Oaza spokoju Hanki
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Haniu u Ciebie lato jeszcze długo będzie
mając takie kwiaty o jesieni na razie możesz zapomnieć .Haniu ja mam pytanie co do tej datury jedno rocznej ,czy nasionka można kupić w sklepie ,bo ja u nas takich nie widziałam ,a możesz mi napisać jak jest napisane na opakowaniu
nazwę kwiatka bo może widzę i nie wiem ,że to te czy jest napisane datura czy może inaczej
Życzę kochanie miłej niedzieli

nazwę kwiatka bo może widzę i nie wiem ,że to te czy jest napisane datura czy może inaczej
Życzę kochanie miłej niedzieli

- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Jadziu
Nasiona jednorocznej datury kupiłam dawno i już nie pamiętam jak ona fachowo się nazywa.Teraz od lat sieje mi się sama jakbym nie wyrywała to chyba sama datura by była u mnie.Jeśli ci się podoba to nie ma sprawy-adresik na PW i jak tylko dojrzeją to są twoje..Ona torebki nasienne ma takie jak niedojrzałe kasztany.
Mam teraz chwilę-M z wnukami na rybach,wrócą na 15 a ja od rana w garach.Placek upieczony /dałam przepis w pysznościach/ kaczka się piecze,buraczki gotowe a ja po ogrodach
Nasiona jednorocznej datury kupiłam dawno i już nie pamiętam jak ona fachowo się nazywa.Teraz od lat sieje mi się sama jakbym nie wyrywała to chyba sama datura by była u mnie.Jeśli ci się podoba to nie ma sprawy-adresik na PW i jak tylko dojrzeją to są twoje..Ona torebki nasienne ma takie jak niedojrzałe kasztany.
Mam teraz chwilę-M z wnukami na rybach,wrócą na 15 a ja od rana w garach.Placek upieczony /dałam przepis w pysznościach/ kaczka się piecze,buraczki gotowe a ja po ogrodach
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzięki Izabelko kwitną ale większość z nich ma czarną plamistość.Po tych deszczach,nie pomagają żadne środki ani cała profilaktyka jaką stosowałam.Dochodzę do wniosku,że są róże które mimo pielęgnacji i tak wcześniej czy później zachorują a mam takie odmiany,że pięknie rosną i żadne choróbska ich się nie imają