Cynamonowy ogród ... dopiero będzie piękny ;-)
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... start=1536
To popatrz tu, na cenę, Kochanie!
Może wtedy Ci się zachceeeeeeeeeeeeeee
To popatrz tu, na cenę, Kochanie!
Może wtedy Ci się zachceeeeeeeeeeeeeee

- Cynamon
- Od: 24 mar 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mag, witaj w moich skromnych progach
... śródziemnomorskie klimaty marzyły mi się od dawna, no i teraz próbuję je realizować na moich gliniastych areałach ;) mam nadzieję, że z biegiem lat, uda się stworzyć prawdziwie urokliwy zakątek. Pozdrawiam i zapraszam na pyszne śliwki, jako że mam całkiem spory sad, a tam wiele odmian, na szczęście dojrzewają "po kolei"

- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Hihihihihihihi, Madziolkowi pozostaje jedynie czekać na paczki z owocami
A ja właśnie dostałam od sąsiadów wielki wór niedojrzałaych spadów
odmian zimowych i myślę, jak tu je dyskretnie ulokować w kompostowniku.
A tenże, jest przy płocie, owych sąsiadów
Mieszaj Ewuś, mieszaj, napadniemy na Twoja spiżarnię,
gdy już głód łakoci nam w oczy zajrzy!

A ja właśnie dostałam od sąsiadów wielki wór niedojrzałaych spadów
odmian zimowych i myślę, jak tu je dyskretnie ulokować w kompostowniku.
A tenże, jest przy płocie, owych sąsiadów

Mieszaj Ewuś, mieszaj, napadniemy na Twoja spiżarnię,
gdy już głód łakoci nam w oczy zajrzy!

Ewuś ty chodzisz pewnie do mojego ogrodu tak, by mnie pocieszyć. Tylośna dobrodziejstwa u ciebie, kwiaty cudowne....a owoce...............U mnie tylko choróbska i grzyby. Śliwek nie ma wcale, gruszki wrąbały osy, a jabłka pałaszuje jakiś grzyb. Nie wspomnę o winorośli. Tą żre rdza, a pomidory właśnie dziś wywaliłam. Ach....u ciebie wszystko takie smakowite.
- Cynamon
- Od: 24 mar 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziewczyny, pękam ze śmiechu, dżdżownice na medal
Częstujcie się moje kochane, dzisiaj zapraszam na gruszki (NN), kupiłam je razem z domem i całym owocowym "inwentarzem" (ok. 40 drzew). Gruszki, za młodu, były żywo czerwone, teraz trochę spoważniały i są burgundowe, wielkie i jeszcze twarde jak kamienie, chyba na jakieś przetwory by się nadały, może w zalewie słodko winnej ??? Przyznam, że nigdy takiej nie robiłam, help ;) W rzeczywistości są trochę bardziej czerwone niż na zdjęciu.

A może skusicie się na winogrona, są niebywałe, bo sadzone w tym roku (wokół szkieletowej ;) altanki) , sadzonki mają teraz po ok 50 - 70 cm, a na jednej 4 taaaakie grona, jak ona dałe radę je wyprodukować ???

Częstujcie się moje kochane, dzisiaj zapraszam na gruszki (NN), kupiłam je razem z domem i całym owocowym "inwentarzem" (ok. 40 drzew). Gruszki, za młodu, były żywo czerwone, teraz trochę spoważniały i są burgundowe, wielkie i jeszcze twarde jak kamienie, chyba na jakieś przetwory by się nadały, może w zalewie słodko winnej ??? Przyznam, że nigdy takiej nie robiłam, help ;) W rzeczywistości są trochę bardziej czerwone niż na zdjęciu.

A może skusicie się na winogrona, są niebywałe, bo sadzone w tym roku (wokół szkieletowej ;) altanki) , sadzonki mają teraz po ok 50 - 70 cm, a na jednej 4 taaaakie grona, jak ona dałe radę je wyprodukować ???