Nie umiem ciekawie pisać i opowiadać o ogrodzie... Ale troszkę spróbuję napisać...
Rośnie w nim całe mnóstwo różnych roślin... I tych nowoczesnych, szczepionych, odmianowych, a także i tych starych, bez nazw, troszkę pospolitych, dla mnie jednak pięknych... Kilka z nich pokazałam na fotkach wcześniej...

W ogrodzie mam sporo Sosen... Kupowałam je jako dwuletnie sadzonki, pod nazwą Sosna czarna, jednak część z nich okazała się Sosną pospolitą... Większość z nich rośnie i to już są duże drzewa...

Własnie pod tymi Sosnami, obciętymi, w październiku od dołu, zamierzam posadzić sporo roślin... Zastanawiam, co tam będzie dobrze rosło... Myślę o Funkiach, Żurawkach, Rododendronach... A co jeszcze, to zobaczymy...

Kolejnym wyzwaniem, będzie spory kawałek ziemi do obsadzenia... Rośnie tam już sporo roślin, sadzone były na jesieni tego roku... Jednak patrząc na obszar, trzeba sporo lat, żeby był efekt widoczny...
Mam w planie część ziemi obsiać nasionami traw i dzikich roślin, jakichś kwiatów, ziół...

Po lewej stronie na zdjęciu, to drzewa sąsiada...

Już tam rosną Sosny czarne, Buki pospolite, Brzozy... I sporo drobniejszych krzewów i drzew...

A teraz troszkę już istniejącego ogrodu...