Hacjenda Anego cz.2
- asma
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Hacjenda Anego cz.2
Andrzeju-co wiesz o oddechu (kiedy wdech,kiedy wydech)podczas np brzuszków?
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje karpiki też już się mrożą od wczoraj ,ale wędzonych nie lubię
no cóż każdy ma inny smak .No to sie przeforsowałeś ,bo co za dużo to niezdrowo

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Witajcie!
Asiu - pamiętam jak mi podpowiadałaś o dobrym oddychaniu - poczytałem i ... zapomniałem
ale zawsze oddycham przy ćwiczeniach (nie wstrzymuję oddechu) i wydechy robię przy wysiłku - np. wyciskając sztangę, przy brzuszkach tak samo- wydech gdy się podnoszę, a wdech gdy się kładę
Jadziu już dobrze - co ja poradzę że jestem wyrywny
a wędzony karp .... bo lubię, bo sobie sam uwędzę, bo z ciepłej wędzonej ryby wspaniale odchodzą ości .. wędziłem pierwsze dzwonka od głowy i części od ogona (środek zostawiony na Wigilię - wcześniej będzie obłożony cebulą) - i to już historia bo zjedzone
Już przyzwyczaiłem się, że kolorowy ogród zniknął, oswoiłem się z nic nie robieniem na ogrodzie i ... tęsknię już za białym widokiem ogrodu - ja chcę zimy

Asiu - pamiętam jak mi podpowiadałaś o dobrym oddychaniu - poczytałem i ... zapomniałem

ale zawsze oddycham przy ćwiczeniach (nie wstrzymuję oddechu) i wydechy robię przy wysiłku - np. wyciskając sztangę, przy brzuszkach tak samo- wydech gdy się podnoszę, a wdech gdy się kładę
Jadziu już dobrze - co ja poradzę że jestem wyrywny

a wędzony karp .... bo lubię, bo sobie sam uwędzę, bo z ciepłej wędzonej ryby wspaniale odchodzą ości .. wędziłem pierwsze dzwonka od głowy i części od ogona (środek zostawiony na Wigilię - wcześniej będzie obłożony cebulą) - i to już historia bo zjedzone

Już przyzwyczaiłem się, że kolorowy ogród zniknął, oswoiłem się z nic nie robieniem na ogrodzie i ... tęsknię już za białym widokiem ogrodu - ja chcę zimy

- JAKUCH
Wiesz ,ze tez chciałabym widzieć ogródek pod taką pierzynką ,ale chyba w tym roku nie będzie nam dane oglądać takich widoków
.Po obiedzie spadam tez do ogródka posadzić nowe róże 

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Any ciekawe to co piszesz o tych zwisach, chyba będę musiała spróbować gdzieś zawisnąć bo czasami mi też kręgosłup daje w kość, choć częściej nadgarstki i ramiona bolą.
Też bym chciała takiej białej zimy ale pewnie możemy o tym tylko pomarzyć.
Też bym chciała takiej białej zimy ale pewnie możemy o tym tylko pomarzyć.

- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przyszłam się tylko przywitać.
pozdrawiam cieplutko.
pozdrawiam cieplutko.

- any57
HURRA! dzień dzisiejszy już jest dłuższy od wczorajszego ... coraz dłuższe dni ...
Tosia już ma włączone odliczanie do wiosny
Jadziu - masz rację, ja też siedząc w sobotę na ogrodzie (wędziłem) zaglądałem jak .. ogrodnik - łapki swędziały
właśnie oglądałem prognozę pogody - ten tydzień będzie jeszcze cieplejszy i tak się utrzyma przez pierwszy tydzień stycznia.
Majko - no właśnie!m wyjaśniałem Jadzi - zimy nie będzie (na razie) a jeśli chodzi o zwisy i słabe ręce .... dla Ciebie modyfikacja
wisząc na drążku podpieraj się nogami, ale staraj się jak najmocniej rozciągnąć kręgosłup - dalej tak samo - robisz skręty (nie gwałtowne) biodrami ...
Witam cię radośnie Ewo i również pozdrawiam

Tosia już ma włączone odliczanie do wiosny

Jadziu - masz rację, ja też siedząc w sobotę na ogrodzie (wędziłem) zaglądałem jak .. ogrodnik - łapki swędziały

Majko - no właśnie!m wyjaśniałem Jadzi - zimy nie będzie (na razie) a jeśli chodzi o zwisy i słabe ręce .... dla Ciebie modyfikacja

wisząc na drążku podpieraj się nogami, ale staraj się jak najmocniej rozciągnąć kręgosłup - dalej tak samo - robisz skręty (nie gwałtowne) biodrami ...
Witam cię radośnie Ewo i również pozdrawiam

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
I ja tęsknie za zimą. Wolałabym by było biało i pięknie - po prostu świątecznie 

- asma
Andrzeju-mały ,ale najważniejszy niuans-przy wydechu wciągasz brzuch i wydechem dociskasz go "w drugą stronę"-do kręgosłupa-taki "tyci koci grzbiet"
Piękne zyczenia

Piękne zyczenia

- any57
hihihi - Asiu - pamiętam! pani na rehabilitacji mówiła ... wciągnijcie pępek do kręgosłupa 

- asma
Super
Twoje twisty też dalej "rozprowadzam"hihihi
Radosnych Świąt

Radosnych Świąt

- JAKUCH
No to wiosna będziemy wszyscy wyćwiczeni i gotowi stanąć ze szpadlem w dłoni
Dziękuję za życzenia

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Andrzeju!...
Twoje ćwiczenia zdecydowanie pomagają...a i z czasem więcej sił przybywa w dłoniach. Nadgarstki mniej bolą.Tobie i Twoim bliskim tez życzę spokojnych, radosnych Świąt spędzonych w gronie najbliższych. 

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Ale wiosnę mamy tej zimy

Nie jadłam wędzonego karpia. Musi być dobry!!!
Wesołych Świat!!!!

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- any57
Śniegu nie ma - słońce świeci - temperatura +14 (wczoraj) a w nocy o 1-ej jeszcze było +8
nic dziwnego, że przesiedziałem pół dnia wczoraj na ogrodzie ... wiadomo - gimnastyka, ale i ... prace porządkowe
pierwszy rozpocząłem sezon - najpierw nieśmiało, - usunąłem trochę chwastów z kiełkujących przebiśniegów i krokusów, potem śmielej - wyrwałem kiełkujące odrosty kwiatów, w miejscach gdzie ma ich nie być, a na koniec jak się rozpędziłem, to .. zacząłem pielić grządki
zebrałem dwa 3 l.wiaderka zielska ...
forsycja zakwitła na razie jednym kwiatem, stokrotki nieprzerwanie kwitną, tak jak i pierwiosnki, zimowity wypuściły zielone pióropusze, nagietki nie zmarzły i ... zawiązują pączki, a tam gdzie rosła naciowa pietruszka i koper, wysiały się ich nasiona - pełno zielonych roślinek
róże mają czerwone oczka - chcą się rozwijać, na jagodzie kamczackiej zauważyłem nabrzmiałe pąki kwiatowe, o krokusach, hiacyntach, tulipanach, żonkilach, narcyzach mówić nie muszę - wszystkie wychyliły głowy ....
wiosna, wiosna, wiosna ......
jednak jest zmiana klimatu - i dobrze, bo ostatnio podobają mi się rośliny ze strefy śródziemnomorskiej
muszę skończyć - zmiana planów na dzisiaj, a tak mało tu przebywam
....
pozdrawiam Was wszystkich
nic dziwnego, że przesiedziałem pół dnia wczoraj na ogrodzie ... wiadomo - gimnastyka, ale i ... prace porządkowe

pierwszy rozpocząłem sezon - najpierw nieśmiało, - usunąłem trochę chwastów z kiełkujących przebiśniegów i krokusów, potem śmielej - wyrwałem kiełkujące odrosty kwiatów, w miejscach gdzie ma ich nie być, a na koniec jak się rozpędziłem, to .. zacząłem pielić grządki

zebrałem dwa 3 l.wiaderka zielska ...
forsycja zakwitła na razie jednym kwiatem, stokrotki nieprzerwanie kwitną, tak jak i pierwiosnki, zimowity wypuściły zielone pióropusze, nagietki nie zmarzły i ... zawiązują pączki, a tam gdzie rosła naciowa pietruszka i koper, wysiały się ich nasiona - pełno zielonych roślinek

róże mają czerwone oczka - chcą się rozwijać, na jagodzie kamczackiej zauważyłem nabrzmiałe pąki kwiatowe, o krokusach, hiacyntach, tulipanach, żonkilach, narcyzach mówić nie muszę - wszystkie wychyliły głowy ....
wiosna, wiosna, wiosna ......
jednak jest zmiana klimatu - i dobrze, bo ostatnio podobają mi się rośliny ze strefy śródziemnomorskiej

muszę skończyć - zmiana planów na dzisiaj, a tak mało tu przebywam

pozdrawiam Was wszystkich