Aga ja nie zasadzam,ja zabieram-a konkretnie zabralam to co dostalam od Kingi,bo my tutaj male spotkanko forumowe zrobilysmy-Ja i Kinga
Kasiu ja wole jak juz cos rosnie,bo co do prob,to wysialam adenium i nic ,szkoda kasy,moich nerwow,wwole jak juz cos widac
Dorotko, ale Caroline, to nie wiem czy bedzie ok. Toz to dopiero co wetkniete w ziemie niedawno. Ale jakby cos to nie ma zmartwienia, material jest do pobrania.
Dorotko..no coś Ty ??? Adenki nie wyszły tak mi smutno..??? A siałaś tak jak uczyłam???
Strasznie mi przykro...tym bardziej, że one rzadko nie wschodzą..muszą naprawdę stare nasiona..żeby nie nie skiełkowały...
Jak potem rosną..to juz inna sprawa..ale z kiełkowaniem to jak mówię..raczej bez problemu..spróbuj jeszcze raz..bo warto..możesz mi wierzyć..na tyle co ja ich wysiałam....
Kasiu na 5nasion jedno wykielkowalo i sobie ten kielek umarl,wiecej nie sieje
Kinga mam nadzieje ze Karolina da rade a teraz popatrz jakie piekne
a to przy myciu okien przeglad storkow zrobiony
a ze nie wszystko jest takie super,to moj gomer ,pryskam go robie co moge i ciagle ma plamy
a tutaj to nasiona beda
reszta gomerow rosnie i jest ok
i na koniec swiatecznie
Dorota! No! Niesamowicie Ci kwitna, ten z kwiatami na calym pedzie dal czadu. Ja juz wiem, na co mam ochote... To bedzie storczyk nie rozowy. Jakies zolte cudo, w "lamparcie" wzorki, ale w kolorystyce zolty-bez-bordo. Gdzies w te klimaty.
Tobie nie rosną Adenki..a mnie storczyki nie lubia..widzisz ..jest równowaga we wszechświecie..acz niekoniecznie sprawiedliwa..
Hibeczek robi nasionka??? ..to chyba dla mnie specjalnie tak się postarał...?
Cudne Hibiskusy i Storczyki...tylko w zachwyt popadać...
Kasiu nasionka nie zapylone,wiec oberwalam,skoro i tak nic z tego nie bedzie
Justynko
Elu one beda wymiatac wiosna-taka mam nadzieje
Kinga storczyk kolejny kwitnie
Szymku dziekuje storczyki to moja milosc i inne tez
Celinko dziekuje
a teraz czas na zdjecia
to zakwitlo na dworze
aeschynatus no i cytusy
a to multoflota w koncu ma liscie bez plam
O, kurcze... Storczyki to Ci nie kwitna, tylko szaleja! Passiflora kwitnie?? Aeschynanthus "dziwadelko" smiesznie kwitnie... U mnie kwitnie Twister, ale on ma typowe faje.