Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
szy---
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.2

Post »

Całe przedszkole rośnie. ;:63
Balkon u Szymka Zapraszam :D
Szymon
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ładnie już wyglądają. I pomimo mało sprzyjających warunków (mało słońca i chłodno) u Ciebie rosną. I oby tak dalej. ;:333
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

:wit Kinga, wpadłam do Ciebie popodziwiać zieloności. Najpierw miałam zamiar tylko foty przejrzeć, ale tak fajnie piszesz o badylkach że nie mogłam tak po prostu przelecieć i postanowiłam poczytać sobie. Masz piękną kolekcję hojek i aeschynantusów ;:138 będę zaglądać i podziwiać jak się pięknie puszczają i pypciują ;:108
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

tesia39 pisze::wit Kinga, wpadłam do Ciebie popodziwiać zieloności. Najpierw miałam zamiar tylko foty przejrzeć, ale tak fajnie piszesz o badylkach że nie mogłam tak po prostu przelecieć i postanowiłam poczytać sobie. Masz piękną kolekcję hojek i aeschynantusów ;:138 będę zaglądać i podziwiać jak się pięknie puszczają i pypciują ;:108
;:306 ;:306 ;:306 ;:306 Boskie!
Witaj, tesia, milo mi ze zagladasz i bedzie jeszcze milej, kiedy sie tu rozgoscisz.
Kolekcje hoi mam zamiar powiekszyc o kilka odmian jeszcze, aeschynanthusy na pewno o odmiane speciosus. Roznorodnosc form w tych roslinach jest urzekajaca.

Bylismy dzis powloczyc sie po miescie i zobaczyc jak sie ludzie po wyprzedazach miotaja. Bawia mnie tlumy walace do Nexta i innych Matalanow, bo na drzwiach zawieszono wielkie napisy "wyprzedaz". Mniejsza, dosc ze widzialam sliczne, kwitnace szlumbergery i nie kupilam. Jestem dumna z siebie. Widzialam tez kalatee - jakie one sa cudne!! Nie kupilam - to duze rosliny, potrzebuja przestrzeni, a poki co male dziecko i 5 kotow, to chodzace zagrozenia. Niemniej jednak napodziwiac sie nie moge, jakie one sa cudne...
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Gratuluje silnej woli, wiem jak nieraz ciężko jest wyjść bez niczego- i wbrew logice wychodzi się z kolejną doniczką... a tu proszę zwycięstwo ;:138 zaczyna się szał wyprzedaży :roll:

ślicznie rosną przedszkolaki- oby tak dalej- ale jak im niestraszna ta mało sprzyjająca rośnięciu pora, to dalej będzie tylko lepiej ;:108
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mialam ze soba mojego Cerbera, a on by strasznie warczal, gdybym kupila kolejna doniczke. Nieco mi pomogl fakt, ze w zlobku ukorzenia sie cala banda takich maluszkow. ;:224
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I tak szacun za silną wolę ;:180 Ile to ja już razy mówiłam że więcej roślin nie kupię ;:224 a i tak wczoraj oglądałam hoje na pewnym portalu aukcyjnym ;:224 na razie tylko oglądałam ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teresko, maly problemik polega na tym, ze na tutejszym portalu aukcyjnym nie ma nic interesujacego dla mnie. No, chyba ze z Tajlandii, ale do tego jeszcze nie dojrzalam. Pozostaja sklepy i FO. Planuje hojkowe zakupki, ale wiosna. Teraz przyjada zaszczepki odmianowych hibiskusow, umowilysmy sie na po Swietach na wysylke.
Kinga
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja przed świętami pewien zakup sukulentowy poczyniłam , teraz tylko czekam na przesyłkę :tan Na naszym forum też jest kilka kuszących ofert ;:224
No ale póki co kilka begonii puściło korzonki, dziś idą do doniczek :heja
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ooo.. Milo z ich strony. A ja sie dopatrzylam malusich pypci u thomsonii i panchoi, wiec jestem sczesliwa od rana. :heja Wiosna będę chciala wlasnie z forum sciagnac kilka odmian hoi. Pewnie zrobie powtorke u aga111 bo nie udalo mi sie ukorzenic zaszczepkow od niej kupionych, a zalezy mi na tych odmianach. Zaszczepki byly cacy, tylko u mnie cos im nie zgralo, sprobuje jeszcze raz. No i będę szukac hoi kerrii w kazdym mozliwym wariancie. Ech... Wariactwo.
Kinga
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hoja kerrii ładna ale bardzo duża rośnie przez co nie jest u mnie mile widziana. Nie mam żadnej właśnie dlatego - ale u kogoś mi się podoba. :wink:
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Henryku, rozumiem, ale ja chce. Ja chce, chce, chce! ;:306 Z duzych mam fungii, finlaysonii, tez nie malusia, macrophylla... Ale i krohniana, lacunoski - mikrusiki kochane. Wlasnie roznorodnosc cieszy.
Kinga
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Te o których piszesz też mam, wszystkie. :) Ale H. kerrii z jej zdrewniałymi, nie dającymi się zawinąć grubymi pędami to naprawdę spore wyzwanie. ;:218
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ona sie calkiem nie daje zwijac? Na etapie "bata" tez nie jest miekka?? To moze byc ciekawie... ;:224
Kinga
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z zawijaniem hoji często bywa problem. Po prostu niektóre hoje zwyczajnie tego nie lubią i ich pędy po zawinięciu zasychają. Inne pękają (właśnie u H. kerrii) bo są zbyt grube i niechętnie się dają formować.

Oczywiście to, że tak było u mnie nie znaczy wcale, że tak będzie u Ciebie. I oby tak nie było. ;:204
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”