niepełnosprawne dziecko, więc jak wjedzie wózkiem i wniesie wszystkie niezbędne rzeczy do pielęgnacji itp, to miejsca w moim małym domku robi się mało

Szklaneczki dla Ciebie

Iwonko witam Cię. Rudolf kupiony, mnie też oczarował i musiałam kupić, no musiałam

Kasiu dietka powyżej

Agness dziękuję. Domki uratowały moją aranżację choinkową, ponieważ zginęły mi zeszłoroczne bombki..a takie były piękne

Milenko z moimi było 8 sierściuchów

Wracając do legowiska dla psów, to niesłychane żeby taka maskoteczka jak rottweiler musiała na podłodze leżeć

Kasieńko obie nasze wioski toną w słonku, które zaczyna zachodzić. Dobrze, że dni powoli będą coraz dłuższe. Kiedy wracasz?