Witam Was dziewczęta w ten "wiosenny" ,słoneczny poranek....
Natalko dzięki za pochwały w imieniu hortensji . Chyba tymi wiosenno-letnimi widoczkami przywołujemy wiosnę . Taka słoneczna pogoda mnie osobiście pasuje ale martwię się o rośliny . Wczoraj zrobiłam obchód ogrodu i zauważyłam ,że np. bzy zaczynają puszczać pączki. Podobnie jest z innymi roślinami . Jak tak dalej pójdzie i kiedyś przymrozi porządny mrozik nie będzie ciekawie.
Martusiu cieszę się ,że podobają Ci się moje aranżacje bylinowe . Może nie wszystkim podoba się taki kolorowy obłok ale ja też tak lubię. Jak kwieciście to ma być kolorowo.
Po oglądnięciu ostatniego odcinka programu "MAJA W OGRODZIE" zakochałam się w ostróżkach . Mam ich dwie odmiany ale koniecznie muszę zaprosić do mojego ogrodu znacznie więcej.
Sabinko witam Cię w moich hortensjowych progach. Tym bardziej miło mi powitać krajankę . Cieszę się ,że podoba Ci się u mnie. Jak sama zauważyłaś pięknotki ogrodowe wymagają trochę pracy . Co roku tak cieplutko je ubieram przed zimą i zawsze ten sposób dobrze sprawdzał się . Dlatego pewnie nawet nie próbowałam zostawić je na zimę bez okrycia , ponieważ hortensja ogrodowa zawiązuje pąki kwiatowe już jesienią . Poza tym mieszkam w bardzo wietrznym regionie więc mroźne zimowe wiatry na pewno nie przysłużyły by się dobroczynnie w kwestii kwitnienia.
Prawdę mówiąc w tym roku trochę obawiam się o hortensje ,ze względu na tą wiosenną aurę . Mam nadzieję ,że przy tej temperaturze ciepłe ubranka im nie zaszkodzą .
Pozdrawiam Was SERDUSZKOWO....
Uploaded with
ImageShack.us