Ogród Linety 2
Re: Ogród Linety 2
Ewciu, Dorciu, no właśnie żałuję, że nie poznałam wtedy albo nie zapamiętałam nazwy odmiany. Ale na zdjęciu wyglądają słodko. Przez cały czas tak wyglądały, płatki były zwinięte w kulkę, nie rozłożyły się, tylko zwiędły w takiej na pół rozwiniętej pozycji.
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Linetko prześliczne te tulipanki ten kolorek i kształt. Mam nadzieję, że w ogrodzie zakwitną równie pięknie 

Oj, oby, mam nadzieję. Żeby tylko nie wylazły spod ziemi zbyt wcześnie. W ogóle miałam w zeszłym roku sporo nowych pięknych tulipanów i narcyzów. Kwitły pięknie, ale nie pokazywałam ich na forum, bo wtedy pracowałam jak szalona. Może teraz w ramach wspominek z ubiegłego sezonu pozamieszczam parę zdjęć.
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu!...witam serdecznie.
I ja wyrażam swój zachwyt tulipankami. Dzisiaj kolejny dzień zapowiada się
, bezwietrznie, z dużą dozą słońca. Po wczorajszej inspekcji ogrodu przeraziła mnie ta "wyrywność" roślin. Szafirki niczym wiosną, forsycja obsypana pąkami, kwitną fiołki . Ogólnie ogród zielenieje....u mnie jeszcze w tym roku nie było śniegu. Wstawię u siebie kilka fotek z wczorajszego przeglądu ogrodu. Pozdrawiam serdecznie 

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Właśnie miałam prosić o pokazanie zdjęć z ogrodu
Rzadko bywałaś na forum i sezon przemknął bez dokumentacji...

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu nadrabiam zaległości i wędruję sobie po Twoim wątku podziwiając świąteczne dekoracje...... cudne choineczki z żołędzi.... świetny pomysł z dekoracją z kilku takich samych egzemplarzy..... świetnie to wygląda
Gwiazda z ciasta rewelacje.... myślę, że równie pysznie smakuje jak wygląda
Tulipanki prześliczne..... widok dla spragnionych wiosny oczu....
Miłego dnia

Gwiazda z ciasta rewelacje.... myślę, że równie pysznie smakuje jak wygląda

Tulipanki prześliczne..... widok dla spragnionych wiosny oczu....
Miłego dnia

Bogusiu, Ewuniu, Agnieszko, dziękuję Wam za odwiedziny!
Dziś sobota, więc trzeba było odskrobać dom, ale teraz już po robocie, jest spokój, bo młodzież wybyła na jakieś swoje spotkania, więc siadłam i już pozmniejszałam sobie moje wiosenne zdjęcia. No i wklejam:

Dziś sobota, więc trzeba było odskrobać dom, ale teraz już po robocie, jest spokój, bo młodzież wybyła na jakieś swoje spotkania, więc siadłam i już pozmniejszałam sobie moje wiosenne zdjęcia. No i wklejam:

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
..oj jak wiosną zapachniało ...a u mnie nie chcą rosnąć narcyze... 

Dziwne, Misiu, może one nie lubią skarp?
Wklejam teraz trochę tulipanków:

Wklejam teraz trochę tulipanków:

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Już nie mogę się doczekać takich widoków 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
U mnie też podobnie jak u Misi narcyzy nie rosną.... już sadziłam tyle razy i zawsze nic.... w pierwszym roku piękny bukiet, w drugim sam marny szczypiorek , a w kolejnym już po nich nie ma śladu.... Myślę, ze to drutowce obecne w moim ogródku zwąchają je w każdym kąciku, w którym je posadzę.... Z innymi cebulowymi nie mam najmniejszych problemów, a narcyzy przepadają..... Bardzo żałuję, bo są przepiękne..... i ten zapach 

Sweety-Aniu, oj, ja też nie mogę, dlatego sięgnęłam po te zdjęcia. Za jakieś cztery miesiące chyba już będziemy mogły oglądać takie cuda we własnym ogródku.
Agness, te moje narcyzy były sadzone poprzedniej jesieni. Nie wiem, może też mnie czeka niemiła niespodzianka i zamiast rozrastających się kęp nastepnej wiosny będzie tylko nędzny szczypiorek? Ale coś czytałam, że na drutowce dobrze jest zakopywać na rabatach kawałki surowych ziemniaków i co kilka dni wykopywać je, pełne drutowców, i palić w kominku. Jakoś będziemy się ratować, co?
Agness, te moje narcyzy były sadzone poprzedniej jesieni. Nie wiem, może też mnie czeka niemiła niespodzianka i zamiast rozrastających się kęp nastepnej wiosny będzie tylko nędzny szczypiorek? Ale coś czytałam, że na drutowce dobrze jest zakopywać na rabatach kawałki surowych ziemniaków i co kilka dni wykopywać je, pełne drutowców, i palić w kominku. Jakoś będziemy się ratować, co?
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Piękne narcyzy
U mnie najlepiej rosną te stare, "babcine" o przecudnym zapachu. Pamiętam je z ogrodu mojego dzieciństwa i kocham miłością wierną i szczerą. Jest ich co roku coraz więcej
Tymczasem te nowsze odmiany, szczególnie pełne i fryzowane, raczej mi zanikają. Nie cierpię z tego powodu, bo mam coraz więcej tych moich ulubionych 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Za cztery miesiące.........dopiero ?
Mam nadzieję, że zgodnie z wieszczeniem wczesnej wiosny przez amerykanów ta prognoza się sprawdzi i wcześniej zobaczymy takie widoki.
Jak na razie to wiele roślin zaczyna się u mnie puszczać.
Jak nie przyjdzie wielki mróz na gołą ziemię to będzie ta wczesna wiosna - chyba.

Mam nadzieję, że zgodnie z wieszczeniem wczesnej wiosny przez amerykanów ta prognoza się sprawdzi i wcześniej zobaczymy takie widoki.
Jak na razie to wiele roślin zaczyna się u mnie puszczać.

Jak nie przyjdzie wielki mróz na gołą ziemię to będzie ta wczesna wiosna - chyba.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Już niedługo!
Ja wczoraj i przedwczoraj ogłosiłam wiosnę, pokopałam w ogródku, przycięłam z synkiem gałęzie i powieliłam. Przy pieleniu też natknęłam się na wiele wychodzących kłów cebulowych, już sporej wielkości
Ja wczoraj i przedwczoraj ogłosiłam wiosnę, pokopałam w ogródku, przycięłam z synkiem gałęzie i powieliłam. Przy pieleniu też natknęłam się na wiele wychodzących kłów cebulowych, już sporej wielkości

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6