crazydaisy - jakoś lubię te rośliny, zwłaszcza ze względu na kolce- kwitną mi rzadko a raczej wcale więc nic innego mi nie pozostało jak lubić je za to, że kują
Fraszka_1 Jakoś te zachody świąteczne wyjątkowo urokliwe były

możliwe, że to rhipsalis- takie gałązki? zapożyczyłam od znajomej... najpierw były w kieliszku- się ukorzeniały w wodzie- potem dosypałam ziemi i tak biedak został- czeka na polepszenie warunków mieszkaniowych ... ale podanie rozpatrzone więc z nadejściem wiosny zmienia lokum
justus27 dziękuję

kujaczki niestety wszystkie nie zmieściły się na zdjęciach... może przy jakiś większych porządkach uda mi się zrobić zdjęcie zbiorowe
hippeastrum- zakwitło

ale nie jest w moim domu rodzinnym tylko tam gdzie pracuję- ale udało mi się pojechać tam dziś i zrobić zdjęcia... nie wiedziałam, że ukorzeniaczem się traktuje... człowiek uczy się całe życie... nie przeszkodzi mu to teraz bo cebula nie ma korzeni WCALE- tak się kiwała, że musiałam zrobić płotek z wykałaczek do szaszłyków aby nie połamała się... dodam, że cebulkę dostałam w prezencie od znajomego Holandii...jak mi się uda to wstawię zdjęcia

ale powinna mieć korzonki- bo nie będzie miała listków i nie zakwitnie na następny sezon

ale ukorzeniaczem podsypię... dziękuję za radę- na pewno skorzystam